جهش به محتوا
ورود کاربران
وبلاگرفع خطا در وردپرسرفع ارور 500 به ساده‌ترین روش روی سایت وردپرس
هر زمان نیاز به کمک داشتید، در کنار شما هستیم . با ما تماس بگیرید ( 031-3626 0000 ) یا درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت نمایید.

رفع ارور ۵۰۰ به ساده‌ترین روش روی سایت وردپرس

احتمالاً برایتان پیش‌ آمده باشد زمانی که می‌خواستید از یک وب‌‌سایت بازدید کنید پیام خطای داخلی 500 سرور را مشاهده کرده باشید. این خطا به این معنی است که مشکلی در وب‌‌سایت رخ‌ داده است، و مشکل از مرورگر، رایانه یا اتصال اینترنت شما نیست. این مشکل در سایتی است که می‌‌خواهید از آن بازدید کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد اینکه خطای 500 چیست و رفع ارور 500 چگونه انجام می‌شود تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

خطای داخلی سرور ۵۰۰ (HTTP Error 500) چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم روش‌های رفع ارور 500 را بررسی کنیم لازم است که کمی بیشتر با این خطا آشنا شویم.

گاهی اوقات، یک خطا در مجوزها یا در یک اسکریپت منجر به خطای سرور داخلی ۵۰۰ می‌‌شود که به آن خطای HTTP 500 نیز می‌گویند. برای رفع ارور 500، ابتدا باید درک کنید که دریافت خطا به چه معناست.

HTTP Error 500، یک کد خطا است که یک خطای کلی را در سرور نشان می‌دهد و آن را از پردازش درخواست‌های کاربران باز می‌دارد. این خطا معمولاً مربوط به مجوز نادرست، پایان زمان درخواست یا خطای کدگذاری است.

اگر شما از یک وب‌سایت بازدید می‌کنید و خطای 500 دریافت می‌‌کنید، برای رفع ارور 500 لازم نیست نگران باشید چون این مشکل در سرور میزبان سایت وجود دارد و از کنترل شما خارج است. کافی است که با مدیر وب‌ سایت تماس بگیرید و به آنها اطلاع دهید.

گاهی هم وب ‌سایت ممکن است به‌ سرعت مشکل خود را برطرف کند. به‌‌عنوان‌مثال، ممکن است بسیاری از افراد به‌ یکباره به وب‌سایت متصل شوند و این مشکل را ایجاد کنند. در اینجا برای رفع ارور 500 ممکن است لازم باشد چند دقیقه یا چند ثانیه صبر کنید و دوباره سعی کنید و وب‌سایت ممکن است به ‌درستی کار کند.

اگر این مشکل را تجربه کردید، صفحه وب را بارگیری مجدد کنید. روی دکمه بارگیری مجدد در نوار ابزار مرورگر خود کلیک کنید یا F5 را فشار دهید. مرورگر شما با سرور وب تماس خواهد گرفت و دوباره صفحه را درخواست می‌‌کند ممکن است با انجام این کار مشکل شما برطرف شود.

نکته: اگر این ارور را در زمانی که در حال انجام یک معامله و یا انتقال یک وجه هستید مشاهده می‌کنید. نباید صفحه را رفرش کنید. این کار ممکن است باعث شود شما همان پرداخت را دو بار انجام دهید. البته اکثر وب‌‌سایت‌‌ها باید از این اتفاق جلوگیری کنند، اما اگر وب‌‌سایت در هنگام معامله مشکلی را تجربه کند، ممکن است در روند کار تغییراتی ایجاد شود و عاقلانه‌تر است که خود شما هم اقدامات امنیتی لازم را رعایت کنید.

ارور 500

حال اگر این اتفاق برای سایت شما بیفتد باید بدانید که تکرار خطای ۵۰۰ HTTP در سرور یا وب‌‌سایتتان برای شهرت کسب‌وکار شما مضر است و باعث می‌شود بازدیدکنندگان اعتماد به نام تجاری شما را از دست بدهند. علاوه بر شهرت، به رتبه‌‌بندی شما در موتورهای جستجو نیز آسیب می‌رساند. ازاین‌رو توصیه می‌‌شود که از این خطا دوری ‌کنید و عمیقاً درک کنید که چه چیزی باعث ایجاد آن شده است و چگونه عیب‌یابی می‌شود. گاهی اوقات این ارور ممکن است به دلیل مشکل در پیکربندی وب‌سایت باشد و گاهی اوقات ارتباطی با مشکلات موجود در سرور دارد که ممکن است از کنترل شما خارج باشد.

