جهش به محتوا
ورود کاربران
وبلاگآموزش های شبکهآموزش پیدا کردن سیستم سایت
هر زمان نیاز به کمک داشتید، در کنار شما هستیم . با ما تماس بگیرید ( 031-3626 0000 ) یا درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت نمایید.

آموزش پیدا کردن سیستم سایت

وقتی که شما وارد طراحی سایت شوید روش‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید برای ساخت و طراحی یک سایت حرفه‌ای از آنها استفاده کنید. این روش‌ها گستره بسیار زیادی را از استفاده تمپلیت‌های آماده که سیستم‌های مدیریت محتوا و فریم‌ورک‌ها در اختیار شما قرار می‌دهند تا استفاده از تکنیک‌ها و ظریف‌کاری‌های طراحان برتر و الهام گرفتن از آنها را شامل می‌شود. با نگاه کردن به طراحی‌های دیگران و همین‌طور بهتر کردن آنها برای طرح شما یکی از روش‌هایی است که باعث می‌شود خلاقیت شما شکوفا شده و یکی از مواردی که باید برای این کار در نظر داشت این است سایتی که به طراحی آن نگاه می‌کنید چه سیستمی دارد. پس پیدا کردن سیستم سایت در اینجا خود را به‌عنوان یکی از مهمترین و اصلی‌ترین موارد برای طراحان و یا وب‌مسترها خود را نشان خواهد داد.

در خیلی از موارد حتی پیدا کردن سیستم سایت برای مدیر سایت هم کاری مفید خواهد بود که می‌تواند یک ارزیابی خوب را از رقبای خود داشته باشد و قابلیت‌های مختلفی که آنها ارائه می‌کنند را هم به‌نحوی روی سیستم خود پیاده‌سازی کند. اما این موضوع که پیدا کردن سیستم سایت یکی از مواردی است که در عین سادگی می‌تواند پیچیدگی‌هایی داشته باشد. در این مقاله قصد داریم تا به آموزش کامل اینکه پیدا کردن سیستم سایت چگونه انجام می‌گیرد و بهترین روش برای آن چیست صحبت کنیم. اما قبل از اینها کمی به موضوع CMSها یا سیستم‌های مدیریت محتوا می‌پردازیم.

 

CMS چیست و چطور کار می‌کند؟

در رابطه با این موضوع که CMS چیست و به چه روشی کار می‌کند باید گفت که CMSها یا سیستم‌های مدیریت محتوا ابزاری هستند که به ما این امکان را می‌دهند که با استفاده از هسته خامی که از یک سایت در اختیار ما می‌گذارد، یک وب‌سایت را با تغییر بعضی از ویژگی‌ها، اضافه کردن امکانات خاص و به‌صورت کلی با ویرایش سایت موجود، تولید کرده و تمامی موارد لازم برای مدیریت سایت را در اختیار ما قرار می‌دهد. در واقع این سیستم‌ها این امکان را دارند که یک سایت آماده را به ما داده و ما با ویژگی‌هایی که در اختیار داریم آن را تغییر دهیم.

روش کاری سیستم‌های مدیریت محتوا به این صورت می‌باشد که شما یک هسته پردازشی اصلی دارید که مانند یک برنامه سایت شما را بالا نگه می‌دارد. عموم سیستم‌های مدیریت محتوا قالب‌محور و افزونه‌محور هستند. شما با نصب پوسته‌ها و قالب‌ها و همین‌طور نصب و اجرای افزونه‌های مختلف امکانات مختلفی را به سایت خود اضافه می‌کنید. به‌عنوان‌مثال شما یک هسته خام CMS را با این امکانات به یک سایت آموزشی، فروشگاهی، وبلاگ و یا هر نوع سایتی که لازم داشته باشید، تبدیل می‌کنید. علاوه بر این CMS به شما یک منوی جامع و کامل را برای مدیریت محتوای سایت می‌دهد که از طریق آن تمامی تنظیمات را انجام می‌دهید. در صورتی که در مورد ساختار و کارکرد CMSها سوالی دارید سری به مقاله CMS چیست بزنید.

