cpanel چیست
خرید هاست
آموزش،شبکه، لینوکس

cPanel چیست؟

سی‌پنل یا cPanel نوعی کنترل‌پنل میزبانی وب مبتنی بر لینوکس است که مدیریت وب‌سایت‌ها و سرورها را بسیار ساده کرده و با وجود آن دیگر نیازی به وارد کردن دستورات پیچیده ندارید. شما از طریق رابط گرافیکی cPanel می‌توانید کارهایی مانند راه‌اندازی وب‌سایت، مدیریت دامنه، سازماندهی فایل‌های وب، ایجاد حساب‌های ایمیل و بسیاری از موارد دیگر را به آسانی و بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی انجام دهید. سی‌پنل محبوب‌ترین کنترل‌پنل هاستینگ وب در جهان است و بسیاری از شرکت‌های خدمات میزبانی نیز آن را به صورت رایگان در کنار پلن‌های هاستینگ خود به مشتریان ارائه می‌کنند. سی‌پنل دارای دو نوع رابط کاربری است که اولی همان رابط گرافیکی پیش‌فرض cPanel است و دیگری نیز WHM (مخفف Web Host Manager) نام دارد که یک رابط کاربری حرفه‌ای برای مدیریت سرور می‌باشد. این دو رابط کاربری معمولا باهم بکار رفته و ترکیب cPanel و WHM این امکان را به کاربران می‌دهد تا وب‌سایت خود را مدیریت کنند و همچنین ابزارهایی را برای مدیریت سرور در اختیار شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ قرار می‌دهد. کاربران همچنین از طریق پیش‌خوان cPanel می‌توانند به فایل‌های وب، MySQL و یکسری قابلیت‌های SEO دسترسی داشته‌ باشند. سی‌پنل همچنین دارای ابزارهای مختلفی مانند File Manager ،Backup Wizrad ،phpMyAdmin ،Redirects و چندین مورد دیگر است.

cPanel چه کاربردهایی دارد؟

cPanel دارای کاربردهای متعددی بوده و با استفاده از پیشخوان آن می‌توانید بخش‌های مختلف حساب کاربری و وب‌سایت خود را مدیریت کنید. در ادامه برخی از مهم‌ترین کاربردهای cPanel را به صورت خلاصه مشاهده کنید.

  • نصب CMSهای رایج مانند وردپرس
  • ایجاد و مدیریت حساب‌های ایمیلی
  • مدیریت دامنه و ساب‌دامین
  • مدیریت و بارگذاری فایل‌های وب
  • گرفتن بکاپ از وب‌سایت
  • مدیریت و جستجوی پایگاه‌داده
  • ایجاد و مدیریت حساب‌های کاربری
  • ذخیره‌سازی اطلاعات‌ تماس مهم
  • نصب آسان نرم‌افزارهای مختلف
  • افزودن و به‌روزرسانی رکوردهای DNS
  • نظارت بر عملکرد وب‌سایت و سرور
  • امکان ایجاد ایمیل‌های شرکتی
  • مشاهده آمارهای مرتبط با مصرف منابع سرور
  • مدیریت ابزارهای امنیتی
  • نصب گواهی SSL
  • و بسیاری از موارد دیگر

چگونه وارد سی‌پنل شویم؟

در این قسمت از مقاله با مراحل و روش‌های مختلف ورود به cPanel آشنا می‌شوید:

روش اول

پس از خرید هاست، لینک ورود به cpanel توسط شرکت هاستینگ در اختیار شما قرار می‌گیرد که ساختاری شبیه https://example.com:2083 دارد. حال برای ورود به پیش‌خوان cPanel باید نام کاربری و رمز عبوری که از ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ خود دریافت کرده‌اید را وارد کنید و در پایان نیز بر روی دکمه Log in کلیک کنید.

نحوه ورود به سی‌پنل

روش دوم

در روش دوم به جای وارد کردن عدد پورت می‌توانید از عبارت cpanel استفاده کنید و لینک ورود به شکل https://maralhost.com/cpanel خواهد بود. در این روش باید قبل از کلمه cpanel به جای « : » از علامت « / » استفاده کنید.

