وقتی که شما بخواهید یک کسب و کار اینترنتی را راه اندازی کنید، در مسیر پیشرفت این کسب و کار باید با موارد مختلفی مواجه شوید و کارهای عجیب و غریب زیادی را انجام دهید که شاید اگر کسی که نداند داستان از چه قرار است، از بیرون به ما نگاه کند این کار ها را فوق العاده پر دردسر بداند. اما وقتی که شما دقیقا بدانید این کار ها چه هستند و قرار است که چه کاری را انجام دهید، یک روند منطقی و قابل درک در پیش رو دارید که بدون اشتباه انجام خواهد شد. یکی از همین موارد که می تواند در سئو و دیده شدن سایت شما تاثیر خوبی داشته باشد، ارائه سایت مپ به گوگل است که در این مقاله با بررسی این موضوع که سایت مپ چیست به باز کردن این ویژگی از سایت می پردازیم.
در مورد اینکه سایت مپ چیست باید گفت که با یکی از قابلیت هایی طرف هستیم که می تواند به گوگل بگوید داستان سایت ما از چه قرار است و وقتی که روبات ها و خزنده های گوگل به سراغ ما می آیند، با چه سایتی طرف هستند. پیش نیاز بررسی این سوال که سایت مپ چیست این است که کمی در مورد خزنده ها و روبات های گوگل صحبت کنیم و ببینیم که اصلا منظور ما از این شفاف سازی ای که می خواهیم برای گوگل انجام دهیم چیست و چرا باید انجام شود.
فهرست عناوین
روش کار گوگل در برابر سایت ها چیست
وقتی که شما یک سایت اینترنتی را راه اندازی می کنید و شروع به تولید محتوا و بهبود اوضاع کسب و کار خود و گسترش سایت می کنید، این موضوع که سایت شما دیده شود و گوگل بتواند سایت شما را هم در بین سایر سایت هایی که به کاربران نمایش می دهد، به آنها معرفی کند. در صورتی که بخواهیم بگوییم گوگل از کجا می فهمد که شما جه سایتی دارید و در چه حوزه یا کرا می کنید، باید گفت که گوگل الگوریتم ها و ربات هایی دارد که کل اینترنت را پیموده و تمامی سایت های اینترنتی را ارزیابی می کنند و اینکه آنها چه موضوعی دارند، چه صفحاتی دارند و چه چیزی را ارائه می کنند و باید در چه جایگاهی به کاربران معرفی شوند واکنش نشان می دهند.
عملکرد این الگوریتم ها به این صورت است که به ترتیب به سایت های مختلف وارد شده، و اطلاعاتی که دارند را ارزیابی می کنند. این ارزیابی نمره ای را به سایت خواهد داد که مشخص می کند ارزش محتوای ارائه شده در سایت چقدر است. بعد از این الگوریتم، الگوریتم های دیگری وجود دارند که بک لینک های سایت را کنترل کرده و ارجاعاتی که به سایت می شود را اندازه می گیرند، سایر الگوریتم ها نیز تاریخ های انتشار، به روزرسانی ها و موارد اینچنینی را کنترل کرده و مجموعه ای از تمام اینها برای گوگل مشخص می کند که چه جایگاهی به شما باید تعلق بگیرد. در مورد تمام این کارها در مقاله سئو چیست به صورت کامل صحبت کردیم و دیدیم که جریان از چه قرار است.
اما مورد اصلی اینجاست که وقتی گوگل به سراغ سایت شما می آید از کجا باید بداند که به سراغ کدام صفحه باید برود و از کجا می تواند تمامی صفحات سایت شما را پیدا کند!؟ این سوال یکی از اصلی ترین موضوعاتی است که خیلی از سایت ها روی آن ضرر کرده اند. قبل از اینکه گوگل به صورت امروزی پیشرفته شود، لینک سازی های داخلی تنها معیار برای این موضوع بود و شما باید سایت خود را با لینک های داخلی زیادی پر می کردید، اما بعد از گذشت مدتی و ارائه ابزار ارتباطی گوگل با وب مستر ها، که در اوایل وبمستر تولز نام داشت و اکنون ما آن را با نام گوگل سرچ کنسول می شناسیم، گوگل خود از مدیران سایت ها خواست تا تمامی چیزهایی که می خواهند در گوگل نمایش داده شود را به وی معرفی کنند تا دقیقا گوگل بداند کجای سایت شما مهم است.