وقتی صحبت از سیستم‌های مدیریت محتوا در میان باشد اولین سیستمی که به ذهن ما می‌رسد وردپرس خواهد بود که به‌عنوان پرطرفدارترین و بهترین سیستم مدیریت محتوای جهان شناخته شده و در واقع بیشترین سهم از بازار سیستم‌های مدیریت محتوا را به خود اختصاص داده است و نزدیک به 60 درصد از کاربرانی که سایت خود را با سیستم مدیریت محتوا ساخته‌اند از سیستم وردپرس برای این کار استفاده کرده‌اند.

CMS چیست و چطور کار می کند

ویژگی‌هایی که این سیستم مدیریت محتوا در اختیار شما قرار می‌دهد منحصربه‌فرد نیستند اما تجمیع آنها در کنار هم و راحتی استفاده از آنها در هیچ CMS دیگری یافت نمی‌شود و از همین رو وردپرس توانسته است تا این اندازه برای خود رشد داشته باشد. در واقع شما در این سیستم مدیریت محتوا این امکان را دارید که با استفاده از تنظیمات گسترده‌ای که در اختیار شما قرار گرفته تمامی جنبه‌های سایت خود را مدیریت کرده و دیگر نیازی به کدنویسی نخواهید داشت. در واقع یکی از مواردی که وردپرس به آن می‌نازد همین طراحی سایت بدون کدنویسی می‌باشد.

اما این موضوع که این توضیحات چه ربطی به پیدا کردن سیستم سایت دارد و چرا باید در مورد وردپرس این موارد را به یاد داشته باشیم، شاید کمی گنگ به نظر برسد. در واقع همان‌طور که دیدیم نزدیک به نیمی از سایت‌هایی که با آنها طرف هستیم وردپرسی بوده و از خیلی از جهات وقتی صحبت از پیدا کردن سیستم سایت به میان می‌آید، موارد مختلفی را که مربوط به وردپرس هستند بررسی می‌کنیم. پس دلیل این توضیحات ما همین است. 

 

چرا پیدا کردن سیستم سایت مهم است؟

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که پیدا کردن سیستم یک سایت می‌تواند چه کمکی به ما بکند و برای چه کاری باید به‌سراغ پیدا کردن سیستم سایت خاصی برویم. در واقع وقتی که شما سیستم یک سایت را بررسی می‌کنید با استفاده از اطلاعاتی که در اختیار خواهید داشت، به تمامی پتانسیل‌هایی که یک سایت دارد دسترسی دارید، و از طرفی این موضوع را متوجه می‌شوید که سایت موردنظر شما تا چه اندازه به‌صورت حرفه‌ای پیاده سازی شده است.

در واقع آنچه که در ساخت سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد نشان‌دهنده این است که مدیران سایت تا چه اندازه روی سایت خود حساس بوده و حرفه‌ای عمل کرده‌اند. به‌عنوان‌مثال وقتی که شما یک سایت وردپرسی با 40 کتابخانه JS مختلف را پیدا می‌کنید، اولین چیزی که به ذهن شما خطور می‌کند این است که مدیران سایت تنها کاری که کرده‌اند این بوده که افزونه‌های رنگارنگ را روی سایت خود نصب کرده و به‌جای برخورد موثر برای رفع مشکل به درودیوار کوبیده‌اند.

چرا پیدا کردن سیستم سایت مهم است

یکی دیگر از مواردی که می‌توان به‌عنوان ویژگی‌هایی که برای پیدا کردن سیستم سایت معرفی می‌شود و احتمالا شما هم به همین دلیل سر از این مقاله در آورده‌اید، معرفی کرد، درک چگونگی کارکرد یک سایت برای ساخت و پیاده‌سازی آن در جایی دیگر است. شاید شما یک سایت رقیب یا سایتی در زمینه‌ای دیگر را ببینید که بسیار عالی و خوب کار کرده است و بخواهید که همان کار را روی سایت خودتان داشته باشید.

اینجاست که پیدا کردن سیستم سایت به شما کمک کند و می‌گوید که اگر می‌خواهید سایتی را به این صورت داشته باشید لازم است که از چه امکانات و ویژگی‌هایی برای خود استفاده کنید. به‌طورکلی پیدا کردن سیستم سایت یکی از کارهایی است که هر طراح سایت و توسعه‌دهنده‌ای لازم است در موارد گوناگون برای اینکه از چگونگی کاری که سایت‌های دیگر انجام می‌دهند سر در بیاورد و این یک دانش عمومی در زمینه طراحی وب به‌ شمار می‌آید.