روش سوم

اگر به تازگی وب‌سایت خود را راه‌اندازی کرده‌اید و هنوز رکوردهای DNS آن به‌روزرسانی نشده‌اند، در این صورت برای دسترسی به سی‌پنل تنها باید از آدرس IP وب‌سایت خود استفاده کنید: https://10.10.10:10:2083

cPanel چه مزایایی دارد؟

مزایای سی‌پنل

cPanel مزیت‌های متعددی دارد که در ادامه با مهم‌ترین آنها آشنا می‌شوید:

سهولت استفاده

آسانی در استفاده یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سی‌پنل است و شما حتی با کمی دانش فنی می‌توانید از سی‌پنل و ابزارهای آن استفاده کنید. cPanel انجام کارهای پیچیده را بسیار راحت کرده و اگر کنترل‌پنل‌هایی مانند cPanel نبودند، در این صورت تنها افراد با دانش فنی بالا می‌توانستند سرورها و یا وب‌سایت‌ها را مدیریت کنند. ویژگی‌ها و قابلیت‌های cPanel نیز به صورت دسته‌بندی‌شده هستند که این امر پیدا کردن آنها را آسان‌تر می‌کند. رابط گرافیکی و کاربرپسند سی‌پنل نیز باعث آسان‌تر‌شدن مدیریت فایل‌های وب، پایگاه‌های داده، حساب‌های ایمیل و سایر موارد مرتبط با هاستینگ می‌شود.

مجهز بودن به ابزارهای مختلف

شما با کمک cPanel می‌توانید کارهایی مانند مدیریت حساب کاربری، ایجاد ساب‌دامین و حساب‌های FTP، مدیریت پایگاه‌داده MySQL، تهیه نسخه پشتیبان از وب‌سایت و بسیاری از موارد دیگر را انجام دهند. cPanel همچنین دارای طیف گسترده‌ای از ابزارهای مختلف می‌باشد که شامل مواردی مانند Track Delivery ،Awstats ،Autoresponders ، phpMyAdmin ،Cron Jobs و چندین ابزار دیگر می‌شود که در بخش معرفی ابزارها به صورت خلاصه با تمام آنها آشنا خواهید شد.

سازگاری بی‌نظیر

کنترل‌پنل cPanel از سازگار بسیار خوبی برخوردار بوده و می‌توانید از آن در مرورگرهای مختلفی مانند گوگل کروم، سافاری، اپرا و موزیلا فایرفاکس استفاده کنید. علاوه‌براین، کاربران می‌توانند برنامه‌هایی مانند سایت‌سازها، ابزارهای SEO، ماژول‌های بکاپ‌گیری و صدها برنامه دیگر را به آسانی به پیشخوان cPanel اضافه کنند. سی‌پنل همچنین با انواع مختلفی از خدمات هاستینگ سازگار می‌باشد.

پشتیبانی خوب

پشتیبانی خوب یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت cPanel بوده و پشتیبانی موضوعی است که در هنگام انتخاب یک کنترل‌پنل میزبانی وب باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. همانطور که اشاره شد، cPanel پرطرفدارترین کنترل‌پنل موجود در بازار است و از همین رو بسیاری از وبلاگ‌ها و وب‌سایت‌های حوزه هاستینگ، آموزش‌هایی را در رابطه با سی‌پنل و نحوه استفاده از قسمت‌های مختلف آن ارائه می‌دهند. علاوه‌براین، در صورت داشتن هر نوع سؤال و مشکلی می‌توانید از انجمن cPanel استفاده کنید.

معایب cPanel کدامند؟

هر نرم‌افزار و پلتفرم دارای معایبی می‌باشد و سی‌پنل نیز با وجود تمام ابزارها و قابلیت‌ها از این قاعده مستثنا نیست. در زیر خلاصه‌ای از مهم‌ترین معایب سی‌پنل را مشاهده می‌کنید.

آسیب‌پذیری در برابر حملات سایبری

cPanel از لحاظ امنیتی آسیب‌پذیر بوده و با توجه به محبوبیت بالایی که دارد، بیشتر از سایر کنترل‌پنل‌ها مورد حمله سایبری قرار می‌گیرد. از طرف دیگر تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد که قابلیت احراز هویت دو‌عاملی cPanel در برابر حملات بروت‌فورس آسیب‌پذیر است. به منظور جلوگیری از چنین حملاتی همیشه از به‌روز‌بودن نرم‌افزار سی‌پنل خود اطمینان حاصل کنید.

