کنترل پنل پلسک چیست؟ مزایا، کاربردها و ابزارها

پلسک چیست
خرید هاست
میزبانی وب

Plesk چیست؟

وقتی وب‌سایتی برای خود راه‌اندازی می‌کنید، برای مدیریت جنبه‌های مختلف آن به یک ابزار به نام کنترل‌پنل نیاز دارید. کنترل‌پنل‌ها نرم‌افزارهایی مجهز به یک رابط گرافیکی هستند که با استفاده از آن می‌توانید به آسانی کارهایی مانند مدیریت دامنه‌ها، نصب CMS‌هایی مانند وردپرس، ایجاد و مدیریت حساب‌های ایمیلی و گرفتن بکاپ از وب‌سایت را انجام دهید. اگر کنترل‌پنل‌ها نبودند، در این صورت برای مدیریت وب‌سایت خود باید از یک‌سری دستورات پیچیده (از طریق خط فرمان و روش‌های دیگر) استفاده می‌کردید. کنترل‌پنل‌های مختلفی در بازار وجود دارد که از میان آنها می‌توان به cPanel، DirectAdmin و Plesk اشاره کرد و ما در این مقاله می‌خواهیم راجع به پلسک یا Plesk‌ صحبت کنیم. پلسک یک کنترل‌پنل میزبانی وب محبوب‌ و چندمنظوره است که به کمک آن می‌توانید وب‌سایت، سرور و برنامه‌های مبتنی بر وب خود را مدیریت کنید. این کنترل‌پنل اولین‌بار در سال ۲۰۰۱ در کشور روسیه ایجاد شد و امروزه توسط شرکتی به همین نام (Plesk International GmbH) توسعه داده می‌شود. Plesk‌ یکی از بهترین‌ پلتفرم‌ها برای مدیریت سرور مجازی و سرور اختصاصی بوده و استفاده از آن نیز نسبت به بسیاری از کنترل‌پنل‌ها آسان‌تر می‌باشد. پلسک با زبان‌ برنامه‌نویسی PHP نوشته شده و بر خلاف اکثر کنترل‌پنل‌ها، هم از هاست لینوکس و هم ویندوز پشتیبانی می‌کند. اما کاربردهای Plesk ‌کدامند؟ چه مزایایی دارد؟ چه تفاوت‌هایی با cpanel دارد و مجهز به چه ابزارهایی است؟ ما در این مقاله به تمام این سؤالات پاسخ داده و شما را با نحوه ورود به حساب‌کاربری Plesk‌، بهترین جایگزین‌های پلسک و همچنین نحوه خرید آن آشنا خواهیم کرد.

پلسک چه کاربردهایی دارد؟

پیشخوان پلسک

تصویری از پیشخوان پلسک

Plesk کاربردهای مختلفی دارد که عبارتند از:

  • ایجاد و مدیریت حساب‌های کاربری
  • ایجاد، انتقال، حذف و مدیریت فایل‌ها
  • گرفتن بکاپ از وب‌سایت‌ها و داده‌های آنها
  • ایجاد و مدیریت پایگاه‌‌های داده
  • خودکارسازی تسک‌های مرتبط با خدمات میزبانی
  • نصب CMSهایی مانند دروپال
  • ایجاد رکوردهای DNS سفارشی
  • مدیریت کانتینر‌های مبتنی بر داکر
  • امکان دسترسی از طریق FTP
  • نظارت بر مصرف منابع
  • و ده‌ها مورد دیگر

مزایای Plesk کدامند؟

مزیت‌های پلسک

پشتیبانی از سیستم‌‌عامل‌های مختلف

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که پلسک را از اکثر کنترل‌پنل‌ها متمایز می‌کند، سازگاری آن با هر دو سیستم‌عامل لینوکس و ویندوز است. Red Hat Enterprise Linux، Debian، Fedora، CentOS، openSUSE، Ubuntu و CloudLinux و Windows Server از جمله سیستم‌عامل‌هایی هستند که پلسک از آنها پشتیبانی می‌کند.

آسانی استفاده

با استفاده از رابط گرافیکی و کاربرپسند پلسک می‌توانید به آسانی چندین وب‌سایت را به صورت همزمان مدیریت کنید. پیمایش آسان، یکی دیگر از ویژگی‌های این کنترل‌پنل است و این یعنی می‌توانید به راحتی میان قسمت‌های مختلف آن جابجا شوید. Plesk همچنین از قابلیت Drag-And-Drop نیز پشتیبانی می‌کند و در مجموع استفاده از آن حتی برای افراد مبتدی آسان است.

