فهرست محتوا
مقدمه:
ابزارهای برتر تست سرعت سایت راهکارهای قدرتمندی برای ارزیابی و بهینهسازی سرعت وبسایت شما ارائه میدهند. در دنیای دیجیتال امروز، سرعت سایت یکی از عوامل کلیدی در تجربه کاربری و رتبهبندی موتورهای جستجو است. این ابزارها به شما کمک میکنند تا مشکلات سرعت را شناسایی کرده و وبسایتی سریع و باثبات برای کاربران خود فراهم کنید.
چرا از ابزارهای برتر تست سرعت سایت استفاده کنیم؟
ابزارهای برتر تست سرعت سایت امکان بررسی کامل عواملی مانند زمان بارگذاری، اندازه تصاویر، و بهینهسازی کدها را فراهم میکنند. این ابزارها به کاربران کمک میکنند تا عملکرد وبسایت خود را بهبود دهند و تجربهای بهتر برای بازدیدکنندگان فراهم کنند.
بهترین ابزارهای تست سرعت سایت
برای ارزیابی دقیق سرعت وبسایت، ابزارهای متعددی وجود دارند که هر یک ویژگیهای خاص خود را دارند. در این مقاله، به بررسی ابزارهای برتر تست سرعت سایت پرداختهایم تا به شما کمک کنیم انتخاب بهتری داشته باشید. این ابزارها شامل ابزارهای رایگان و پولی هستند که اطلاعات ارزشمندی درباره عملکرد وبسایت در اختیار شما قرار میدهند.
IsItWP
وبسایت IsItWP یک ابزار رایگان برای تست سرعت وبسایتهای وردپرس دارد. ابزار تست سرعت وبسایت IsItWP قطعا مبتدی پسندترین و سادهترین ابزار تست سرعت در بین ابزارهای مخصوص این کار میباشد. این ابزار به شما اجازه میدهد تا آزمایشهای مختلفی را با سرعت زیاد روی وبسایتتان انجام دهید و با مشاهده کردن نتایج این تستها متوجه شوید چه مشکلاتی سرعت وبسایت شما را کم میکنند. همچنین این ابزار، راهنماییهای مرحله به مرحله و کاملی را برای بهبود سرعت وبسایتتان به شما ارائه میکند.
MonsterInsights
افزونه MonsterInsights بدون شک بهترین افزونه مخصوص تجزیه و تحلیل (Analytics) برای وردپرس میباشد. با استفاده از این افزونه کاربران به راحتی و بدون ویرایش کردن کدها میتوانند Google Analytics را برای وبسایت خود راهاندازی کنند. این افزونه علاوه بر امکانات گوناگون، یک گزارش تست سرعت وبسایت نیز دارد که به وسیلهی این گزارش شما میتوانید سرعت وبسایتتان را هنگام دسترسی از دسکتاپ یا موبایل متوجه شوید. MonsterInsights یک امتیاز کلی مخصوص سرعت و همچنین معیارهای دیگری را برای بهبود تجربه کاربری، برای وبسایت شما نشان می دهد. شما می توانید این گزارشها را در داشبورد وردپرس خود مشاهده کنید و نیازی به ترک وبسایت خود ندارید. بهترین بخش استفاده از MonsterInsights این است که این افزونه برای هر معیار (Metric) یک هدف قرار میدهد که شما باید تلاش کنید تا سطح خود را در آن معیار به هدف تعیین شده برسانید. علاوه بر این، شما همچنین پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود هر معیار و افزایش سرعت لود شدن وبسایت خود دریافت میکنید.
Pingdom
Pingdom یکی از محبوبترین ابزارهای نظارت بر عملکرد وبسایت است. استفاده از آن آسان است و به کاربران امکان انتخاب مکانهای جغرافیایی مختلف را برای اجرای یک تست سرعت میدهد. این ابزار پس از انجام تست سرعت، یک گزارش خلاصه و ساده که تحلیل کردن آن کاری راحت است به کاربران نمایش میدهد. کاربران در صورت تمایل میتوانند گزارش کامل را که جزئیات زیادی دارد را نیز دریافت کنند. همچنین این ابزار، پیشنهاداتی را برای بهبود عملکرد وبسایت به کاربران میدهد.
Google Pagespeed Insights
Google Pagespeed Insights یک ابزار نظارت بر عملکرد وبسایت است که توسط گوگل توسعه داده شده است. این ابزار میتواند گزارش عملکرد وبسایت را برای حالت نمایش موبایل و همچنین حالت نمایش دسکتاپ به شما ارائه دهد. کاربران میتوانند این گزارشها را بررسی کرده و مشکلاتی که در بین هر دو حالت نمایش مشترکاند را پیدا کنند. لازم به ذکر است این مشکلات میتوانند مختص حالت نمایش موبایل (Mobile View) یا حالت نمایش دسکتاپ (Desktop View) باشند. همچنین با استفاده از این ابزار، کاربران توصیههای دقیقی را برای حل مشکلات وبسایت دریافت میکنند، دریافت این توصیهها برای توسعهدهندگان بسیار مفید است. با این حال، کار کردن با این ابزار برای کاربران مبتدی شاید کمی سخت باشد.