عدم پشتیبانی از ویندوز سرور

طبق مستندات سی‌پنل، این نرم‌افزار جهت نصب و استفاده، سیستم‌عامل‌های آلمالینوکس، سنت‌‌او‌اس، کلودلینوکس، راکی‌لینوکس و اوبونتو را پشتیبانی می‌کند و با هاست ویندوزی سازگار نیست. اما این موضوع ارتباطی با نحوه دسترسی کلاینت (شما) به سی‌پنل نداشته و شما می‌توانید با هر مرورگری، وارد حساب کاربری خود شوید.

خطر از دست دادن‌ داده‌ها

گاهی‌اوقات پلتفرم cPanel در هنگام انجام به‌روز‌رسانی‌های کامل، به شکلی تصادفی تنظیمات سرور را تغییر داده و تمام داده‌ها را پاک می‌کند که علت آن وجود مشکل در هارد دیسک و یا خرابی آن می‌باشد. در چنین حالتی برای بازگردانی داده‌ها می‌توانید از فرآیند بازیابی فاجعه استفاده کنید.

گرانی و تحریم

مسئله قیمت یکی دیگر از معایب مهم cPanel است. با اینکه سی‌پنل دارای امکانات و مزیت‌های بسیاری است اما قیمت آن ممکن است برای افرادی که کسب‌وکاری کوچک دارند و یا استارتاپ جدیدی را راه‌اندازی کرده‌اند، گران باشد. همچنین امکان ارائه لایسنس cpanel اورجینال برای هاست‌های داخل ایران وجود ندارد.

معرفی ابزارهای cPanel

پیشخوان cPanel دارای ماژول‌ها و قابلیت‌های مختلفی است که هر یک برای هدف خاصی ایجاد شده‌اند که در ادامه آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

ایمیل (Email)

ایمیل‌ سی‌پنل

این ماژول با هدف ایجاد و مدیریت حساب‌های ایمیلی ایجاد شده است. بخش Email همچنین این امکان را به شما می‌دهد تا برای خود یک ایمیل شرکتی ایجاد کنید و این نوع ایمیل‌ها در مجموع ظاهر حرفه‌ای‌تری دارند. اما این ماژول دارای چه ویژگی‌هایی است؟

Email Accounts: از این بخش می‌توانید حساب‌های ایمیلی را ایجاد و آنها را مدیریت کنید.

Forwarders: با استفاده از این ابزار می‌توان پیام‌هایی دریافتی را به حساب ایمیلی دیگری Forward کرد.

Email Routing: این ابزار این امکان را به کاربران می‌دهد تا مسیر ایمیل‌های دریافتی دامنه را پیکربندی کرده و آنها را به سمت سرور خاصی هدایت کنند.

Autoresponders: از طریق این بخش می‌توانید به صورت خودکار به ایمیل‌های دریافتی پاسخ دهید.

Default Address: با استفاده از این ویژگی می‌توانید پیام‌هایی که به اشتباه به سایر حساب‌های ایمیلی شما ارسال شده‌اند را به حساب مورد نظر خود فوروارد کنید.

Mailing Lists: از این قسمت می‌توانید لیستی از حساب‌های ایمیلی را ایجاد کنید و پیام‌های خود را به صورت یکجا به آنها ارسال کنید.

Track Delivery: ابزار Track Delivery این امکان را به شما می‌دهد تا وضعیت ایمیل‌های ارسالی را مشاهده و در صورت وجود هر نوع مشکل در ارسال ایمیل‌ها، آنها را مورد بررسی قرار دهید.

Global Email Filters: با استفاده از این بخش می‌توان ایمیل‌های اسپم و یا ایمیل‌هایی که حاوی یک‌سری پیام خاص هستند را مسدود کرد.

Email Filters: این امکان را می‌دهد تا فیلترهایی را برای یک حساب ایمیلی خاص ایجاد و آنها را مدیریت کنید.

Email Deliverabilty: با استفاده از این رابط می‌توانید مشکلات مرتبط با رکوردهای DNS ایمیل‌های خود را شناسایی کنید.