با این کار هم گوگل شانس پیدا کردن اطلاعات مفید تر برای کاربران خود را دارد و هم اینکه وقت و انرژی بیخود برای صفحاتی که بدرد کسی نمی خورند نمی گذارد و وقتی که خود شما این صفحات را صفحاتی بی ارزش می دانید چرا گوگل باید برای آنها وقت بگذارد. در صورتی که بخواهیم بگوییم سایت مپ چیست باید گفت همان اطلاعاتی است که ما برای ایندکس شدن صفحات مختلف سایت خود در اختیار گوگل قرار می دهیم.
در ادامه به صورت مفصل در مورد اینکه سایت مپ چیست صحبت خواهیم کرد.
سایت مپ چیست
در تعریف کتابی و شسته رفته ای که برای سوال سایت مپ چیست ارائه می شود باید گفت که در واقع سایت مپ یک فایل XML است که حاوی اطلاعاتی در زمینه تمامی صفحات موجود در سایت و همینطور اولویت بندی ها و درجه اهمیت آنها می باشد که با ارائه آن به گوگل به این موتور جست و جو خواهیم گفت که باید چه بخش هایی از سایت ما را مورد بررسی قرار دهد.
قبل از اینکه سایت مپ به شکل امروزی خود در بیاید، گوگل با استفاده از قابلیتی به نام submitting to search engines صفحات مختلف سایت که مد نظر مدیران بود را با استفاده از گوگل وبمستر از آنها دریافت می کرد و با یاندکس کردن و بررسی آنها کار رتبه بندی را انجام می داد. در سال ۲۰۰۶ قابلیتی ارائه شد که در آن گوگل یک ساختار XML یا همان Extensible Markup Language را ارائه داد که در آن به جای اینکه لینک ها به صورت منفرد به گوگل معرفی شود، این لینک ها به صورت یکجا در اختیار گوگل لیست میشد و یک ساختار بندی مرتب را در اختیار گوگل قرار می داد که خیلی از اطلاعات دیگر هم با آن همراه بود.
این ساختار XML سایت مپ نام گرفت و بعد از مدتی که بازدهی ای که داشت ثابت شد موتور های جست و جوی یاهو و MSN هم به استفاده از آن روی آوردند و تقریبا می توان گفت که این فایل ها به یک استاندارد تبدیل شدند. هرچند که موتور های جست و جویی مانند Bing هنوز هم از این قابلیت ها پشتیبانی نمی کنند، اما باید در مورد اینکه اوضاع کاری سایت مپ چیست گفت از آن موقع تا کنون کار خود را درست انجام داده است و می توان به خوبی از آن استفاده کرد.
در ادامه در مورد اینکه روش کاری سایت مپ چیست و چطور به کار گرفته می شود صحبت خواهیم کرد.
روش به کار گرفتن سایت مپ چیست
در مورد اینکه روش کاری سایت مپ چیست و چطور می توان از این سایت مپ ها استفاده کرد باید گفت که به دو صورت می توان یک سایت مپ را مورد استفاده قرار داد، متداول ترین و سریع ترین روشی که تا اینجای کار آن را مبنای تعریف سایت مپ قرار داده ایم این است که ما خودمان این سایت مپ را به گوگل بدهیم. در این حالت لازم است که در ابتدا شما سایت خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت نام کنید. مقاله ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول می تواند به صورت کامل این کار را به شما آموزش دهد.
وقتی که شما سایت خود را در گوگل مپ ثبت کنید به راحتی می توانید با معرفی فایل XML به گوگل منتظر باشید که صفحاتی که در آن به عنوان صفحات سایت شما معرفی شده اند در گوگل ایندکس شود.