GTmetrix
GTmetrix یکی دیگر از ابزارهای قدرتمند تست سرعت وبسایت است. با استفاده از GTmetrix کاربران میتوانند وبسایت خود را با استفاده از ابزارهای محبوب مانند Pagespeed و YSlow تست کنند. با ایجاد حساب کاربری در وبسایت این ابزار، کاربران میتوانند موقعیتهای جغرافیایی مختلفی را برای تست سرعت انتخاب کنند. این ابزار، گزارشهای دقیقی را با خلاصهای از نتایج تست سرعت نشان میدهد. GTmetrix توصیههایی را برای رفع مشکلات وبسایتتان به شما نشان میدهد که با کلیک کردن بر روی هر یک از آنها، جزئیات بیشتری در اختیار شما قرار میگیرد.
WebPageTest
WebPageTest یکی دیگر از ابزارهای رایگان تست سرعت به صورت آنلاین است که میتوانید از آن استفاده کنید. این ابزار کمی پیشرفتهتر از سایر ابزارهای موجود در لیست ما است. با این حال، این ابزار به شما این امکان را می دهد که مکان جغرافیایی را برای تست خود انتخاب کنید. به طور پیشفرض، این ابزار تست سرعت را 3 بار اجرا میکند تا نتایج تست سرعت وبسایت شما را به صورت دقیق بدست آورد.
K6
K6 که قبلا با نام Load Impact شناخته میشد، کمی با سایر ابزارهای تست سرعت وبسایت در این لیست متفاوت است. این ابزار به توسعهدهندگان و تیمهای مهندسی اجازه میدهد تا دلایل کم شدن سرعت وبسایت شما را وقتی تعداد زیادی کاربر به طور همزمان از سایت شما بازدید میکنند، متوجه شوند. K6 یک سرویس پولی است که استفاده رایگان از آن یک سری محدودیت دارد. با استفاده از سرویس رایگان این ابزار، شما میتوانید حداکثر 3000 کاربر مجازی را در عرض 3 دقیقه به سمت وبسایتتان ارسال کنید. به وسیله نسخه پولی توانایی ارسال تعداد کاربر مجازی بیشتری را خواهید داشت. استفاده از K6 به شما کمک میکند تا تست سرعت وبسایت را در حالی انجام دهید که اثر افزایش ترافیک بر وبسایت را نیز بررسی میکنید.
Uptrends
Uptrends یکی دیگر از ابزارهای رایگان تست سرعت وبسایت است. با استفاده از این ابزار شما میتوانید تست سرعت خود را شخصیسازی کنید، به عنوان مثال شما میتوانید منطقه جغرافیایی، مرورگری که آزمایش به وسیله آن انجام خواهد گرفت و حالتهای نمایش موبایل یا دسکتاپ را تعیین کنید. نتایج حاصل از تست سرعت به وسیله این ابزار، ساده و قابل درک برای همه کاربران هستند.
چگونگی انجام صحیح تست سرعت وبسایت
شما با انجام چندین تست سرعت مختلف نمیتوانید به صورت کامل و تضمینی متوجه شوید که وبسایتتان چگونه کار میکند. چندین عامل دیگر نیز وجود دارند که میتوانند بر کیفیت و دقت نتایج تست شما تاثیرگذار باشند. قبل از شروع به تجزیه و تحلیل نتایج این تستها باید از اجرای صحیح و کامل آنها اطمینان حاصل کرد. در ادامه این مقاله به چگونگی اجرای صحیح این تستها میپردازیم.
انجام تستهای متعدد
عوامل زیادی وجود دارند که می توانند بر نتایج تست شما تاثیرگذار باشند. علی رغم اینکه اکثر ابزارهای تست سرعت با بالاترین سرعت اینترنت و به صورت ابری (Cloud) اجرا میشوند، نتایج هر تست کمی متفاوتتر از سایر تستها است. اصلیترین تفاوت بین تستهای مختلف، مدت زمان لازم برای دانلود کامل صفحه وب است. توصیه میشود حداقل 3 تست سرعت انجام شود تا میانگین زمان لازم برای دانلود کامل صفحه وب مشخص شود. سپس با بررسی زمان میانگین لازم برای دانلود کامل صفحه وب میتوانید در مورد اینکه آیا وبسایت شما نیاز به بهبود دارد یا خیر، تصمیم بگیرید.
