فهرست محتوا
ارور های مختلفی هستند که ممکن است برای یک وب سایت ایجاد شده و آن را از ارائه خدمات بازده دارند. این ارور ها عموما با کد های مختلف عددی مانند 404، 301 و 208 نشان داده می شوند که هر کدام از این اعداد نشان دهنده مشکلی است. این اشکالات بسته به کدی که به عنوان کد خطا در اختیار شما قرار خواهد گرفت منشا مختلفی خواهند داشت. ارور 503 کد خطایی است که قرار است در این مطلب به صورت کامل و جامع مورد بررسی قرار گیرد و چند و چون رفع دلایل ایجاد و رفع ارور 503 در وردپرس موضوعی است که با هم دنبال خواهیم نمود. اجازه دهید تا در ابتدا ببینیم که ارور 503 چیست و به چه دلایلی نمایان می شود.
ارور 503 چیست
همانطور که در ابتدا هم اشاره کردیم ارور ها با استفاده از کدهای مختلفی نشان داده می شوند. این کد های عددی هرکدام نشان دهنده یک مورد خاص است و مفهومی مختلف دارد که به ما خواهد گفت مشکل از کجاست، و برای رفع آن باید چه کاری را انجام دهیم. مفهومی که هر ارور می رساند به اینصورت نیست که صرفا مربوط به آن عدد باشد. ارور ها یک قالب بندی خاص را برای ارائه کد ها دارند. به اینصورت که رقم صدگان یک ارور مشخص کننده سری ارور بوده و نشان می دهد که مشکل از کجاست که این ارور ایجاد شده است. رقم دهگان نیز عموما صفر بوده و رقم آخر به طور موردی مشخص میکند که مشکل مربوط به چیست.
البته ممکن است انواع مختلفی از یک کد نیز وجود داشته باشد که با یک نقطه بعد از کد ارور و نوشتن عدد دیگری این موضوع عنوان می گردد. به عنوان مثال از این موارد می توان ارور کد 500 را نام برد که مواردی مانند کد های 500.18 و 500.22 از زیرمجموعه های این کد خطا هستند که در مقاله ” رفع ارور 500 ” می توانید به اطلاعاتی در مورد این کد و کدهای زیر مجموعه آن دسترسی داشته باشید.
ارور های سری 500 در کل مربوط به خطاهای سمت سرور می باشند. به اینصورت که معمولا وقتی ایجاد می شوند کاری از دست کاربر برای رفع آن بر نمی آید و برای رفع آن وبمستر ها باید وارد عمل شوند. البته این احتمال که با چند بار رفرش کردن این ارور برطرف شده و سایت مورد نظر به شما نمایش داده شود نیز وجود دارد. ولی در صورتی که این ارور اساسی ایجاد شده باشد و مربوط به موارد سمت سرور و سایت باشد رفع این ارور داستان های خود را خواهد داشت. اجازه دهید قبل از آنکه به موارد دیگری بپردازیم کمی بیشتر در مورد ارور 503 در وردپرس صحبت کنیم و ببینیم رفتار این ارور روی این پلتفرم چگونه است.
بررسی ارور 503 در وردپرس
ارور 503 در وردپرس یکی از ارورهایی است که خیلی از سایت ها با آن مواجه شده و برخورد با این ارور اصلا مورد عجیب و غریبی نیست. وقتی که ارور 503 در وردپرس آشکار می شود شما باید بدانید که سایت خود را چگونه مدیریت کنید و چه اقداماتی را انجام دهید تا از شر آن خلاص شود. البته روش های بهتری هم برای برخورد با ارور 503 در وردپرس وجود دارد و آن این است که اقدامات خود را پیش از ایجاد ارور 503 در وردپرس انجام داده و از آن پیشگیری کنید تا این ارور کلا برای شما ایجاد نشود.
بهترین کار این است که شما برای برخورد با ارور 503 در وردپرس هر دو رویکرد را دنبال کرده و هم اقدامات مربوط به پیشگیری را انجام دهید، و هم نسبت به رفع این ارور آگاه باشید و بدانید که باید چه کارهایی را انجام دهید تا ارور 503 را پشت سر بگذارید و وبسایت شما دوباره آنلاین شود.