روش دیگری که می تواند به عنوان پاسخی برای سوال روش استفاده و به کار گرفتن سایت مپ چیست ان را معرفی کرد این است که هیچ کار خاصی نکنید و بعد از ایجاد سایت مپ اجازه دهید که موتور های جست و حو خودشان آن را پیدا کنند. روش های مختلفی برای ایجاد و ساخت سایت مپ وجود دارد که با سیستم های مختلفی که سایت خود را با استفاده از آنها می سازید می توانند متفاوت باشند اما عموما آدرسی که سایت مپ شما دارد آدرس yoursite.com/sitemap.xml می باشد. یعتی با یک / در انتهای دامنه و وارد کردن عبارت sitemap.xml می توانید به آن دسترسی داشته باشید.
وقتی که شما این سایت مپ را ایجاد کنید، موتور های جست و جو خودشان به دنبال آن خواهند گشت و آن را پیدا می کنند. به عنوان مثال موتور های جست و جویی مانند یاهو و MSN که شما عموما به سراغ پل های وب مستر آنها نمی روند به این روش سایت مپ و نقشه سایت شما را برای خود پیدا می کنند.
البته باید گفت که استفاده از روش اول بسیار سریعتر خواهد بود و در صورتی که این کار را انجام دهید، می توانید تغییرات را در سرچ کنسول خود مشاهده کنید. این تغییرات ناگهانی کاملا ملموس خواهد بود. اما در صورتی که مدتی است که سایت را راه اندازی کرده و سایت مپ را هنوز به گوگل نداده اید و بعد از معرفی آن تغییرات محسوسی مشاهده نکردید، دلیل آن می تواند این باشد که گوگل خودش این سایت مپ را روی سایت شما پیدا کرده است.
اکنون با بررسی این روش ها و اینکه این بررسی ها بالاخره روی سایت انجام می شود و این سایت مپ در صورتی معرفی نکردن هم پیدا خواهد شد، این سوال برای ما پیش می آید که اصلا دلیل این اهمیت سایت مپ چیست و در چه صورتی می تواند از درجه اهمیت های بالایی برخوردار باشد. در ادامه در مورد این موضوع که استفاده از سایت مپ برای چه سایت هایی واجب است صحبت خواهیم کرد.
سایت مپ برای چه سایت هایی واجب است
همانطور که در بخش قبل دیدیم این مپ در خیلی از موارد توسط خود گوگل پیدا شده و مورد بررسی قرار می گیرد، اما در مورد اینکه تاثیر این موضوع در اهمیت سایت مپ چیست باید بگوییم به هیچ عنوان به این معنا نیست که شما نباید با سایت مپ کاری داشته باشید. در واقع در صورتی که سایت مپ خود را سریعتر به گوگل معرفی کنید، رشد بسیار سریعتری خواهید داشت و اگر می خواهید که از بازار سهمی داشته باشید و و به رقبای خود نبازید، لازم است که به این موضوع و پیشرفتی که ارائه سایت مپ به گوگل می تواند برای شما داشته باشد توجه کنید.
در مورد اینکه میزان اهمیت سایت مپ چیست باید گفت حتی در خیلی از موارد علاوه بر ارائه سایت مپ به گوگل لازم است که شما به صورت دوره ای آن را کنترل کرده و از صحت آن و این که تمامی لینک هایی که داشتید، خصوصا لینک های جدید در آن قرار گرفته اند یا خیر اطمینان حاصل نمایید. در کل می توان گفت برای خیلی از سایت ها داستان به همین منظور است و این موضوع که تا چه اندازه باید به سایت مپ توجه داشته باشید، می تواند بسته به موضوع و شرایط سایت شما تغییر کند.