امنیت بالا

امنیت مهم‌ترین اولویت هر کسب‌وکاری آنلاینی است و داشتن یک کنترل‌پنل امن مانند پلسک می‌تواند به نگرانی‌های امنیتی دارندگان وب‌سایت پایان دهد. از میان قابلیت‌های امنیتی Plesk می‌توان به رمزنگاری و پشتیبان‌گیری از داده‌ها، گواهینامه‌های SSL، ModSecurity، احراز هویت دو‌عاملی، آنتی‌ویروس Fail2ban و مسدودسازی IPهای مشکوک اشاره کرد.

ادغام آسان

شما با استفاده از پلسک می‌توانید افزونه‌هایی مانند DigiCert SSL، CloudLinux، Cloudflare، Atomicorp، NodeJs، PHP، NGINX، Let’s Encrypt، Git، ImunifyAV، Backup to Cloud Pro و ده‌‌ها مورد دیگر را با پلتفرم خود ادغام کنید.

خودکارسازی فرآیندها

پلسک این امکان را به کاربران می‌دهد تا بسیاری از وظایف و فرآیندهای مرتبط با مدیریت وب‌سایت‌ها و سرورها را به صورت خودکار انجام داده و در نتیجه در زمان خود صرفه‌جویی کنید. به عنوان مثال با استفاده از پلسک می‌توانید CMSهایی مانند وردپرس، جوملا و دروپال را به صورت خودکار و تنها با چند کلیک ساده نصب کنید. در مجموع پلسک از قدرت اتوماسیون بسیار خوبی برخوردار است.

مقایسه پلن‌های Plesk

نام پلنهزینه ماهیانهتعداد دامنه‌های مجازمناسب برایWP Toolkitمدیریت اشتراک‌مدیریت حسابمدیریت ریسلر
Web Admin Edition VPS۱۳.۵ دلار۱۰مدیریت وب‌سایت و سرور
Web Pro Edition VPS۲۰.۵ دلار۳۰طراحان و توسعه‌دهنگان وب
Web Host Edition VPS۳۵.۵ دلارنامحدودکسب‌وکارهای مرتبط با هاستینگ
Web Admin Edition Dedicated۱۳.۵دلار۱۰مدیریت وب‌سایت و سرور
Web Pro Edition Dedicated۲۰.۵ دلار۳۰طراحان و توسعه‌دهنگان وب
Web Host Edition Dedicated۵۸.۵ دلارنامحدودکسب‌وکارهای مرتبط با هاستینگ

چگونه وارد Plesk شویم؟

در ابتدا عدد ۸۴۴۳ را به انتهای دامنه (https://www.yourwebsite.com:8443) و یا آدرس آی‌پی خود (https://10.10.0.10:8443) اضافه کرده تا صفحه زیر نمایش داده شود. سپس برای ورود به کنترل‌پنل پلسک، نام کاربری و رمزعبوری که از شرکت ارائه‌دهنده خدمات میزبانی خود دریافت کرده‌اید را وارد و بر روی دکمه Log in کلیک کنید.

ورود به پلسک

ابزارهای Plesk

کنترل‌پنل Plesk دارای ابزارهای مختلفی است که در ادامه با آنها آشنا می‌شوید:

وب‌سایت‌ها و دامنه‌ها (Websites & Domains)

از طریق این قسمت می‌توانید به سادگی دامنه‌ها، ساب‌دامین و دامنه جانشین را به پیشخوان پلسک خود اضافه و آنها را مدیریت کنید. این بخش همچنین امکان مدیریت فایل‌ها و محتوای وب‌سایت‌ها را نیز فراهم می‌کند و می‌توانید از طریق آن وب‌اپلیکیشن‌های مختلفی را نیز به وب‌سایت خود اضافه کنید.

ابزار Websites & Domains پلسک

ایمیل (Mail)

در این بخش می‌توانید برای دامنه‌های خود آدرس ایمیل ایجاد کنید و آن را مدیریت کنید. همچنین قابلیت‌هایی خوبی مانند ارسال خودکار پیام‌ها، Email Forwarding، اضافه‌کردن حساب ایمیل جانشین و ایجاد فهرستی از ایمیل‌ها (برای ارسال گروهی پیام‌ها و خبرنامه‌ها) در اختیار شما قرار دارد.

ابزار Mail پلسک

برنامه‌های کاربردی (Applications)

با استفاده از این قسمت می‌توانید برنامه‌ها و CMSهای مورد نظر خود را به پیشخوان Plesk ‌اضافه و آنها را مدیریت کنید. این بخش همچنین دارای قابلیتی است که برنامه‌ها را دسته‌بندی کرده و امکان جستجوی آن‌ها را آسان می‌کند.

ابزار Applications پلسک

فایل‌ها (Files)

بخش Files این امکان را می‌دهد تا فایل‌های مورد‌ نظرتان را به پیشخوان Plesk اضافه و آنها را حذف، منتقل و مدیریت کنید. با استفاده از این قسمت همچنین می‌توان فایل‌ها را مشاهده، ویرایش، دانلود و در صورت لزوم نام آنها را تغییر داد.

