اگر بخواهیم سؤال «ریست هاست چیست؟» را به صورت خلاصه پاسخ دهیم باید بگوییم ریست هاست به معنای بازگرداندن تمام تنظیمات و اطلاعات موجود روی هاست به حالت اول است.
تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا همه چیز درباره ریست هاست و نحوه انجام کار را بررسی کنیم.
چرا باید هاست را ریست کرد؟
ریست کردن هاست ممکن است دلایل زیادی داشته باشد. گاهی اوقات مشکلات فنی ای برای هاست پیش می آید که نمی توانیم آن را برطرف کنیم و تنها راه چاره ریست کردن هاست است یا داده های موجود در هاست مربوط به یکی از سایت های قدیمی ما است و دیگر نمی خواهیم آنها را حفظ کنیم.در این مواقع اول از همه، پیش از هر اقدامی حداقل یک نسخه بکاپ از تمام اطلاعات سایت بگیرید و در محل امنی ذخیره کنید. اگر روش های بکاپ گیری را نمیدانید، ما پیشتر در مقالات زیر به آن پرداختهایم.
«بکاپ گیری در سی پنل»، «بکاپ گیری با داپلیکتور».
آموزش ریست هاست
به چند روش می توان اقدام به ریست هاست کرد:
- درخواست از سرویس دهنده یا همان هاستینگ
- ریست هاست به روش دستی
ریست خودکار هاست
برای ریست هاست از طریق سرویس دهنده کافی است وارد پنل کاربری خود شوید. در آنجا گزینه ای برای ریست کردن هاست و یا تغییر دامنه وجود دارد. با انتخاب این گزینه وارد بخشی می شوید که می توانید از طریق آن، از شرکت هاستینگ خود
درخواست ریست هاست را پیگیری نمائید.
ریست هاست دستی
اگر بخواهید خودتان هاست را ریست کنید ابتدا میبایست مرحله به مرحله اطلاعاتی که روی هاست وجود دارد را حذف نمایید.برای انجام این کار مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- وارد کنترل پنل خود شوید.
- وارد قسمت مدیریت فایل ها شوید
- تمام محتویات پوشه Public_html را پاک کنید. برای این کار باید از بخش بالایی، گزینه Select all را انتخاب کنید و بعد طبق تصویر زیر، دکمه حذف را بزنید.
برای حذف ایمیل ها به منظور ریست هاست از بخش مدیریت حساب خود وارد بخش مدیریت ایمیل ها شوید و از آنجا طبق تصویر زیر مرحله به مرحله پیش بروید تا تمام ایمیل ها پاک شود.
در گام بعدی اکانت های FTP را حذف کنید. دوباره از بخش مدیریت وارد مدیریت اکانت های FTP شوید. اگر در بخش مدیریت دسترسی میانبر وجود نداشت، می توانید از طریق کنترل پنل خود (دایرکت ادمین یا سی پنل) این بخش را پیدا کنید.
در این بخش، با زدن دکمه Delete که در جلوی نام هر اکانت FTP نوشته شده است، می توانید آن را کاملاً پاک کنید.
حالا باید دامنه ها و زیر دامنه های موجود را هم حذف کنید. بنابراین ابتدا از کنترل پنل خود وارد بخش Domains شوید.
از آنجا روی دکمه Manage در جلوی هر دامنه کلیک کنید.
و در انتها، اقدام به حذف Domain از هاست نمائید.
پس از آن میبایست دیتابیس های موجود روی هاست را پاک کنید. برای انجام این کار از بخش مدیریت هاست یا کنترل پنل cPanel وارد بخش پایگاه داده (Database) شوید و با کلیک روی علامت سطل زباله در جلوی هرکدام از دیتابیس ها، آن را حذف کنید.
خلاصه و نتیجه گیری
در این مقاله درباره ریست هاست و دلایل احتمالی ریست هاست توضیح دادیم، همچنین مراحل ریست هاست را به طور کامل بررسی کردیم.
اگر هنوز سوالی در این مورد در ذهن دارید می توانید از قسمت نظرات زیر همین پست از ما بپرسید و پاسخ بگیرید.