فهرست محتوا
- رم چیست و چه ارتباطی با سرور مجازی دارد؟
- برای راهاندازی و مدیریت وبسایت در سرور مجازی چه مقدار رم نیاز دارید؟
- چه مقدار رم برای وبلاگنویسی در سایتهای وردپرسی نیاز است؟
- برای راهاندازی یک سایت فروشگاهی بر روی سرور مجازی چه مقدار RAM نیاز دارید؟
- برای راهاندازی یک VPN اختصاصی چه مقدار رم نیاز دارید؟
- چه مقدار رم برای ذخیره عکسها در سرور مجازی نیاز است؟
- برای راهاندازی سرور بازی در VPS چه مقدار RAM نیاز است؟
اگر قصد خرید سرورمجازی دارید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که واقعاً چه مقدار رم (RAM) احتیاج دارید. میزان رم مورد نیاز برای VPS در کل به نوع کاربری سرور و عواملی مانند تعداد ، میزان ترافیک و تعداد وبسایتهایی که بر روی سرور مجازی قرار میگیرند، بستگی دارد. ما در این مقاله به این سوال اساسی پاسخ داده و تمام عواملی که بر میزان رم مصرفی سرور مجازی شما تاثیر میگذارند را مورد بررسی قرار خواهیم داد و به شما خواهیم گفت که VPS شما چه مقدار رم نیاز دارد اما بهتر است در ابتدا کمی با مفهوم و نحوه عملکرد RAM و ارتباط آن با سرور مجازی آشنا شوید.
رم چیست و چه ارتباطی با سرور مجازی دارد؟
RAM مخفف عبارت Random Access Memory و به معنای «حافظه با دسترسی تصادفی» است. رم جایی است که کامپیوتر شما دادهها را در آن به صورت موقت ذخیره میکند و این امکان را به شما میدهد تا در مدت زمان بسیار کمی به دادههای مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید. حافظه رم در سرور مجازی هم درست به همین شکل عمل میکند و در واقع یکی از مهمترین اجزای VPS است. سرور مجازی برای هر فرآیند جدیدی که شروع میشود، از RAM استفاده میکند و تمام نرمافزارهای مرتبط با وبسایت شما نیز برای اجرا به مقداری از این حافظه نیاز دارند. ممکن است تعداد برنامهها، افزونهها، ترافیک و یا وبسایتهای پلان VPS شما افزایش پیدا کند و بنابراین به منظور حفظ عملکرد و سرعت سرور و وبسایتهای خود باید از RAM بیشتری استفاده کنید. وقتی وبسایت یا سرور شما کُند کار میکند، این یعنی باید میزان RAM یا
سرور خود را افزایش دهید.
گاهی اوقات نیز ممکن بیش از حد مورد نیاز خود رم تهیه کنید که این موضوع باعث هدر رفتن پول شما خواهد شد اما سرورهای مجازی معمولا از
خوبی برخوردار هستند و میتوانید در صورت نیاز میزان RAM سرور خود را کم یا زیاد کنید. هر چه میزان RAM سرور شما بیشتر باشد، وبسایتها و برنامههای بیشتری را میتوانیدبه صورت همزمان اجرا کنید و بنابراین مشکلی نیز در عملکرد VPS شما به وجود نخواهد آمد. البته عوامل دیگری مانند ظرفیت پردازنده یا فضای ذخیرهسازی نیز دارای اهمیت هستند که در هنگام خرید پلان VPS باید به آنها توجه کنید. در مجموع نیز به طور دقیق نمیتوان گفت که یک سرور مجازی به چه میزان RAM نیاز دارد زیرا هیچ دو نفری را نمیتوانید پیدا کنید که به صورتی کاملا مشابه از VPS خود و منابع آن استفاده کنند اما با کمک راهنماییهای این مقاله میتوانید به صورت تقریبی به میزان RAM مورد نیاز خود نزدیکتر شوید. اگر بازهم در مورد رم مورد نیاز خود مطمئن نیستید، در این صورت بهتر است از بخش پشتیبانی فنی شرکتی که قصد خرید سرور مجازی از آن دارید، مشورت بگیرید. استفاده از رم خیلی کم در مجموع ممکن است باعث کاهش عملکرد و پایداری سرور و وبسایت شما شود که