 

روش‌های پیدا کردن سیستم سایت

تا اینجای کار دیدیم که وقتی صحبت از پیدا کردن سیستم سایت در میان باشد، اول اینکه می‌خواهیم چه سیستم‌هایی را بررسی کنیم و منظور ما از سیستم سایت چیست و دوم این مسئله را مورد بررسی قرار دادیم که پیدا کردن سیستم سایت می‌خواهد چه کمکی به ما بکند. اکنون که می‌دانیم دقیقا چه چیزی را به چه منظور می‌خواهیم وقت آن رسیده است که روش‌های پیدا کردن سیستم سایت را بررسی کنیم.

روش های پیدا کردن سیستم سایت

به‌طورکلی پیدا کردن سیستم سایت به سه دسته کلی تقسیم می‌شود که در ادامه هر کدام از این روش‌ها را به‌صورت کامل معرفی می‌کنیم:

 

بررسی سورس سایت

یکی از اصلی‌ترین و پایه‌ای‌ترین روش‌ها که شما بدون هیچ‌یک از ابزارهایی که کم‌وبیش در مورد آنها صحبت کرده‌ایم می‌توانید سیستم یک سایت را پیدا کنید، استفاده از سورس کد سایت است. در واقع این روش به ما کمک می‌کند تا سیستم یک سایت اینترنتی را با دانشی که از برنامه‌نویسی وب داریم پیدا کرده و برای آن باید نگاهی به کدهای صفحاتی که سایت به شما ارائه می‌کند بیندازید. برای این کار در مرورگر خود روی سایت موردنظر راست کلیک کرده و گزینه View Page Source را انتخاب کنید.

بررسی سورس سایت

بعد از این کار یک صفحه با کدهای HTML به شما نمایش داده خواهد شد که در واقع قالب اصلی صفحه موردنظر به زبان نشانه‌گذاری ابرمتن یا همان HTML است. در این بخش شما به دنبال مواردی آشنا از فریم‌ورک‌هایی که می‌شناسید بگردید. به‌عنوان‌مثال اگر به دنبال لینک‌ها و کدهایی بگردید که از WP در آنها استفاده شده می‌توانید وردپرسی بودن یک سایت را تشخیص داده و خیلی از افزونه‌هایی که از آنها استفاده شده را نیز پیدا کنید. تصویر زیر این اطلاعات را نمایش می‌دهد.

سورس سایت

در این بخش از کدها کاملا مشخص است که سیستم این سایت وردپرس بوده و در صورتی که کمی دقت داشته باشید از روی فایل‌هایی که این سایت مورد استفاده قرار می‌دهد و لینک‌هایی که در آن وجود دارد می‌توانید اطلاعات بسیار بیشتر و مفصل‌تری را به‌دست آورید. به‌عنوان‌مثال در کدهای این سایت عبارت زیر را مشاهده می‌کنید:

wp-content/plugins/wordpress-tooltips

این بخش  از آدرس لینک‌های JSهای مورد استفاده به ما می‌گوید که با یک سایت وردپرسی طرف هستیم که در بخش پلاگین‌های خود یک پلاگین به نام وردپرس تولتیپ هم دارد. همین‌طور در صورتی که به دنبال بخش‌های wp-content/themes/ بگردید قطعا قالبی که مورد استفاده قرار گرفته است را پیدا می‌کنید.

در صورتی که با زبان HTML و ساختار وب کمی بیشتر آشنا شوید این بخش اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. البته همه سایت‌ها مانند سایت‌های وردپرسی خوش‌ساخت نیستند که به این سادگی بتوانید از آنها اطلاعات بیرون بکشید. در این حالت شما می‌توانید به‌سراغ ابزارهای دیگری که در ادامه آنها را معرفی می‌کنیم بروید و به‌راحتی کار خود را انجام دهید.