در صورتی که بخواهیم بگوییم شرایط ایجاد کننده بالاترین اهمیت در سایت مپ چیست و چه چیزی باعث می شود شما مجبور باشید که سایت مپ را بیشتر از حالت عادی در دستور کار خود قرار دهید، می توانیم این موارد را ارائه کنیم:
سایت بزرگ باشد
وقتی که شما یک سایت بزرگ با تعداد زیادی مقاله داشته باشید، این موضوع که سایت مپ خود را به صورت دوره ای چک کنید یکی از اصولی است که باید در سئوی سایت خود در نظر داشته باشید. معمولا کنترل فایل XML سایت بزرگ که یک فهرست طولانی دارند کاری دشوار است اما با استفاده از ویژگی هایی که سایت مپ برای مرتب سازی بنا بر زمان در اختیار شما می گذارد می توانید آنها را مدیریت کنید.
تنوع محتوایی بالا
وقتی که شما دسته بندی های مختلفی دارید و در عین حال از انواع مختلف محتوای متنی، تصویری و ویدئویی برای سایت خود استفاده می کنید با ایراداتی در سایت مپ مواجه خواهید شد که لازم است آن را کنترل کنید. در واقع به دلیل اینکه گوگل سایت ها تخصصی را راحت تر شناسایی و سئو می کند می تواند خیلی از مواردی که در فهرست شما نباشند را نادیده گرفته و این تنوع محتوایی کلا با سئو سازگاری خوبی ندارد. پس بهتر است برای اینکه چیزی از قلم نیفتد، حتما بررسی های خود را در این زمینه داشته باشید.
بک لینک ها کم باشد
یکی از مهمترین مواردی که باید توجه داشت این است که گوگل از طریق لینک ها مطالب سایت شما را پیدا می کند و در صورتی که سایت شما بک لینک های کمی داشته باشد و لینک سازی داخلی و خارجی آن ضعیف باشد، باید گفت که بک لینک های آن می تواند کمی دردسر ساز شود و این مورد می تواند آسیب های زیادی را برای شما داشته باشد. کم بودن بک لینک ها یکی از مواردی است که در خیلی از مواقع با آنها مواجه خواهید شد. به طور مثال یک سایت تازه تاسیس سایتی است که شما هر چقدر هم تلاش کنید باز نمی توانید لینک سازی گسترده ای را داخل آن راه بیندازید و باید در نظر داشته باشید که این لینک سازی ها به مرور زمان انجام خواهد شد.
پس بهترین گزینه ای که برای شما باقی می ماند سایت مپ خواهد بود و در این مورد که نقش سایت مپ چیست باید گفت این سایت مپ قرار است که به صورت پایه ای هر مورد جدیدی که به سایت شما افزوده می شود را به گوگل منتقل کند.
تعداد زیاد فایل های چند رسانه ای
یکی دیگر از مواردی که می بایست به سایت مپ توجه داشت زمانی است که فایل های مالتی مدیای زیادی را در سایت خود داشته باشید که در صفحات مختلف شما مورد استفاده قرار گرفته اند، سایت مپ می تواند کمکی خوبی برای شما باشد. در رابطه با اینکه در اینجا نقش سایت مپ چیست باید گفت که یکی از المان هایی که سایت مپ مشخص می کند این است که در هر صفحه ای چند فایل مالتی مدیا وجود دارد و این موارد کدامند. به اینصورت می توان گفت که تشخیص و ایندکس کردن تصاویر و مالتی مدیای شما برای گوگل ساده تر شده و نتیجه بهتری را دریافت خواهید کرد.
می توان این موارد را در کنار بازدهی بهتری که ایندکس شدن و سئوی سایت شما دارد از مهمترین مواردی دانست که یک سایت باید به این علت به سراغ استفاده از سایت مپ برود. یکی دیگر از مواردی که معمولا در مورد سایت مپ مطرح می شود انواع آن است که در ادامه با بررسی این مورد که انواع مختلف سایت مپ چیست به بررسی این موضوع می پردازیم.
انواع سایت مپ چیست
تا اینجای کار به صورت کامل با این موضوع که سایت مپ چیست چطور برای ما کار می کند و می تواند چه پیشرفت هایی را برای ما داشته باشد را بررسی کردیم. همینطور این موضوع که برای داشتن یک سایت بهتر و با کیفیت تر لازم است که چه کارهایی را انجام دهیم هم بررسی شد. اکنون نوبت به این رسیده است که ببینیم انواع سایت مپ چیست و چند نوع سایت مپ وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد.