شاید در ابتدا به نظر برسد که وجود این ارور ها آنقدر هم مسئله مهمی نیست، اما در صورتی که شما یک سایت تجاری داشته باشید، همین قطعی های کوتاه بر اثر موارد مختلف می تواند خسارات مالی سنگینی را برای شما به همراه داشته باشد. پس شناخت ارور کد ها و یادگیری راه رفع آن ها خصوصا ارور 503 در وردپرس یکی از مواردی است که نیاز به توجه ویژه ای دارد.
یک تفکر غلط در مورد ارور 503 در وردپرس وجود دارد و آن این است که چون معمولا هاست هایی که با پلتفرم وردپرس ایجاد شده اند از هاست لینوکس و یا هاست وردپرس استفاده می کنند، دچار این ارور سمت سرور نمی شوند که به هیچ عنوان صحت ندارد. البته ارور 503 در وردپرس ممکن است کمی کمتر باشد اما یادگیری راه های مقابله با آن یکی از مواردی است که باید با جدیت دنبال شود. اجازه دهید تا در ابتدا به بررسی دلایل ایجاد ارور 503 در وردپرس بپردازیم و بعد از آن به روش های رفع این ارور خواهیم پرداخت.
دلایل ایجاد ارور 503 در وردپرس
وقتی صحبت از ایجاد ارور 503 در وردپرس به میان میاید شاید به نظر برسد که شما با پدیده ای طرف هستید که در یک چشم به هم زدن ایجاد شده و گریبان سایت شما را می گیرد اما به هیچ وجه اینطور نیست. در اینجا ما با اروری طرف هستیم که، ممکن است به طور مخفی در کد سایت شما وجود داشته باشد و مدت ها مشکلی ایجاد نکند. یک رشته کد و یا یک فایل مجزا در قالب، تداخل دو افزونه، یک فرایند که کد به صورتی تغییر می کند که استفاده از منابع را بالا می برد، می تواند سبب ارور 503 در وردپرس شود و شما از این اتفاق بی اطلاع باشید. اجازه دهید تا به بررسی جز به جز هر کدام از این موارد بپردازیم و ببینیم که عوامل ایجاد ارور 503 در وردپرس چیست.
خطاهای قالب
یکی از شایع ترین مواردی که ممکن است دلیل ایجاد این خطا باشد، خطاهای موجود در قالب است. شاید به نظر برسد که قالب شما هیچ خطایی ندارد و همه چیز درست است. اما این خطا می تواند در کد قالب مخفی شده باشد و تا زمانی که استفاده ای از آن بخش صورت نگرفته است این خطا بروز نکند.
تغییر و تداخل در آپدیت های قالب نیز موردی است که می تواند زمینه های بروز ارور 503 در وردپرس را بسازد. به اینصورت که تغییرات ایجاد شده در قالب ممکن است موجب ایجاد کدهای خطا و یا اضافه شدن کد هایی که با تنظیمات شخصی شما ناسازگار بوده و یا با یکی از افزونه های شما هم خوانی نداشته باشد، بشود. این کد ها می توانند بدون اینکه متوجه شوید فعال شده و سایت وردپرس شما را با خطای 503 مواجه کنند.
به طور کلی قالب سایت یکی از مواردی است که عموما در ایجاد ارور 503 در وردپرس نقش زیادی دارد و توجه به آن می تواند در برطرف کردن این ارور خیلی موثر باشد.
خطاهای افزونه ها
خطا هایی که در افزونه های مختلف وجود دارند هم یکی دیگر از موارد مهم در ارور 503 در وردپرس هستند. البته منظور ما از خطاها وجود ایراد در این افزونه ها نیست. بلکه وجود کدهایی است که می تواند در کدهای PHP و یا کدهای افزونه های مختلف یک ناسازگاری ایجاد کرده و نتیجه این تداخل های ایجاد شده با قالب و یا افزونه های دیگر منجر به بروز این خطا شود.