ابزار Files پلسک

پایگاه‌های داده (Databases)

این قسمت این امکان را به شما می‌دهد تا پایگاه‌های داده‌ای را‌ ایجاد و یا آنها را حذف و مدیریت کنید. با استفاده از این بخش همچنین می‌توانید نحوه نمایش فهرست پایگاه‌های داده‌ را تغییر دهید.

ابزار Databases پلسک

آمارها (Statistics)

این قسمت آمارهایی را در رابطه با میزان مصرف منابع (فضای دیسک، ترافیک ماهیانه و …)، تعداد بازدیدکنندگان وب‌سایت‌، مصرف ترافیک سرویس‌هایی مانند FTP، SMTP و … در اختیارتان قرار می‌دهد.

ابزار Statistics پلسک

ابزارها و تنظیمات (Tools & Settings)

در این بخش می‌توانید تنظیمات مرتبط با سرور، پلسک، سرویس‌های سیستم و منابع را تغییر دهید. این بخش خود از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است که از میان آنها می‌توان به تنظیمات و اطلاعات سرور، گواهینامه‌های SSL ، تنظیمات DNS ، PHP و FTP، لیست فرآیندهای در حال اجرا، تنظیمات زبان، نوتیفیکیشن‌ها و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.

ابزار Tools & Settings پلسک

اکستنشن‌ها (Extensions)

از طریق این بخش می توانید به اکستنشن‌هایی که در پیشخوان کنترل‌پنل خود نصب کرده‌اید دسترسی داشته باشید و آن‌ها را اضافه یا حذف کنید.

ابزار Extensions پلسک

مانیتورینگ (Monitoring)

با استفاده از این قسمت می‌توانید بر میزان مصرف منابع (CPU، فضای دیسک، رم و پهنای‌باند)، وب‌سرور، MySQL و موارد دیگر نظارت کنید.

ابزار Monitornig پلسک

کاربران (Users)

از طریق این بخش می‌توانید کاربرانی با نقش‌های مختلف ایجاد و آنها را حذف و یا مدیریت کنید. به عنوان مثال، شما می‌توانید یک کاربر با نقش حسابدار و کاربر دیگری با نقش وب‌مستر ایجاد کنید.

ابزار Users پلسک

پروفایل من (My Profile)

در این بخش می‌توانید اطلاعات حساب کاربری خود را مشاهده و در صورت نیاز آنها را تغییر دهید. قسمت My Profile شامل اطلاعاتی مانند آدرس ایمیل، نام کاربری، گذرواژه، زبان، شماره تلفن، آدرس پستی و کشور است.

ابزار My Profile پلسک

وردپرس

با استفاده از این بخش و به کمک ابزار WP Toolkit می‌توانید CMS وردپرس را به آسانی و تنها با چند کلیک ساده نصب کنید. همچنین بدون نیاز به مراجعه به پنل وردپرس می‌توانید مستقیما افزونه‌ها و Themeهای وب‌سایت‌های خود را اضافه‌، حذف یا بروزرسانی کنید.

ابزار WordPress Kit پلسک

ابزار سئو (SEO Toolkit)

همانطور که از نام آن پیداست، SEO Toolkit اطلاعاتی را در مورد وضعیت رتبه وب‌سایت شما در موتورهای جستجویی مانند گوگل ارائه می‌دهد. این بخش همچنین نکاتی را در اختیار شما قرار می‌دهد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید ترافیک وب‌سایت خود را افزایش دهید. علاوه‌براین، این قسمت شامل یک دوره آموزشی به نام SEO Toolkit می‌شود که با هدف یادگیری ابزارهای سئوی پلسک ایجاد شده است.

