فهرست محتوا
اگر شما هم دنبال یک روش برای تنظیم کردن DNS بر روی وبسایت وردپرس خود هستید ولی نمیدانید از کجا شروع کنید، این مقاله قطعا نقطه شروع خوبی برای شما خواهد بود. DNS یا همان Domain Name System مانند یک دفترچه آدرس برای اینترنت عمل میکند و کار آن تبدیل آدرس دامنه به آدرس آیپی است. کانفیگ کردن DNS وردپرس شاید برای برخی از کاربران کاری چالش برانگیز باشد، لذا در این مقاله سعی کردهایم تنظیم کردن DNS وردپرس را به صورت کامل و با بیانی ساده توضیح دهیم.
DNS وردپرس چیست؟
شما برای وصل شدن به تمامی وبسایتها نیاز به پیدا کردن آدرس آیپی (IP) وبسایت مورد نظرتان دارید. DNS یا Domain Name System با تبدیل آدرس نوشتاری (دامنه) وبسایت به آیپی آن، امکان متصل شدن به وبسایت مورد نظرتان را برای شما فراهم میکند. وقتی شما آدرس یک وبسایت (مانند maralhost.com) را در مرورگر خود وارد میکنید، DNS، آن آدرس دامنه را تبدیل به آدرس آیپی سروری که وبسایت مورد نظر شما در آن قرار دارد، میکند و با این کار اجازه بازدید کردن از آن وبسایت را به شما میدهد. یک آدرس دامنه و آیپی متناظر آن، رکورد DNS نامیده میشوند. هنگام راهاندازی و استفاده از یک وبسایت وردپرس، مهم است که بدانید این رکوردها چگونه کار میکنند و چگونه DNS را باید به درستی تنظیم کرد.
DNS چگونه کار میکند؟
DNS مانند یک دفترچه آدرس عمل میکند که به وسیلهی آن میتوانید مسیر دسترسی به وبسایت مورد نظرتان را پیدا کنید. با بررسی مراحل زیر، به سادگی متوجه خواهید شد که DNS چگونه کار میکند:
- فرض کنید آدرس maralhost.com را در مرورگر خود وارد میکنید و سپس دکمه انتر (Enter) را میزنید. بلافاصله یک جستجوی سریع در کامپیوتر شما انجام میشود، تا بررسی شود که آیا قبلا از این وبسایت بازدید کردید یا نه. در صورتی که یک رکورد DNS مربوط به این وبسایت در DNS Cache شما پیدا شود، بلافاصله به وبسایت مورد نظرتان منتقل میشوید.
- اگر در مرحلهی قبل، رکورد DNS مربوط به وبسایت مورد نظرتان در کش DNS کامپیوتر شما پیدا نشود، یک کوئری (Query) به سرور DNS فرستاده میشود. این سرور معمولا متعلق به ISP (ارائهدهندهی سرویس اینترنت) شما میباشد و نام آن Resolving Nameserver است.
- در صورتی که رکورد مورد نظر در Resolving Nameserver ذخیره نشده باشد، کوئری شما به سرورهایی به نام Root Nameservers فرستاده میشود. سرورهای Root Nameservers در سراسر دنیا پخش شدهاند و وظیفه آنها ذخیره کردن اطلاعات DNS است.
- بعد از اینکه اطلاعات DNS مورد نظر پیدا شد، این رکوردها در کامپیوتر شما کش (ذخیره) میشود. سپس یک ارتباط بین شما و وبسایتی که میخواستید از آن بازدید کنید، ایجاد میشود.