این موضوع میتواند بر کسبوکار آنلاین شما تاثیری منفی بگذارد. مشخصات یک سرور ارتباط مستقیمی باهم دارند. به عنوان مثال معمولا پلانهای با پردازنده سریع و فضای ذخیرهسازی بالا معمولا نیاز به RAM بیشتری دارند. پیشبینی میزان رشد کسبوکاری که دارید نیز یکی از مهمترین کارهایی است که باید قبل از خرید VPS انجام دهید. به عنوان مثال ممکن است میزان ترافیک وبسایت شما در مدت کوتاهی افزایش بسیار زیادی پیدا کند و VPS شما دچار مشکل شود که به ناچار مجبور خواهید شد از شرکت ارائهدهنده خدمات میزبانی خود بخواهید میزان رم آن را افزایش دهد.برای راهاندازی و مدیریت وبسایت در سرور مجازی چه مقدار رم نیاز دارید؟
برای راهاندازی یک وبسایت ساده و مدیریت آن در سرور مجازی معمولا به ۱ تا ۲ گیگابایت رم احتیاج دارید. اگر میخواهید سرور یا وبسایت خود را با استفاده از cPanel مدیریت کنید، حداقل به ۱ گیگابایت RAM (با سیستم عامل CentOS ۷) نیاز دارید اما بهتر است به منظور جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی در عملکرد سرور خود از یک رم با ظرفیت ۲ گیگابایت استفاده کنید و با این میزان RAMمیتوانید به راحتی ابزار WHM را نیز به cPanel خود اضافه کنید. البته برای استفاده از cPanel باید اشتراک آن را خریداری کنید و همین مسئله باعث میشود تا بسیاری از افراد به دنبال کنترل پنلهای هاستینگ رایگانی مانند Webmin بروند. به عنوان مثال Webmin و افزونه مدیریتی آن در مجموع (Virualmin) نیاز به حداقل ۲ گیگابایت رم (با سیستم عامل CentOS ۸) دارند اما برای بهبود عملکرد سرور خود بهتر است از یک پلان با رم ۴ گیگابایت استفاده کنید.
چه مقدار رم برای وبلاگنویسی در سایتهای وردپرسی نیاز است؟
وردپرس (WordPress) محبوبترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) میباشد و امروزه بیش از ۸۰۰ میلیون وبسایت وردپرسی در جهان وجود دارد. اما چه مقدار RAM باید به یک وبسایت وردپرسی اختصاص دهیم؟ در مجموع مقدار رمی که برای میزبانی از وبسایت یا وبلاگ وردپرسی خود نیاز دارید، به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر یک وبسایت وردپرسی ساده و کمترافیک دارید، معمولا یک هاست اشتراکی با رم ۲۵۶ مگابایت برای آن کافی است. اما اگر وبسایت وردپرسی پرترافیکی دارید و یا قرار است تعداد زیادی افزونه، شورتکد (Shortcode) و صفحهساز (مانند المنتور) به آن اضافه کنید، در این صورت به مقدار RAM بیشتری احتیاج خواهید داشت و بهتر است از یک پلان VPS مناسب با RAM کافی (هر وبسایت ۱ گیگابایت) استفاده کنید. در مجموع وردپرس منابع سختافزاری زیادی مصرف نمیکند و وبسایتهایی که از CMSهای دروپال (Drupal) و جوملا (Joomla) استفاده میکنند نیز هر کدام به ترتیب به حداقل ۷۸۶ و ۵۱۲ مگابایت احتیاج دارند.
برای راهاندازی یک سایت فروشگاهی بر روی سرور مجازی چه مقدار RAM نیاز دارید؟
صرف نظر از CMS که استفاده میکنید، سرور مجازی وبسایت فروشگاهی شما باید حداقل ۲ گیگابایت RAM داشته باشد. اگر تعداد بازدیدکنندگان و تراکنشهای وبسایت شما زیاد است، بدینترتیب بهتر است از یک پلان VPS با حداقل رم ۴ گیگابایت استفاده کنید. البته با توجه حجم زیاد عملیاتهای بانکی در وبسایتهای فروشگاهی و همچنین ذخیرهسازی اطلاعات حساس مشتریان در پایگاههای داده آنها، باید به مسئله امنیت سرور و وبسایت خود نیز توجه کنید.