شاید شما از افزونه های خود مطمئن باشید و اصلا این احتمال را ندهید که افزونه ای که به طور مثال 2 میلیون بار نصب شده است، تداخلی داشته باشد که سبب شود تا این ارور برای شما ایجاد شود. اما به هیچ وجه اینطور نیست. ساختار افزونه های وردپرس به صورتی هستند که شما نمی توانید به صورت انفرادی به آنها نگاه کنید. توابع زیادی وجود دارند که توسط تمامی افزونه ها مورد استفاده قرار می گیرند. اگر کدی در افزونه ای تغییر کند (تغییر کد ها در آپدیت افزونه ها یک امر طبیعی است) ممکن است تداخلی در سیستم شما ایجاد شود که تا یک ساعت قبل از آن هیچ خبری از آن نبوده است. در نظر داشته باشید ایجاد ارور 503 در وردپرس به این صورت است که ممکن است افزونه ای که چند سال برای شما درست کار کرده است به یکباره و پس از یک آپدیت که ممکن است مربوط به خود این افزونه نباشد هم به ایراد بخورد.
اگر افزونه ای مدت زیادی درست کار کرده است به هیچ عنوان دلیل نمی شود که برخوردن به ارور 503 در وردپرس تقصیر آن نباشد.
ناسازگاری کدهای PHP
شاید این عنوان را بتوان به عنوان کلی ترین عاملی که سبب ایجاد ارور 503 در وردپرس می شود معرفی کرد. به اینصورت که موارد بالا یعنی تداخل افزونه ها و یا وجود خطا در کد های قالب سرانجام باعث تداخل در کد های PHP می شوند، و این تداخل ها یکی از اصلی ترین عواملی است که سرور را از پاسخدهی به درخواست ها باز می دارد و موجب از کار افتادن سایت و مواجه شدن مراجعان سایت با ارور 503 می شود.
کد های PHP یکی از مهمترین اجزای سایت شما هستند که مسئولیت خیلی از کارهای مهم از جمله کنترل ورود و خروج و همینطور ترجمه درخواست های پایگاه داده ای شما را برعهده دارند. در صورتی که تداخلی در این کد ها ایجاد شود و دسترسی هایی ایجاد گردد که از نظر مجوز های صادره تداخلاتی با هم داشته باشند و یک هندل مناسب برای کد اعمال نشده باشد شما با مشکلات عدیده ای مواجه خواهید شد.
اجازه دهید در مورد این هندل بیشتر صحبت کنیم و ببینیم که به چه معناست. در بیشتر مواقع برنامه نویسان بعلت اطلاع از ساختار برنامه می دانند که چه توابعی از منابع مشترک استفاده کرده و ممکن است به تداخل بخورند. در اینجا مکانیزم های مختلفی بسته به پلتفرمی که مورد استفاده قرار گرفته است وجود دارد که به سیستم دیکته می کند در موقع رخ دادن این خطا ها باید چه کاری را انجام دهد. با این کار شما از بروز خطاهایی که منجر به از کار افتادن برنامه شما شود جلوگیری خواهید کرد.
این کد ها و مکانیزم های کنترلی که در زبان ها و پلتفرم های مختلف اسامی و عبارات خاصی دارند به صورت کلی هَندل (Handle) نامیده می شوند. وقتی شما از این مکانیزم بهره بگیرید امکان مواجه شدن با ارور 503 در وردپرس را به حداقل خواهید رساند اما ممکن است باز هم این اتفاق رخ دهد.
کافی نبودن و تداخل در منابع سرور
همانطور که در بخش های قبلی نیز اشاره کردیم، ارور 503 در وردپرس و یا در هر پلتفرم دیگری یکی از خطاهای سمت سرور است و نشان از وجود مشکلی در سرور دارد. در موراد قبلی دیدیم که مشکلاتی مانند ایرادات قالب، افزونه ها و یا کدهای PHP میتوانند این ارور را ایجاد نمایند. اما یکی دیگر از شایع ترین مواردی که میتواند باعث ارور 503 در وردپرس شود مشکل در هاست شماست که به هر دلیلی می تواند رخ دهد.
کافی نبودن منابع و ایجاد شدن تداخل در منابع سرور از آندست مشکلاتی است که میتوان آن را یک مورد کلی دانست و علل متعددی می تواند باعث بروز این مشکل شود. حتی موارد قبلی نیز میتوانند در این اتفاق نقش داشته باشند. به عنوان مثال تداخل در کد های PHP میتواند باعث ایجاد یک لوپ و حلقه بینهایت شده که در آن یک بخش از کد برنامه به صورت پشت سر هم آنقدر تکرار می شود تا کل منابع سرور را مصرف کرده و سایت از سرویس دهی خارج می شود.