Address Importer: این ابزار این امکان را به شما می‌دهد تا لیستی از ایمیل‌های عادی و فورواردر را وارد سی‌پنل کنید.

Spam Filters: از این قسمت می‌توانید فرآیندهای مرتبط با مسدودسازی هرزنامه‌ها را مدیریت کنید.

Encryption: ابزاری برای رمزنگاری پیام‌های ردوبدل شده می‌باشد.

BoxTrapper: این بخش حساب‌هایی که در لیست مجاز شما قرار ندارند را ملزم به دادن پاسخ به پیام تأییدیه شما می‌کند. اگر حسابی به پیام تأییدیه پاسخ ندهد، در لیست هرزنامه‌ها قرار خواهد گرفت.

Email Disk Usage: این قسمت این امکان را به شما می‌دهد تا لیستی از پیام‌های ورودی را مشاهده و آنهایی که قدیمی هستند و یا حجم زیادی را اشغال می‌کنند را حذف کنید.

بخش جت‌بکاپ (JetBackup)

جت بکاپ سی‌پنل

JetBackup افزونه‌ای است که با کمک آن می‌توانید از وب‌سایت‌ خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. در ادامه با ابزارهای این افزونه آشنا می‌شوید.

Full Account Backups: این امکان را به شما می‌دهد را تا از وب‌سایت خود بکاپ کامل بگیرید.

File Backups: با استفاده از این بخش می‌توانید فایل‌هایی که از آنها نسخه پشتیبان تهیه کرده‌اید را بازیابی و یا حذف کنید.

Cron Job Backups: برای بازگردانی Cron Job‌هایی که از آنها بکاپ گرفته‌اید، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

DNS Zone Backups: این امکان را به شما می‌دهد تا DNS Zoneهایی که از آنها بکاپ گرفته‌اید را بازیابی کنید.

Database Backups: با استفاده از این ابزار می‌توانید دیتابیس‌هایی که از آنها بکاپ گرفته‌اید را بازیابی و یا دانلود کنید.

Email Backups: برای بازیابی و دانلود ایمیل‌های که از آنها نسخه پشتیبان تهیه کرده‌اید، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Queue: با استفاده از این ابزار می‌توانید بر فرآیند‌های بازیابی حساب کاربری خود نظارت کنید.

Snapshots: ابزار Snapshots این امکان را به شما می‌دهد تا یک نسخه پشتیبان کامل از حساب کاربری تهیه کنید که شامل تمام فایل‌ها، پایگاه‌های داده، حساب‌های ایمیل و غیره می‌شود.

GDPR Compliance: با استفاده از آن می‌توان یک نسخه پشتیبان رمزنگاری شده از محتوای حساب کاربری تهیه کرد.

Settings: این بخش مربوط به تنظیمات JetBackup می‌شود.

فایل‌ها (Files)

بخش مدیریت فایل‌ سی‌پنل

این بخش دارای ابزارهایی است که با بکارگیری آنها می‌توانید فایل‌های خود را به صورت مستقیم مدیریت و سازمان‌دهی کنید. شما همچنین از طریق قسمت Files می‌توانید به آسانی و بدون نیاز به کلاینت FTP فایل‌هایی را به کنترل‌پنل خود اضافه و یا آنها را حذف و ویرایش کنید. در ادامه با ابزارهای این بخش آشنا می‌شوید:

File Manager: با استفاده از این قسمت می‌توانید تمام فایل‌ها و فولدرهای وب‌سایت خود را مدیریت کنید.

Images: این بخش امکان ویرایش و مدیریت تصاویر بارگذاری شده بر روی cPanel را فراهم می‌کند. با استفاده از این بخش می‌توانید برای عکس‌های خود Thumbnail‌ ایجاد کنید و همچنین فرمت‌ آنها را تغییر دهید.

Directory Privacy: دارندگان وب‌سایت می‌توانند از طریق این بخش برای دایرکتوری‌های مورد نظر خود رمزعبور ایجاد کنند.

Disk Usage: آماری در رابطه با میزان استفاده از فضای دیسک را ارائه می‌دهد.

Web Disk: از این بخش می‌توانید برای پیمایش، مدیریت، دانلود و آپلود فایل‌ها در وب‌سرور خود استفاده کنید.