 

ابزارهای آنلاین برای پیدا کردن سیستم سایت

یکی دیگر از روش‌هایی که از آن برای پیدا کردن سیستم سایت استفاده می‌شود ابزارهایی هستند که به‌صورت آنلاین به ما سرویس‌دهی می‌کنند این ابزارها در واقع سایت‌هایی هستند که با وارد کردن نام سایت موردنظر خود در آنها می‌توانید یک اسکن در مورد این سایت‌ها به‌دست بیاورید و ببینید که از چه سیستمی برای کار خود استفاده می‌کنند. در صورتی که بخواهیم معروف‌ترین و کاربردی‌ترین این سایت‌ها را به شما معرفی کنیم می‌توانیم این سایت‌ها را نام ببریم:

 

سایت WhatCMS

این سایت یکی از مهمترین و اصلی‌ترین سایت‌هایی است که این سرویس را به ما ارائه می‌کند و باید در نظر داشت که پیدا کردن سیستم سایت با استفاده از این ابزار یکی از ساده‌ترین روش‌ها خواهد بود. برای این کار باید به‌سراغ همین سایت به آدرس whatcms.org بروید. وقتی وارد این سایت شوید صفحه زیر را خواهید دید.

سایت WhatCMS

با وارد کرد نام سایت موردنظر و کلیک روی Detect CMS کار لود شدن آغاز شده و بنا به سرعتی که سایت موردنظر دارد ممکن است پیدا کردن سیستم سایت کمی طول بکشد.

لود کردن سایت WhatCMS

بعد از اینکه این مراحل تکمیل شد شما تصویر زیر را مشاهده می‌کنید که در آن اطلاعات مربوط به سایت قرار دارد. همان‌طور که می‌بینید علاوه بر سیستم سایت به شما گفته خواهد شد که سایت موردنظر از چه وب‌سروری، از چه صفحه‌ساز و از چه‌ افزونه خاص و زبان برنامه‌نویسی مشخصی برای سایت خود استفاده می‌کند.

نتایج سایت WhatCMS

درکل این سایت یکی از بهترین‌های این کار می‌باشد اما تنها سایتی نیست که این کار را انجام می‌دهد و گزینه‌های خوب دیگری نیز برای انجام این کار وجود دارد که در ادامه آنها را هم معرفی خواهیم کرد.

 

سایت ReScan

یکی دیگر از ابزارهایی که برای تشخیص سیستم مدیریت محتوای سایت‌های مخلتف از آن استفاده می‌شود rescan.io است. این سایت هم مانند مورد قبلی تمامی ویژگی‌هایی که در ساخت یک ساعت رعایت شده است و CMS مورد استفاده توسط آن را به شما ارائه می‌کند. علاوه بر آن این سایت لیست‌هایی را از بهترین سایت‌هایی که با CMSهای مختلف ساخته شده‌اند در اختیار شما می‌گذارد که خود نمونه خوبی از CMS موردنظر شما خواهد بود.

سایت ReScan

وقتی که نام سایت را در آدرس‌بار این سایت وارد کرده و کلید اینتر را بزنید. یک مجموعه اطلاعات کامل در اختیار شما قرار خواهد گرفت که در تصویر زیر نمونه‌ای از آنها را مشاهده می‌کنید.

نتایج در سایت ReScan

این سایت از محل قرارگیری هاست و استقرار سایت و IP سرور آن گرفته تا زبان برنامه‌نویسی مورد استفاده و کتابخانه‌های جاوا اسکریپت آن یک لیست عالی و ایده‌آل در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

سایت IsItWP

یکی دیگر از سایت‌هایی که به‌خاطر کاربرد بالای سیستم مدیریت محتوای وردپرس به‌صورت تخصصی به بررسی این نوع از سایت‌ها می‌پردازد سایت isitwp است. کاری که این سایت انجام می‌دهد این است که سایت‌های وردپرسی را آنالیز کرده و اطلاعات خوبی را در خصوص کارکرد آنها در اختیار کاربران می‌گذارد. در این خصوص باید گفت که این سایت علاوه بر اینکه اطلاعات سایتی که ما می‌خواهیم را به ما می‌دهد می‌تواند فهرستی از قالب‌ها و افزونه‌های محبوب و معروف را به همراه آمار استفاده از آنها ارائه کند.

سایت IsItWP

برای استفاده از این سایت کافی است که وارد آن شده و آدرس سایت موردنظر خود را وارد کنید. بعد از تحلیل اینکه آیا سایت وردپرس است یا نه و این موضوع که از چه تکنولوژی‌های اصلی استفاده می‌کند، به شما ارائه خواهد شد.