به طور کلی یکی از موثرترین عوامل برای ایجاد ارور 503 در وردپرس کمبود منابع هاست است که با استفاده از هاست وردپرس و یا هاست لینوکس با کیفیت می توانید از آن جلوگیری کنید. همینطور یکی از راه هایی که برای رفع این ارور دارید نیز بررسی بلافاصله این عامل است و تماس با پشتیبانی هاستینگ شما میتواند یک کمک بسیار ایده آل برای رفع ارور 503 در وردپرس باشد. حتی اگر ارور سایت شما منشا دیگری هم داشته باشد پشتیبانی می تواند آن را برای شما به طور کامل رفع نماید.
با بررسی این ارور ها دیدیم که ایجاد آنها می تواند دلایل مختلفی را داشته باشد. اما وقتی که ارور 503 در وردپرس گریبانگیر سایت شما شد، باید چه کاری را انجام دهید.
برای رفع ارور 503 در وردپرس چه کار کنیم!؟
برای رفع ارور 503 در وردپرس شما نیاز دارید تا پیش از هر چیزی آرامش خود را حفظ کرده و از دست زدن به کارهای عجولانه که ممکن است شرایط کار را پیچیده کند خودداری کنید. لازم نیست که کل زیر و بم سایت خود را به هم ریخته و هر افزونه ای که تازه نصب کرده اید را منهدم کنید.
البته ممکن است کار برای بررسی های بیشتر به آن جا هم بکشد، اما شما باید بر اساس یک سری مراحل به صورت گام به گام جلو رفته تا در سریع ترین زمان ممکن ارور را رفع کنید. این مراحل به این صورت خواهند بود:
مرحله اول: تماس با هاستینگ
در صورتی که اختلال ایجاد شده با پر شدن و بالارفتن مصرف منابع سرور و هاست شما همراه باشد، تماس با هاستینگ و کمک گرفتن از متخصصان حرفه ای آنها کار عاقلانه ای خواهد بود. آنها قطعا بیشتر از شما تجربه کار با این ارورها را دارند و حتی اگر از منابع سرور هم مشکلی نداشته باشید می توانند نکته ای را به شما گوشزد کنند که خیلی کمک کننده باشد.
البته در بعضی موارد ارور 503 در وردپرس باعث می شود که حتی شما به پنل مدیریتی خود نیز دسترسی نداشته باشید و علنا چاره ای جز این تماس نخواهید داشت. پس از برقراری این تماس و گرفتن مشاوره و فراهم شدن امکان دسترسی به سایت نوبت به انجام مرحله بعدی خواهد رسید.
مرحله دوم: غیر فعال کردن تمامی افزونه ها
در اینجا شما باید هر افزونه اضافی که روی سایت شما قرار دارد را غیرفعال کرده و وضعیت سایت را برطرف کنید. احتمال اینکه پس از غیر فعال کردن تمامی افزونه ها ارور 503 در وردپرس به صورت کامل برطرف شود وجود دارد. در این حالت شما ایراد کار را پیدا کرده اید و می دانید که مشکل از تداخل افزونه ها است، اما برای رفع آن باید چه کار کنیم!؟
برای اینکار تمامی افزونه ها را غیر فعال کرده و سپس یک به یک آنها را فعال کنید و پس از هر بار فعال کردن آنها چک کنید که آیا ارور 503 در وردپرس مجددا ایجاد شده است یا خیر. وقتی به افزونه ای که ایجاد تداخل کرده است برسید راحت می توانید آن را شناسایی کرده و کد آن را اصلاح نمایید، و یا آن را جایگزین نمایید. همینطور اگر از یک افزونه پرمیوم استفاده می کنید می توانید با پشتیبانی آن تماس بگیرید. اگر مشکل شما رفع نشد پس از جای دیگری باید کار را پیگیری کنید، که در ادامه عنوان خواهد شد.
