معمولا وقتی از یک هاست لینوکسی و یا سرور مجازی لینوکس استفاده کنید، میتوانید کنترل پنل های مختلفی را مانند DirectAdmin، Cpanel، Plesk، Centos Web Panel، Solid CP و مواردی از این دست را روی سرور خود نصب کرده و برای کنترل منابع از آنها استفاده نمایید. دایرکت ادمین یکی از محبوبترین کنترل پنل های موجود است که متاسفانه ممکن است در بعضی موراد مشکلات و ناسازگاری هایی با زبان فارسی داشته باشد. حل مشکل به هم ریخته شدن متن فارسی در دایرکت ادمین موردی است که در این مقاله با هم آن را بررسی میکنیم و می بینیم که چطور باید آن را اصلاح کنیم.
رفع مشکل متن فارسی در دایرکت ادمین
به طور کلی وقتی صحبت از سرور برای استفاده از Web Hosting میشود، توصیه اکید می شود که از کنترل پنل استفاده نمائید تا ابزار هایی که روی سرور مورد نیاز است، توسط کنترل پنل نصب و مدیریت شود و همچنین از یکی از نقاط قوت کنترل پنل های میزبانی که همان Troubleshoot سریع و راحت مشکلات احتمالی است، بهره مند شوید.
روی سرورهای لینوکس، عمدتاً کنترل پنلهای Cpanel و Direct Admin استفاده میشود. در صورتیکه شما از کنترل پنل دایرکت ادمین استفاده میکنید، به احتمال زیاد با مشکل به هم ریختگی متنهای فارسی در فایلها مواجه شدهاید، به بیان دیگر، اگر در file manager یک فایل ایجاد کرده باشید، و در آن فایل متن فارسی نوشته باشید و ذخیره کرده باشید، در صورتیکه مجدداً فایل را باز نمائید با تصویری مانند تصویر زیر مواجه میشوید
اما برای رفع این مشکل باید چه کار کنیم!؟ به جهت رفع این مشکل شما می بایست در تنظیمات زبان Direct admin، تغییراتی اعمال کیند که از زبان فارسی پشتیبانی کند. بدین منظور وارد ssh سرور خود شوید و فایل lf_standard.html را که در مسیر زیر قرار دارد پیدا کنید:
usr/local/directadmin/data/skins/enhanced/lang/en
پس از پیدا کردن این فایل شما باید با استفاده از دستور زیر این فایل را ویرایش نمایید:
nano -w /usr/local/directadmin/data/skins/enhanced/lang/en/lf_standard.html
پس از اجرای دستور فوق، editor فایل lf_standard.html برای شما باز خواهد شد، با کلید های ctrl+w که کلید های سرچ در لینوکس هستند، کلمه ی LANG_ENCODING را سرچ کنید. در این حالت مطابق با تصویر زیر مشاهده می کنید که LANG_ENCODING برابر با iso-8859-1 قرار دارد.
حال میبایست عبارت iso-8859-1 را حذف نموده و utf-8 را بصورت زیر جایگزین آن نمائیم:
LANG_ENCODING=utf-8
با Ctrl+x فایل را می بندیم و Save می کنیم، حال وارد File manager در کنترل پنل دایرکت ادمین می شویم و روی گزینه edit برای فایل مورد نظرمان کلیک می کنیم.
مطابق با تصویر زیر مشاهده می کنید که متن فارسی درون فایل به درستی و بدون به هم ریختگی ذخیره شده است.
نکته ای که میتوان در اینجا خاطر نشان شد این است که اگر شما برای کار با دایرکت ادمین به این مسکل خوردید و کمی از این کنترل پنل کلافه شدید، سعی کنید با این روش ساده آن را برطرف کرده و همچنان به این کنترل پنل خوشبین بمانید. با وجود مشکلات و به هم ریختگی های نسبی متن فارسی در دایرکت ادمین این کنترل پنل باز هم یکی از بهترین گزینه های شما برای کنترل منابع شما است.
این مشکلات میتواند ناشی از موارد مختلفی باشد که با یک پشتیبانی خوب که مارال هاست به شما ارائه میدهد به سرعت رفع خواهد شد. پس اگز قصد استفاده از سرور اختصاصی و یا هاست لینوکس یا حتی هاست وردپرس را دارید، به این موضوع توجه کنید که دایرکت ادمین می تواند یک بازوی قدرتمند در کنترل این منابع برای شما باشد.