 

دلایل ایجاد خطای داخلی سرور ۵۰۰

از آنجا که خطای HTTP 500 فقط یک مشکل کلی در سرور را نشان می‌دهد، ممکن است چندین مسئله باعث خطای 500 شود. اگر مطمئن نیستید که برای تشخیص و رفع ارور 500 باید از کجا شروع کنید، می‌‌توانید با بررسی گزارش‌‌های خطاهای خود شروع کنید. این کار را می‌توانید با وارد شدن به کنترل پنل خود و رفتن به آدرس «Statistics >> Show Error Logs» انجام دهید. مجوزهای بد، قابل ‌نوشتن توسط گروه شایع‌ترین علت بروز خطای داخلی سرور 500 است. معمولاً به دلیل مجوزهای نادرست فایل در یک اسکریپت PHP یا CGI ایجاد می‌‌شود، اما ممکن است در فایل‌ها یا فهرست دیگری که اسکریپت از آن استفاده می‌کند نیز مشکلی باشد.

اسکریپت ‌های CGI خود را 777 (یا rwxrwxrwx) قرار ندهید. با انجام این کار امکان ویرایش توسط کاربران دیگر در همان سرور فراهم می‌‌شود. اسکریپت‌های قابل ‌اجرا در پوشه cgi-bin باید 755 باشد. اگر اسکریپت شما شامل اطلاعات رمز عبور برای اتصال به یک پایگاه داده MySQL است، باید آن اسکریپت و مجوزهای دایرکتوری آن را 700 (rwx– -) قرار دهید.

 تصاویر، رسانه‌ها و فایل‌های متنی مانند HTML باید 644 باشد. در ترمینال، می‌توانید از دستور «ls -l» برای لیست کردن فایل‌ها در یک فهرست همراه با تنظیمات اجازه آنها استفاده کنید. همچنین ممکن است بخواهید تعیین کنید که مسیرهای اسکریپت شما به‌درستی تنظیم ‌شده است. با بررسی اینکه خط اول اسکریپت شما مسیر Perl است و به‌ درستی تنظیم ‌شده است، شروع کنید. باید به این صورت تنظیم شود:

/usr/bin/perl

و یا

 /usr/local/bin/perl

همچنین باید بررسی کنید که اسکریپت‌ها در حالت صحیح بارگذاری شده باشند (ASCII یا Binary). می‌توانید readme را برای اسکریپت‌‌ها بررسی کنید تا ببینید آیا دستورالعمل خاصی وجود دارد. به‌طور معمول، حالت صحیح ASCII خواهد بود. با رعایت این نکات شما می‌توانید از ایجاد خطای 500 جلوگیری کرده و دیگر نیازی ندارید تا کار رفع ارور 500 را بعد از ایجاد شدن آن انجام دهید و سایت شما به هیچ عنوان آسیب نخواهد دید.

 

لیست کدهای خطای ۵۰۰ داخلی سرور و معنای هرکدام:

در ادامه لیستی ارائه شده است که تمامی خطاهای ۵۰۰ را مشخص کرده و شما با استفاده از آن می‌توانید این امکان را داشته باشید که براساس مشکلی که پیش آمده است نسبت به رفع ارور 500 اقدام کنید.

 

۵۰۰.۲

دامنه مجوز URL یافت نمی‌شود.

 

۵۰۰.۵

خطای بازنویسی در هنگام مدیریت اعلان RQ_BEGIN_REQUEST رخ ‌داده است. خطای پیکربندی یا اجرای قانون ورودی رخ‌ داده است.

 

۵۰۰.۱۱

 هنگامی ‌که یک درخواست کاربری وارد می‌شود، این برنامه در حال خراب شدن در سرور وب است.

 

۵۰۰.۱۲

برنامه تحت فرآیند راه‌اندازی مجدد وب‌سرور است.

 

۵۰۰.۱۳

سرور وب درگیر سایر درخواست‌‌ها نیست. به‌ عبارت‌ دیگر، با تعداد زیادی درخواست که بیش از ظرفیت آن است، بارگیری می‌‌شود.

 

۵۰۰.۱۴

پیکربندی برنامه نامعتبر در سرور. نصب وب‌سایت وردپرس نادرست یا خراب است.

 

۵۰۰.۱۵

درخواست مستقیم برای GLOBAL.ASA مجاز نیست.

 

۵۰۰.۱۶

اعتبارنامه UNC نادرست است.

 

۵۰۰.۱۷

فروشگاه مجوز URL یافت نمی‌گیرد.

 

۵۰۰.۱۸

فروشگاه مجوز URL باز نمی‌شود.

 

۵۰۰.۱۹

داده‌ های این پرونده به ‌طور نامناسب در Metabase پیکربندی ‌شده است.

 

۵۰۰.۲۱

ماژول شناخته‌ نشده است.