مرحله سوم: حالت دیباگ وردپرس را فعال کنید
در این مرحله شما با فعال کردن حالت دیباگ وردپرس و استفاده از دیباگر این امکان را خواهید داشت که به روند کارکرد سایت خود دسترسی داشته و قالب سایت و همینطور پلتفرم وردپرس خود را به طور کامل چک کنید. در این حالت شما متوجه خواهید شد که کجای کار ایراد دارد و سیستم به شما خواهد گفت که چه ماژولی در حال بد کار کردن است.
ممکن است این ایرادات از قالب و یا از خود ورژن وردپرس شما باشد. در اینصورت شما این امکان را خواهید داشت تا آنها را اصلاح کرده و یا در صورت جدی بودن مشکل از بکاپ های قبلی خود استفاده کنید. اینجاست که اهمیت بکاپ گیری و نگهداری ورژن های قبلی آنها می تواند به شما کمک کند تا یک وبسایت سالم داشته باشید. در صورتی که با این ترفند هم نتوانستید ارور 503 در وردپرس را شناسایی کرده و آن را از بین ببرید وقت آن رسیده است که به صورت موردی ماژول های خود را اصلاح کنید و به سراغ کد سایت بروید.
مرحله چهارم: قطع ماژول هایی که بیش از اندازه منابع را مصرف می کنند
اقدام نهایی شما برای رفع ارور 503 در وردپرس این است که سورس برنامه و روند کاری آن را به صورت کامل در نظر گرفته و ببینید که تک تک ماژول های شما چه کاری را انجام می دهند. وقتی که متوجه شدید کدام یک از ماژول ها باعث بالا رفتن مصرف منابع شده و یا دارند بیش از اندازه مصرف می کنند می توانید آن را غیر فعال کرده و به صورت کامل کنار بگذارید.البته باید در نظر داشته باشید که اگر ماژول مربوطه یک ماژول حساس و مه است با برنامه نویس خود مشورت کرده و به هیچ عنوان اینکار را انجام ندهید.
اما در بسیاری از موارد چاره ای نیست و تا زمان جایگزینی ماژول با یک کد سالم و بهتر که درست کار بکند، مجبورید از آن چشم پوشی کرده و یا سایت خود را خارج از سرویس نگه دارید که معمولا این کار درستی نخواهد بود.
همانطور که دیدیم مراحل مختلفی وجود دارد که در زمان پیدا شدن ارور 503 در وردپرس باید انجام دهید تا آن را رفع کنید. اما این موارد می توانند بسیار پیچیده و خسته کننده باشد و بهتر است از ابتدا سنگ بنای مدیریت ارور خود را طوری بنا کنید که با این گونه مشکلات مواجه نشوید. برای اینکار هم راه هایی وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
پیشگیری از ارور 503 در وردپرس
برای اینکه کلا ارور 503 در وردپرس به سراغتان نیاید و شما هم با خیالی آسوده برنامه ریزی های خود را دنبال کنید و وقت و هزینه خود را برای رفع این ارور برطرف نکند، راه حل هایی وجود دارد. این راه حل ها نه تنها برای ارور 503 در وردپرس مفید هستند بلکه میتوان آنها را یک دستورالعمل کلی برای دوری از ارور های خانواده 500 دانست که ممکن است برای سرور شما ایجاد شوند. برای دوری از این ارور ها شما باید کار های زیر را انجام دهید:
بررسی سورس و ریشه یابی خطا
وقتی موارد مشکوکی را در برنامه مشاهده می کنید، به عنوان مثال می بینید که در بعضی از روزها منابع بیشتری مصرف می شود و سایت شما تا مرز خارج شدن از سرویس پیش میرود، و یا اینکه منابع به طرز غیر طبیعی زیاد مصرف می شود، باید به یک ریشه یابی خطا و منشا یابی کلی اقدام کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد که بدانید چه ماژول هایی از برنامه دچار مشکل شده اند و چه خطاهای احتمالی در برنامه شما وجود دارد که ممکن است باعث ایجاد چنین ارور هایی شود.
با برنامه نویس خود مشورت کنید
یکی از کارهایی که باید برای جلوگیری از ایجاد ارور 503 در وردپرس انجام گیرد ارتباط مستمر برنامه نویس و وبمستر است. با این ارتباط برنامه نویس می تواند خطاهای احتمالی و نقاطی از سورس منبع را که مستعد ایجاد خطا هستند به شما معرفی کرده و به شما بگوید که از چه قسمت هایی ممکن است این آسیب ها به سایت و سرور شما وارد شود.