برای راهاندازی یک VPN اختصاصی چه مقدار رم نیاز دارید؟
پلانهای سرور مجازی معمولا نسبت به پلانهای هاست اشتراکی، از امنیت بیشتری برخوردار هستند. اگر نگران حفظ حریم خصوصی خود هستید، بنابراین میتوانید در سرور مجازی خود یک VPN اختصاصی راهاندازی کنید و برای انجام چنین کاری حداقل به ۱ گیگابایت RAM نیاز دارید. با افزایش تعداد دستگاههای متصل به VPN، مقدار رم مورد نیاز شما نیز افزایش خواهد یافت (مثلا ۴ یا ۸ گیگابایت). VPNها تمام دادهها و ترافیک شما رو رمزنگاری میکنند و در نتیجه باعث بهبود امنیت فعالیتهای آنلاین شما میشوند.
چه مقدار رم برای ذخیره عکسها در سرور مجازی نیاز است؟
ذخیرهسازی عکس، یکی دیگر از کاربردهای VPS است. انجام اینکار شاید برای شما امری عادی باشد اما ذخیرهسازی عکسها در فضایی امن مانند سرور مجازی برای افراد عکاس امری ضروری است. مقدار RAM مورد نیاز برای ذخیره عکسها بستگی به تعداد و حجم آنها دارد. اگر یک عکاس مبتدی هستید و یا صرفا برای تفریح عکاسی میکنید، یک رم ۵۱۲ مگابایتی برای شما کافی است. اما این میزان برای عکاسان حرفهای و کسانی که میخواهند یک کتابخانه عکس آنلاین راه بیندازند به مراتب بیشتر است و این افراد باید حداقل ۲ گیگابایت رم به VPS خود اختصاص دهند.
برای راهاندازی سرور بازی در VPS چه مقدار RAM نیاز است؟
اگر به Minecraft ، World of Warcraft و یا سایر بازیهای آنلاین محبوب علاقهمند هستید، میتوانید با ایجاد سرور بازی در VPS خود درآمد خوبی کسب کنید. برای راهاندازی یک سرور بازی با سرعت مناسب باید یک سرور مجازی با حداقل ۳ یا ۴ گیگابایت رم تهیه کنید. اما ممکن است تعداد بازیکنان سرور شما افزایش پیدا کند و بنابراین به منظور جلوگیری از افت سرعت و عملکرد سرور بازی خود بهتر است به سراغ یک رم ۸ گیگابایتی بروید.
سوالات متداول
هاست اشتراکی چیست؟
هاست اشتراکی (Shared Hosting) نوعی خدمات میزبانی است که در آن چندین وبسایت به صورت مشترک از یک سرور فیزیکی و منابع آن استفاده میکنند. معمولاً کاربران هاستهای اشتراکی نمیدانند منابع سرور را با چه کسانی یا وبسایتهایی به اشتراک میگذارند . هاست اشتراکی معمولا نسبت به سایر انواع سرویسهای هاستینگ ارزانتر بوده و بیشتر نیز مناسب وبسایتهای کم ترافیک میباشد.
cPanel چیست؟
سیپنل یا cPanel محبوبترین کنترلپنل میزبانی وب در جهان است. این کنترلپنل حرفهای مبتنی بر لینوکس بوده و با کمک پیشخوان کاربرپسند آن میتوانید به آسانی هاستینگ وب خود را مدیریت کنید. در کل با استفاده از cPanel میتوانید کارهایی مانند انتشار وبسایت، مدیریت دامنه، سازماندهی فایلهای سایت و ایجاد حسابهای ایمیلی را انجام دهید. امروزه سیپنل اغلب توسط شرکتهای میزبانی به صورت رایگان در قالب پلانهای هاستینگ به مشتریان ارائه میشود.
CMS چیست؟
CMS یا سیستم مدیریت محتوا، پلتفرمی است که کاربران با استفاده از آن میتوانند به آسانی و بدون نیاز به دانش تخصصی برای خود یک وبسایت بسازند. امروزه CMSهای مختلفی در بازار وجود دارد که محبوبترین آنها وردپرس میباشد. شما با استفاده از CMS میتوانید به راحتی محتواهایی را در وب سایت خود ایجاد و آنها را مدیریت کنند. در مجموع میتوان گفت که سیستم مدیریت محتوا دارای تمام ابزارهای لازم برای ایجاد و مدیریت وبسایتها میباشد.
در تهیه این مقاله، از مقالات وبسایتهای معتبری مانند hostgator ، rackset و ssdnodes استفاده شده است.