انجام تست سرعت از مکانهای جغرافیایی مختلف
اگر اکثر بازدیدکنندگان وبسایت شما از سمت قاره آسیا باشند، نتایج حاصل از آزمایش سرعت وبسایت شما با استفاده از سرورهای واقع در ایالات متحده آمریکا، ایدهآل نخواهند بود. در این صورت نتایج حاصل از آزمایش سرعت، متفاوتتر از آنچه کاربران واقعی هنگام بازدید از وبسایت شما احساس می کنند، خواهد بود. به همین دلیل است که باید از Google Analytics استفاده کنید تا مکان جغرافیایی مشترک اکثر بازدیدکنندگان خود را متوجه شوید. سپس، از آن اطلاعات برای انتخاب یک منطقه جغرافیایی برای تستهای خود استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر متوجه شدید که اکثر کاربران وبسایت شما از اروپا هستند، انتخاب یک سرور تست در آلمان نزدیکترین نتایج را به شما خواهد داد. هنگامی که وبسایت شما از سراسر جهان بازدیدکننده داشته باشد، شما میتوانید چندین تست مختلف را انجام دهید تا متوجه چگونگی عملکرد وبسایتتان برای مناطق جغرافیایی مختلف شوید.
از فعال بودن کش (Caching) در وبسایت اطمینان حاصل کنید
وردپرس یک سیستم پویا (داینامیک) است، این بدان معنی است که هنگامی که کاربران قصد بازدید از یک صفحه وب را دارند، سیستم وردپرس این صفحات را برای آنها تولید میکند. فرایندی که برای انجام این کار انجام می شود بسیار پیچیده است و شامل استخراج اطلاعات از پایگاه داده وبسایت است. کوئریهای زیادی برای این انجام کار لازم است و اطلاعات استخراج شده از پایگاه داده به عنوان صفحه وب نهایی که کاربران آن را میبینند، نمایش داده میشوند. هر بار که یک صفحه وب ایجاد می شود، هاست شما باید برای انجام این فرایند از منابع سرور استفاده کند. منابع سرور محدود است و اگر تعداد بازدیدکنندگان وبسایت شما زیاد باشد، ممکن است مشکلاتی برای وبسایت شما ایجاد شود. به همین دلیل است که در صورت فعال نبودن کش و زیاد بودن تعداد درخواستها، سرور نمیتواند به تمام درخواستهای کاربران برای مشاهده یک صفحه وب پاسخ دهد. لذا قبل از انجام تستها از فعال بودن کش وبسایت مطمئن شوید. این کار به شما اجازه می دهد تا عملکرد کش وبسایت و میزان تاثیر آن در بهبود عملکرد وبسایت را آزمایش کنید. افزونه WP Rocket یکی از بهترین افزونههای کش (Caching) وردپرس است که با استفاده از آن، کاربران میتوانند کش وردپرس خود را تنها با چند کلیک و بدون نیاز به یادگیری موارد فنی، راه اندازی کنند.
بررسی عملکرد فایروال و سرویس CDN وبسایت
علی رغم اینکه افزونههای کش وردپرس میتوانند امکانات زیادی را برای وبسایت شما فراهم کنند، قطعاً محدودیتهای خود را دارند. به عنوان مثال، این افزونهها نمیتوانند جلوی حملات DDOS و تلاشهای Brute Force را بگیرند. همچنین افزونههای کش هیچ کاری در برابر رباتهای اسپمها که باعث هدر رفتن منابع سرور میشوند، انجام نمیدهند. به خاطر همین دلایل، کاربران به استفاده از یک افزونه فایروال در وبسایت خود نیاز دارند. افزونههای فایروال وردپرس با مسدود کردن درخواستهای مخرب، عملکرد سرور شما را بهبود میبخشند. به طور معمول تمام فایلهای وبسایت شما تنها از طریق یک سرور ارائه میشوند. شما می توانید با افزودن یک سرویس CDN مانند Cloudflare به وبسایت خود این مشکل را حل کنید. استفاده از یک سرویس CDN به کاربران این امکان را میدهد تا فایلهای ثابت وبسایت مانند تصاویر را از طریق شبکهای از سرورهای پخش شده در سراسر جهان به کاربران ارائه دهند. این کار باعث کاهش بار سرور وبسایت، افزایش سرعت لود شدن و بهبود تجربه کاربری بازدیدکنندگان میشود. فعال کردن سرویس CDN و فایروال نتایج تست سرعت شما را به میزان قابل توجهی بهبود میبخشد.
نتیجهگیری
ابزارهای برتر تست سرعت سایت ابزاری ضروری برای هر وبسایتی هستند که به دنبال ارائه تجربه کاربری بهتر و بهبود رتبه در موتورهای جستجو است. این ابزارها با شناسایی مشکلاتی مانند تصاویر غیربهینه، زمان بارگذاری طولانی، و کدهای نامناسب، به شما کمک میکنند تا عملکرد وبسایت خود را بهینه کنید.
با استفاده از این ابزارها، نه تنها میتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید، بلکه رضایت کاربران را نیز به طور چشمگیری بهبود خواهید داد. در نهایت، به یاد داشته باشید که هدف اصلی از استفاده از این ابزارها، ایجاد یک وبسایت سریع، پایدار و کاربرپسند است که مخاطبان از کار با آن لذت ببرند.