در ادامه این مطلب می‌خواهیم به‌صورت اختصاصی در مورد رفع ارور 500 روی وردپرس صحبت کنیم و ببینیم دلایل پیدا شدن و روش‌های رفع این خطای متداول روی وردپرس به چه صورت خواهد بود.

 

خطای ۵۰۰ سرور داخلی در وردپرس چیست؟

خطای ۵۰۰ سرور داخلی یک خطای عمومی است که شما یا بازدیدکنندگان آن را در وب‌‌سایت خود مشاهده می‌کنید. این ارور به شما اطلاع می‌دهد که خطایی در سطح سرور وجود دارد.

خطای 500 در وردپرس

به‌ عبارت ‌دیگر، این بدان معنی است که سرور شما نمی‌‌تواند صفحه وب شما را همان‌طور که باید برای بازدیدکنندگان سایت نمایش می‌دهد به شما نیز نمایش دهد. همچنین این امکان را دارد که ویرانی در منطقه مدیر وردپرس شما ایجاد کند، در حقیقت اینها همان توضیحاتی است که در ابتدای مقاله دادیم اما با این فرض که این خطا برای سایتی است که با وردپرس ایجاد شده و ما می‌خواهیم خطاها و راه‌‌حل رفع ارور 500 را در مورد آن ارائه دهیم.

 

دلایل خطاهای داخلی سرور وردپرس

دلایلی که ممکن است در سرور وردپرس شما خطایی را ایجاد کنند و شما می‌توانید با استفاده از آنها نسبت به رفع ارور 500 در سرور وردپرسی خود اقدام کنید.

  1. افزونه‌‌های وردپرس اشتباه یا کدگذاری نشده
  2. مشکلی در سرور یا محیط میزبانی شما وجود دارد
  3. فایل htaccess در سرور شما خراب است
  4. مشکلات محدودیت حافظه PHP سایت شما
  5. فایل‌های اصلی خراب در نصب وردپرس شما

 

رفع ارور ۵۰۰ در وردپرس به چه صورت می‌باشد؟

ارور روی سایت وردپرسی می‌تواند به دلایل زیادی ایجاد شود. ممکن است خطاها مربوط به هاست وردپرس و یا هاست لینوکس مورد استفاده باشد. اگر در وب‌سایت وردپرس شما خطای 500 سرور داخلی وجود داشته باشد، کاربران قادر به دسترسی به هیچ‌ یک از صفحات آن نخواهند بود که این امر نشان‌دهنده وجود مشکلی در فایل root directory است. در اینجا برخی از رایج‌ترین مواردی که باعث می‌شوند وب‌‌سایت وردپرس شما دچار یک خطای داخلی سرور HTTP 500 شود را بیان می‌کنیم.

رفع ارور 500 در وردپرس

خراب بودن فایل  htaccess

یکی از مهم‌ترین دلایل خطای وردپرس 500، یک فایل خراب‌ شده htaccess موجود در root directory است، که ممکن است به دلیل به‌روزرسانی پلاگین، به‌روزرسانی طرح زمینه و غیره یا در هنگام انتقال از یک سرور به سرور دیگر ایجاد شود.

برای رفع ارور ۵۰۰ ناشی از این عامل می‌توانید فایل htaccess فعلی را با فایل دیگری جایگزین کنید. بعضی اوقات ممکن است این امکان را نداشته باشید که فایل htaccess را مشاهده کنید، در این صورت فایل‌های مخفی را نیز در root directory بررسی کنید. همچنین، از نام‌‌گذاری صحیح فایل اطمینان حاصل کنید.

 

مصرف بیش‌ از حد حافظه PHP

این خطا ممکن است به دلیل مصرف بیش ‌از حد حافظه پردازش ‌شده توسط افزونه یا طرح زمینه یا اگر از افزونه‌های زیادی استفاده می‌کنید باشد. اساساً، اگر وب‌‌سایت وردپرس شما برای پردازش یک درخواست حافظه زیادی مصرف می‌کند، محدودیت حافظه شما تمام می‌شود. برای عیب‌یابی این مشکل می‌توانید محدودیت حافظه را افزایش دهید. این کار را می‌‌توان با انجام برخی تغییرات در فایل wp-config یا فایل php.ini انجام داد.

 

پلاگین یا طرح زمینه اشتباه

اگر اخیراً افزونه‌‌ای را نصب یا به‌‌روز کرده‌اید، باید بررسی کنید که آیا این مسئله مشکلی ایجاد کرده است یا خیر. اگر به داشبورد سرپرستی دسترسی پیدا کنید، می‌‌توانید همه افزونه‌‌ها را یکباره غیرفعال کنید و سپس وب‌‌سایت را تازه کنید تا بررسی کند آیا اکنون کار می‌کند یا خیر.