اما همان‌طور که گفتیم اینها تنها روش‌هایی که می‌توان با استفاده از آنها کار پیدا کردن سیستم سایت را انجام داد نیستند و باید گفت که پیدا کردن سیستم سایت با روش‌هایی ساده‌تر هم امکان‌پذیر است که در ادامه این مورد را بررسی می‌کنیم.

 

استفاده از افزونه‌های مرورگر

یکی از مهمترین و اصلی‌ترین روش‌هایی که با استفاده از آن کار پیدا کردن سیستم سایت انجام می‌شود و علاوه بر CMSها شما فریم‌ورک‌های خاص دیگر را هم بررسی می‌کنید، استفاده از افزونه‌هایی است که برای این کار ارائه شده است و روی مرورگرهای شما نصب شده و در لحظه می‌تواند به شما بگوید که سایتی که در حال بازدید از آن هستید از چه سیستم‌هایی استفاده می‌کند و چه کتابخانه‌های فعالی دارد یا حتی CDN و شبکه توزیع محتوای آن (جهت اطلاعات بیشتر در خصوص CDN به مقاله CDN چیست مراجعه کنید) را هم به شما معرفی خواهد کرد.

معروف‌ترین افزونه‌ای که این کار را برای شما انجام می‌دهد افزونه wappalyzer است. شما می‌توانید این افزونه را به‌راحتی برای مرورگرهای کروم، فایرفاکس و یا هر مرورگر دیگری که بخواهید نصب کرده و تنها کاری که برای فهمیدن سیستم سایت با این افزونه لازم است انجام دهید این است که تا لود شدن کامل صفحه صبر کنید و روی آیکون آن در بالای صفحه کلیک کنید تا پنجره‌ای مانند شکل زیر برای شما نمایش داده شود.

استفاده از افزونه های مرورگر

این افزونه دقیقا کار پیدا کردن سیستم سایت را برای شما انجام می‌دهد و تکمیل‌ترین نوع اطلاعات را به شما ارائه خواهد کرد. این اطلاعات تکمیل‌تر می‌شود در صورتی که شما از نسخه غیررایگان و پرمیوم آن استفاده کرده و هزینه آن را بپردازید. در اینجا با این افزونه اطلاعات خیلی بیشتری را در اختیار شما قرار داده و آنالیزهای بسیار کامل‌تری از سایت موردنظر شما انجام خواهد داد.

به‌طورکلی نصب این افزونه ساده‌ترین روش برای پیدا کردن سیستم سایت می‌باشد و در صورتی که بخواهیم یک روش را برای پیدا کردن سیستم سایت معرفی کنیم همین افزونه می‌تواند کار را به تنهایی انجام دهد. البته افزونه‌های دیگری هم هستند که این کار را انجام می‌دهند اما Wappalyzer همیشه کار خود را به بهترین شکل انجام داده و از بقیه معروف‌تر می‌باشد.

پیدا کردن سیستم سایت با استفاده از افزونه های مرورگر 

نتیجه‌گیری

در این مقاله به بررسی اینکه پیدا کردن سیستم سایت به چه صورت انجام می‌شود و اصلا چرا باید به‌سراغ پیدا کردن سیستم سایت برویم صحبت کردیم. اینکه شما بدانید یک سایت اینترنتی از چه سیستمی ساخته شده است و چه تکنولوژی‌هایی در آن به کار گرفته شده است، تاثیر بسیار زیادی را در این موضوع می‌گذارد که یک طراح بداند می‌تواند چه امکاناتی را با استفاده از چه سیستمی روی سایت خود پیاده‌سازی کند. به‌طورکلی می‌توان از سه روش اصلی استفاده از ابزارها و سایت‌های آنلاین، افزونه‌های مرورگر و وارسی سورس کد سایت برای پیدا کردن سیستم سایت استفاده کرد که از میان این روش‌ها بررسی سورس کد تخصصی‌ترین روش، و استفاده از افزونه‌های مرورگر ساده‌ترین روش ممکن می‌باشد. ابزارهای آنلاین هم اطلاعات خوبی را در اختیار ما قرار می‌دهند.

این مقاله برای شما مفید بود؟
بلهخیر

دیدگاهتان را بنویسید

Solve : *
20 + 2 =