ابزار SEO Kit پلسک

مقایسه Plesk و cPanel

مقایسه سی‌پنل و پلسک

کنترل‌پنل‌ها در مجموع از بسیاری از جهات با هم شباهت دارند و همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، این پلتفرم‌های مدیریتی با هدف آسان‌سازی مدیریت وب‌سایت‌ها و سرورها ایجاد شده‌اند. با این حال میان کنترل‌پنل‌ها تفاوت‌هایی وجود دارد و در این بخش قصد داریم تا شما را با مهم‌ترین تفاوت‌های دو کنترل‌پنل معروف یعنی سی‌پنل و پلسک آشنا کنیم. cPanel تنها از محیط‌های مبتنی بر سیستم‌عامل لینوکس پشتیبانی می‌کند اما پلسک علاوه بر لینوکس با ویندوز نیز سازگار است و این یک مزیت مهم برای Plesk به شمار می‌آید. رابط کاربری پلسک مشابه به پلتفرم وردپرس است اما در سی‌پنل هر آیتم در گروه ابزاری مخصوص به خود قرار داشته و چیدمان آنها به گونه‌ای است که بدون نیاز به یک نوار کناری می‌توانید به ابزار مورد نظر خود دسترسی داشته باشید. پلسک از هر ۳ وب‌سرور انجین‌ایکس، آپاچی و IIS پشتیبانی می‌کند اما cPanel از IIS پشتیبانی نمی‌کند. پلن‌های پلسک و cPanel از لحاظ قیمتی نیز تفاوت‌ دارند. cPanel دارای ۴ پلن به نام‌های Solo (یک حساب کاربری)، Admin (حداکثر ۵ حساب کاربری)، Pro (حداکثر ۳۰ حساب کاربری) و Premier (حداکثر ۱۰۰ حساب کاربری) می‌باشد که به ترتیب ماهیانه ۱۶، ۲۸، ۴۰ و ۶۰ دلار قیمت دارند. پلن‌های پلسک نیز بین ۱۳.۵ دلار تا ۵۸.۵ دارند که پیشتر در قسمت مقایسه پلن‌های پلسک به آنها اشاره کردیم. هر دو کنترل‌پنل از لحاظ امنیتی عملکرد خوبی دارند و ابزارهای امنیتی پلسک شامل Fail2ban، قابلیت ضد هرزنامه،  Immunify 360، Let’s Encrypt و چند مورد دیگر می‌شود. نصب خودکار SSL، دایرکتوری‌های محافظت شده با رمزعبور و مسدودسازی IPهای مشکوک نیز از جمله قابلیت‌های امنیتی سی‌پنل هستند. در رابطه با سرعت، سی‌پنل کمی بهتر از پلسک عمل می‌کند اما این تفاوت چندان محسوس نیست. در رابطه با پشتیبانی نیز هر دو کنترل‌پنل از عملکردی خوبی برخوردار هستند. شما می‌توانید به صورت ۲۴ ساعته و بدون پرداخت هیچ هزینه اضافه‌ای با بخش پشتیبان پلسک در ارتباط باشید و برای ارتباط با بخش پشتیبانی سی‌پنل نیز می‌توانید از قابلیت ارسال تیکت آن استفاده کنید.

پلسکسی‌پنل
سیستم‌عامل‌هاDebian, Ubuntu, CentOS, RHEL, Cloud Linux, Amazon Linux, Virtuozzo Linux, Windows Server      CentOS , CloudLinux, RHEL 7 و Amazon Linux
پایگاه‌های ‌داده , PostgreSQL,
MariaDB MySQL و Microsoft SQL Server
 , PostgreSQL MySQL و MariaDB
وب‌سرور Apache, LiteSpeed, NGINX و IISApache, LiteSpeed, NGINX
آنتی‌ویروسDrWeb, KasperskyClamAV, ImunifyAV
وب‌میلRoundcube ,Horde, MailEnable, SmaerterMail, IceWarpRoundcube و Horde
اس‌اس‌الLet’s Encrypt, SymantecLet’s Encrypt
رابط کاربریرابط گرافیکی بازطراحی شده با
فناوری Modern JavaScript
رابط گرافیکی
اپلیکیشن موبایلیاپلیکیشن اندروید و iOSندارد

سؤالات متداول

بهترین جایگزین‌های Plesk کدامند؟

Plesk یک کنترل‌پنل پولی است و به همین دلیل ممکن است شما هم به مانند بسیاری از افراد به دنبال جایگزینی رایگان برای آن باشید. CyberPanel ،IPSConfig ،Webmin ،Vesta و aaPanel از جمله مهم‌ترین کنترل‌پنل‌های رایگان در بازار هستند. ما مقاله‌ای با عنوان ۸ کنترل‌پنل میزبانی وب رایگان تهیه کرده‌ایم که در صورت تمایل می‌توانید آن را مطالعه کنید.


از کجا پلسک تهیه کنم؟

در صورت استفاده از سرور مجازی شرکت مارال هاست می‌توانید لایسنس پلسک را نیز خریداری کنید.


چطوری پلسک یاد بگیرم؟

برای آشنایی با نحوه کار با بخش‌های مختلف پلسک می‌توانید به بخش پشتیبانی آن یعنی Plesk Support مراجعه کنید. برای مشاهده و امتحان ابزارهای Plesk نیز می‌توانید از دموی وب‌سایت رسمی پلسک استفاده کنید.


منابع: Liquidweb، Scalahosting و Hostgator

خرید سرور اختصاصی

اشتراک گذاری

برچسب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

خرید سرور مجازی

🔥 پربازدیدترین مطالب

دسته‌بندی

جدید‌ترین‌ها