انواع رکوردهای DNS
دی ان اس یک سیستم بینالمللی برای تبدیل آدرس دامنه یعنی مجموعهای از حروف به آدرس آیپی متناظر آن است. سیستم DNS اجزاء و رکوردهای مختلفی دارد. در این بخش به بررسی انواع رکوردهای DNS میپردازیم. پنج نوع مهم رکوردهای DNS عبارتند از:
- A record
- AAAA record
- CNAME record
- Nameserver (NS) record
- Mail exchange (MX) record
رکورد A چیست؟
رکورد A مهمترین نوع از رکوردهای DNS میباشد. حرف A در شروع آن مخفف کلمه Address (آدرس) است. وظیفه رکورد A، مشخص کردن آدرس آیپی (IP) یک دامنه است. لازم به ذکر است که رکورد A فقط از آیپی ورژن 4 (IPv4) پشتیبانی میکند. کاربرد اصلی رکورد A مشخص کردن آدرس آیپی یک دامنه است و به وسیلهی این نوع رکورد، مرورگرها بدون داشتن اطلاعات اولیه از آدرس آیپی وبسایت مورد نظر، میتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
رکورد AAAA چیست؟
کاربردها و استفادههای رکورد AAAA کاملا مشابه رکورد A است. تفاوت این دو نوع رکورد در نوع آیپی پشتیبانی شده توسط آنها است. رکورد AAAA از آیپی ورژن 6 (IPv6) پشتیبانی میکند، در حالی که رکورد A از آیپی ورژن 4 (IPv4) پشتیبانی میکند.
رکورد CNAME چیست؟
CNAME یا همان Canonical Name به معنی نام مستعار است. کاربران با استفاده از رکورد CNAME میتوانند یک نام مستعار برای دامنه خود انتخاب کنند. کاربرد اصلی این نوع رکورد، ایجاد یک نام مستعار و هدایت کردن آن به سمت یک نام دامنه به جای آدرس آیپی است، در واقع این رکورد، یک نام مستعار را به یک نام دامنه، نگاشت میکند. به عنوان مثال زیردامنه ng.example.com میتواند با استفاده از رکورد CNAME به دامنه example.com اشاره کند و نگاشت شود.
تفاوتهای رکورد CNAME با رکورد A
رکورد CNAME معمولاً در کنار سایر انواع رکوردهای DNS استفاده می شود. رکورد A یک دامنه را به یک آدرس IP نگاشت می کند، در حالی که رکورد CNAME یک دامنه را به دامنه دیگر نگاشت می کند.
رکورد NS چیست؟
رکوردNS یا همان Name Server یکی از مهمترین رکوردهای DNS است. برای دسترسی به یک وبسایت از طریق مرورگر، نیاز به پیدا کردن آدرس آیپی آن وبسایت دارید تا بتوانید به آن دسترسی پیدا کنید. فرایند پیدا کردن آدرس آیپی به صورت خودکار توسط مرورگر انجام میشود. مرورگر شما برای پیدا کردن آدرس آیپی وبسایتی که میخواهید به آن مراجعه کنید، باید درخواست خود را به صورت کوئری به یک سرور DNS ارسال کند. رکورد NS مشخص کننده سرورهایی است که مرورگر شما باید درخواست خود را به آنها ارسال کند تا بتواند آدرس آیپی وبسایت مورد نظرتان را پیدا کند.
رکورد MX چیست؟
رکورد MX یا همان Mail Exchange امکان هدایت ایمیلها را به سمت ایمیل سرور (Mail Server) فراهم میکند. در واقع شما با استفاده از رکورد MX، مسیر هدایت ایمیلهای دریافتی از طرف ارسال کنندههای ایمیل را مشخص میکنید. کاربرد اصلی رکورد MX مشخص کردن سروری که ایمیلهای ارسالی به یک دامنه باید به آن سرور هدایت شوند، است.