مطمئنا حذف این قسمت ها تبعات زیادی خواهد داشت و مشورت با برنامه نویس و پیدا کردن راهی که این خطر ها برطرف شده و یا تا حد قابل قبولی کاهش پیدا کنند موردی است که باید بررسی شود.
بکاپ گیری منظم
اینکه شما نسخه های متعدد و البته سالمی از سایت خود داشته باشید که بتوانید با کمترین نرخ از دست دادن اطلاعات آنها را بازنشانی کرده و سایت خود را فعال کنید، یکی از مواردی است که می تواند شما را از مخمصه های خیلی بدتر از ارور 503 هم نجات دهد. پس به شما توصیه اکید می کنیم که آن را جدی بگیرید.
مورد دیگری که باید برای بکاپ گیری در نظر داشته باشید این است که این کار را قبل از هر ادیت کلی نیز انجام دهید زیرا ممکن است به چیزی صدمه بزنید و ماژولی که تا دیروز سالم بوده بر اثر یک اشتباه ناخواسته و کوچک از کار بیفتد و برای شما دردسر ایجاد کند. پس بکاپ گیری قبل از هر ادیت کلی نیز می تواند در جلوگیری و برطرف کردن ارور 503 در وردپرس بسیار موثر عمل کند.
چک کردن لاگ ارور ها
ارور های کوچکی که زود برطرف می شوند همواره نشان از یک خرابی بزرگتر دارند. بررسی لاگ این ارور ها می تواند این قابلیت را برای شما داشته باشد که بدانید چه ماژول هایی با چه ارور هایی مواجه هستند و یا اینکه چه موارد جدیدی در سایت به ارور های تازه برخورد کرده اند. اگر شما یک دید کلی از سلامت سایت خود داشته باشید، به راحتی می توانید با تمامی ارورهایی که برای سایتتان پیش می آید مقابله کرده و آنها را برطرف کنید.
وضعیت کارکرد سایت را از Inspect Element کنترل کنید
مشاهده آنلاین کارکرد سایت شما می تواند کمک بسیار خوبی برای شما باشد. این کار به شما این قابلیت را می دهد که ببینید روند کاری سایت درست انجام می شود یا خیر و چه ماژول هایی هستند که در شرایط مختلف کار را آنگونه که باید انجام نمی دهند. با استفاده از این روش شما این قابلیت را خواهید داشت که به صورت زنده و واقعی ببینید سایت شما چه کار میکند و به چه صورتی از منابع استفاده میکند. اینگونه شما می توانید ماژول های حساس و کارهایی که ممکن است منجر به ایجاد ارور در سایت شوند را پیدا کرده و ماژول های مربوط به آنها را اصلاح کنید.
به طور کلی می توان گفت پیشگیری از ارور هایی مانند ارور 503 کمی دشوار است و قطعیتی وجود ندارد اما با همین اقدامات گفته شده که در هر حال به نفع سایت شما هستند، به طرز چشمگیری از رخ دادن آن ها جلوگیری کنید.
نتیجه گیری
ارور 503 در وردپرس یکی از ارور های متداول از سمت سرور است و میتوان آن را یک ارور مهم دانست که نیاز به رسیدگی دارد و نمی توانید از آن چشمپوشی کنید. برای رسیدگی به این ارور که میتواند به دلایل مختلفی مانند تداخل کد و افزونه و یا ایرادات سورس برنامه ایجاد شود شما نیاز به یک استراتژی گام به گام دارید که با تماس با پشتیبانی هاست شروع شده و چک کردن سایت را در بر می گیرد و در پایان نیز اگر این ارور رفع نشده بود می توانید از جایگزین کردن بعضی ماژول ها استفاده کنید. ارور 503 در وردپرس قابل پیشگیری است و شما با بررسی دوره ای سایت خود، مشورت با برنامه نویس، استفاده از امکانات کنترلی موجود و همینطور بکاپ گیری از سایت خود می توانید خطر مواجهه با این ارور را تا حد چشمگیری کاهش دهید.