در واقع باید گفت که تنها یک سایت مپ برای سایت شما وجود دارد و می توان گفت که یک سایت مپ واحد تنها سایت مپی است که یک سایت می تواند داشته باشد. اما این مپ می تواند به انواع مختلفی ارائه شود. از این انواع می توان به دو نوع اصلی سایت مپ XML و سایت مپ HTML اشاره کرد که در ادامه اینکه هر کدام از این سایت مپ ها چه کاری را انجام می دهند را بررسی می کنیم.
سایت مپ XML
در مورد این که این نوع خاص از سایت مپ چیست باید گفت که حالت عمومی سایت مپ است و همان چیزی است که تا اینجا در مورد آن صحبت کردیم و آن را بررسی کردیم. در واقع این نوع از سایت مپ یک فایل XM است که با استفاده از این زبان و سینتکس خاصی بر اساس قرارداد های گوگل نوشته شده است و کاری که می کند این است که لینک صفحات موجود در سایت، خبر ها، پست های وبلاگ و تمامی محتوایی که ارائه می شود را با تاریخ انتظار آنها، آپدیت هایی که روی آنها انجام شده و تاریخ های آنها و همین طور تعداد تصاویر و فایل های چند رسانه ای در اختیار گوگل قرار می دهد.
سایت مپ HTML
این نوع از سایت مپ را می توان نمایشی HTML و قابل بازدید برای کاربر معرفی کرد که از روی سایت مپ XML پیاده سازی شده است و از آنجا که به جای موتور های جست و جو کاربران از آن استفاده می کنند به عنوان یک نوع دیگر از سایت مپ معرفی می شود. اما اگر بخواهیم محتوای این نوع را بررسی کنیم متوجه می شویم که هیچ تفاوتی با محتوای ارائه شده در XML ندارد.
البته باید گفت این که فایل xml برای کاربر قابل درک نباشد و نتوان آن را متوجه شد هم حرف درستی نیست و در صورتی که از این ساختار سر رشته ای داشته باشید به راحتی می توانید متوجه شوید که داستان از چه قرار است. در مورد اینکه هدف از ایجاد این نوع از سایت مپ چیست باید گفت که این نقشه های سایت برای این ساخته می شوند که در یک صفحه جداگانه قرار گرفته و راهنمای کاربر در سایت ما باشند.
در کل می توان در مورد اینکه سایت مپ چیست گفت که ما یک سایت مپ بیشتر نداریم که به دو صورت قابل درک برای موتور های جست و جو و قابل درک برای کاربر نمایش داده می شود اما با توجه به کاربردی که هر کدام از آنها دارند می توان آنها را در انواع جدایی طبقه بندی کرد.
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی اینکه سایت مپ چیست و چه کارهایی را برای ما انجام می دهد پرداختیم و دیدیم که وقتی از سایت مپ یا همان نقشه سایت صحبت می شود، منظور ما چیست. در این خصوص باید گفت که سایت مپ در واقع یک فایل XML و یا HTML است که می تواند عنوان کننده تمام لینک ها و صفحاتی که در سایت وجود دارد باشد. در واقع اطلاعاتی که سایت مپ و نقشه سایت آنها را ایجاد می کنند برای این است که موتور های جست و جو بر اساس آنها بتوانند هر آنچه که ما در سایت خود داریم را به صورت کامل پیدا کنند و آنها را ایندکس گذاری کنند.
در مرد ایجاد و استفاده از سایت مپ ها هم باید گفت که در صورتی که شما از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده کرده باشید، می توانید با کمک افزونه های سئو براحتی این سایت مپ ها را برای خود ایجاد کرده و از آنها استفاده کنید. در صورتی که سری به مقاله بهترین افزونه سئو در وردپرس بزنید می توانید افزونه های خوبی که این کار را برای شما انجام می دهند را مشاهده کنید.