عوض کردن Domain Nameservers
همان طور که قبلا اشاره شد کار رکوردهای NS مشخص کردن سرورهایی است که اطلاعات آدرس آیپی هاست شما در آنها ذخیره شده است، این سرورها Domain Nameservers نام دارند. در واقع هنگامی که برای دامنه خود، رکوردهای NS تنظیم میکنیم، به مراجعه کنندگان وبسایتمان میگوییم که در کدام سرور DNS دنبال آدرس آیپی هاست ما بگردند. شما برای تغییر Domain Nameservers باید وارد حساب کاربری خود در وبسایت شرکتی که که دامنه خود را از آنها تهیه کردهاید، شوید. عوض کردن Domain Nameservers هنگامی که شما سرویس هاستینگ خود را میخواهید عوض کنید و به یک هاستینگ جدید مهاجرت کنید، کاری بسیار ضروری است، زیرا با این کار شما به مراجعه کنندگان وبسایتتان میگویید کجا دنبال آدرس آیپی جدید وبسایت شما بگردند. همچنین شما نیاز دارید تا سرورهای Domain Nameservers دامنه خود را هنگامی که میخواهید با استفاده از افزونههای WAF برای وبسایت خود یک فایروال (دیوار آتش) راهاندازی کنید، تغییر دهید.
اتصال دامنه به هاست
به طور خلاصه مراحل زیر باید برای وصل کردن آدرس دامنه به هاست طی شود:
- مراجعه کردن به وبسایت شرکتی که دامنه از آن خریداری شده است
- تغییر دادن DNS Nameservers به سرورهای DNS میزبانی وبی که هاست از آن خریداری شده است
- مراجعه به وبسایت منبعی که هاست از آن خریداری شده است
- ایجاد یک رکورد A با استفاده از آیپی هاست و آدرس دامنه
دامنه چیست؟
دامنه مجموعهای از حروف است که به یک آدرس IP خاص نگاشت میشود و کاربران برای دسترسی به وبسایتها از طریق مرورگرها از آن استفاده میکنند. به عنوان مثال maralhost.com یک دامنه است.
هاست چیست؟
میزبانی وب، یک سرویس آنلاین است که محتوای وبسایت شما را در اینترنت قابل دسترسی میکند. هنگام خرید یک طرح هاستینگ، شما در واقع فضایی را در یک سرور فیزیکی اجاره میکنید تا تمام فایلها و دادههای وبسایت شما را ذخیره کند.
تنظیمات سمت دامنه
برای وصل کردن یک آدرس دامنه به یک هاست، یک سری تغییرات را در هر دو سمت دامنه و هاست باید انجام داد. برای اعمال تغییرات لازم در سمت دامنه، ابتدا باید وارد پنل کاربری خود در وبسایت شرکتی که آدرس دامنه از آن خریداری شده است، شوید. سپس در قسمت تنظیمات باید رکوردهای NS یا همان DNS Nameservers را به سرورهای DNS میزبانی وبی که هاست از آن خریداری شده است، تغییر دهید. توجه داشته باشید که آدرسهای DNS Nameservers از طرف میزبانی وبی که هاست شما از آن خریداری شده است، در اختیار شما قرار میگیرد.
تنظیمات سمت هاست
برای اعمال تغییرات لازم در سمت هاست، شما ابتدا باید وارد داشبورد حساب کاربری خود از طریق دایرکت ادمین یا سی پنل شوید. اگر از سیپنل استفاده میکنید باید از طریق بخش Zone Editor به اضافه کردن رکورد نوع A برای دامنه خود اقدام کنید. در صورتی که از دایرکت ادمین استفاده میکنید، این کارها را باید از قسمت DNS Management انجام دهید.
آموزش پاک کردن کش DNS از کامپیوتر
برای اعمال شدن تغییرات DNS در سمت هاست و دامنه، ممکن است چندین ساعت وقت نیاز باشد. در صورتی که میخواهید از اعمال شدن یا نشدن تغییرات اطمینان حاصل کنید، میتوانید کش DNS کامپیوتر خود را پاک کنید تا کامپیوتر شما اطلاعات DNS جدید و بروز را جمعآوری و کش DNS خود را آپدیت کند. برای انجام این کار در ویندوز میتوانید ابزار Cmd را باز کرده و دستور ipconfig /flushdns را در آن تایپ کنید و سپس دکمه انتر (Enter) را بزنید.