اگر وب‌سایت به‌درستی کار می‌کند پلاگین را یکی پس از دیگری فعال کنید و پس از فعال کردن هر یک از پلاگین‌ها آن را بررسی کنید. به‌ این‌ ترتیب می‌‌توانید مشخص کنید کدام افزونه باعث بروز این مشکل شده است. اگر پس از غیرفعال کردن افزونه‌ها، وب‌‌سایت هنوز کار نکرد، مسلماً مسئله به هیچ عنوان از افزونه‌‌ها نیست.

اگر قادر به دسترسی به قسمت مدیریت نیستید می‌توانید فهرست هر یک از افزونه‌ها را تغییر نام دهید و در حین انجام این کار می‌توانید وب‌‌سایت را پس از تغییر نام به هر یک از آنها بررسی کرده و ببینید آیا مشکل برطرف می‌‌شود. همچنین، توصیه می‌شود که همه پلاگین‌ها را به‌روز کنید.

موضوع وب‌سایت وردپرس خود را به‌روز کنید یا تغییر دهید و ببینید آیا خطای داخلی سرور از بین رفته است. گاهی اوقات اسکریپت‌ها و کدهای منسوخ یا خراب درون فایل‌های تم می‌‌توانند منجر به خطای داخلی سرور شوند. اگر بعد از به‌روزرسانی طرح زمینه با این خطا روبه‌رو شده‌اید، این مشکل را به توسعه‌‌دهنده قالب گزارش دهید و آن را به نسخه قبلی بازگردانید. به همین دلیل توصیه می‌شود که به‌طور منظم از وب‌سایت خود پشتیبان تهیه کنید، خصوصاً قبل از ایجاد قالب، پلاگین یا به‌روزرسانی نصب اصلی.

برخی از ارائه‌دهندگان میزبانی نیز گزارش‌‌های خطا را در اختیار شما قرار می‌دهند که ممکن است به شما در شناسایی بیشتر علت خطا کمک کند.

 

راه‌حل‌های دیگر

راه‌حل‌های دیگری وجود دارد که شما می‌توانید برای رفع ارور 500 از هر کدام از آنها استفاده کنید. این راه‌حل‌ها عبارتند از:

 

تماس با هاستینگ

گاهی اوقات، خطای HTTP 500 ممکن است به دلیل تغییراتی باشد که هاستینگ بنا به دلایلی روی هاست و سرور ایجاد کرده است. همیشه باید از میزبان خود بخواهید که نگاهی بیندازد و سعی در رفع خطا داشته باشد. با این کار مشکل سرور وجود ندارد تا بتوانید در پایان به عیب‌یابی ادامه دهید.

 

نصب دوباره‌ فایل‌‌های اصلی وردپرس

عموما رفع ارور ۵۰۰ به اینجا نمی‌کشد و ما امیدواریم که شما با همین تکنیک‌های گفته شده بتوانید آن را رفع کنید. اما در صورتی که نشد راه‌های قوی‌تری نیز برای این کار وجود دارد.

علت رفع نشدن ارور ۵۰۰ سایت وردپرس شما ممکن است مربوط به خرابی برخی از فایل‌های اصلی WordPress شما باشد که در این صورت، بارگذاری مجدد آنها باید مشکل را برطرف کند.

 

مجوزهای فایل‌‌ها را بررسی کنید.

بررسی مجوز فایل‌های مختلف و دسترسی‌هایی که به آنها داده شده است یکی دیگر از اقدامات مهم برای رفع ارور 500 می‌باشد.

 

فایل‌های اصلی وردپرس را در سایت خود بارگذاری کنید.

شما باید فایل‌های اصلی وردپرس را روی سایت خود بارگذاری کنید این کار می‌تواند به رفع ارور 500 روی سایت شما کمک کند و آن را برطرف نماید.

 

سخن پایانی

دیدن اینگونه خطاها در وب‌سایت شما می‌‌تواند بسیار ناامیدکننده باشد، به‌‌خصوص وقتی مطمئن نیستید که چه عواملی باعث ایجاد آنها شده است. امیدوارم که، این آموزش به شما کمک کرده باشد تا با موفقیت نسبت به رفع ارور 500 بر روی سایت خود اقدام کنید. همچنین رفع ارور 500 روی سایت وردپرس نیز موضوعی بود که به‌طور مفصل به آن پرداختیم و آموزش خوبی برای رفع آن ارائه شد. البته توجه داشته باشید در ابتدا سعی کنید با روش‌های ساده‌تر نسبت به برطرف کردن این خطا اقدام کنید و روش‌هایی مانند نصب دوباره فایل‌های وردپرس را برای مراحل آخر نگه دارید و خود را از ابتدای کار به دردسر نیندازید.

این مقاله برای شما مفید بود؟
بلهخیر

دیدگاهتان را بنویسید

Solve : *
32 ⁄ 16 =