Backup: کاربران از طریق این بخش می‌توانند از کل و یا بخشی از وب‌سایت خود بکاپ بگیرند و آن را در کامپیوتر خود ذخیره کنند.

Backup Wizard: امکان بکاپ‌گیری و restore کردن کامل و یا جزئی وب‌سایت را فراهم می‌کند. بکاپ‌گیری و ری‌استور کردن شامل دایرکتوری Home، پایگاه‌داده MySQL و تنظیمات ایمیل می‌شود.

Git Version Control: با استفاده از Git Version Control (سیستم کنترل نسخه گیت) می‌توانید مخازن گیت ایجاد و آنها را مدیریت کنید.

File and Directory Restoration: این بخش امکان بازیابی فایل‌ها و دایرکتوری‌ها را فراهم می‌کند.

پایگاه‌های ‌داده‌ (Databases)

معرفی بخش‌‌های پایگاه‌ داده در سی‌پنل

اگر از یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده می‌کنيد، در این صورت برای ذخیره‌سازی داده‌های وب‌سایت (مانند اطلاعات محصولات)، پست‌ها و همچنین اطلاعاتی مانند نام کاربری و رمز عبور، …. به یک پایگاه‌داده نیاز دارید. شما با استفاده از ماژول Databases و ابزارهای آن می‌توانید به آسانی پایگاه‌‌ داده‌هایی را ایجاد و آنها را مدیریت کنید. ابزارهای این بخش شامل موارد زیر می‌شود:

MySQL Databases: این امکان را به شما می‌دهد تا پایگاه‌ داده جدیدی را به کنترل‌پنل خود اضافه و یا دیتابیس‌های فعال خود را مشاهده کنید. با استفاده از این بخش همچنین می‌توانید کاربرانی را به پایگاه‌ داده خود اضافه کنید.

phpMyAdmin: پس از ایجاد پایگاه‌داده در بخش MySQL Databases می‌توانید از طریق ابزار phpMyAdmin داده‌هایی را به آن اضافه کنید. برای دسترسی به داده‌های دیتابیس نیز باید از phpMyAdmin استفاده کنید.

Wizard MySQL Database: این بخش عملکردی مشابه با قسمت MySQL Databases دارد اما کار ایجاد پایگاه‌داده در آن به صورت هدایت‌شده و مرحله به مرحله انجام می‌شود.

Remote MySQL: این امکان را به کاربران می‌دهد تا از راه دور به سرور پایگاه‌‌های داده دسترسی داشته باشند.

دامنه‌ها (Domains)

دامنه‌های سی‌پنل

با ابزارهای موجود در این بخش می‌توانید تمام دامنه‌ها و ساب‌دامین‌های مرتبط با حساب هاستینگ خود را مدیریت کنید. این بخش دارای ۶ ابزار است که شامل موارد زیر می‌شود.

WP Toolkit: یک رابط چند منظوره است که این امکان را به شما می‌دهد تا وب‌سایت‌های وردپرسی را نصب و آنها را پیکربندی و مدیریت کنید.

Site Publisher: با استفاده از این ابزار می‌توان در مدت زمانی بسیار کوتاهی یک وب‌سایت راه‌اندازی کرد.

Domains: بخش Domains این اجازه را به کاربران می‌دهد تا دامنه‌های مختلفی را به حساب کاربری خود اضافه و آنها را مدیریت کنند.

Redirects: این بخش از سی‌پنل با هدف آسان‌‌سازی ریدایرکت کردن‌ دامنه‌ها ایجاد شده است.

Zone Editor: با استفاده از این ابزار می‌توان رکوردهای DNS دامنه‌ها را مدیریت کرد.

Dynamic DNS: با وجود این قابلیت دیگر نیاز نیست هر بار به خاطر تغییر آدرس IP، تنظیمات دستگاه‌های شبکه خود را به صورت دستی به‌روزرسانی کنید.

آمارگیری (Metrics)

آمارگیری سی‌پنل

این بخش آمارهایی را در رابطه با وب‌سایت شما در اختیارتان قرار می‌دهد. به عنوان مثال با استفاده از Metrics می‌توانید بر میزان استفاده وب‌سایت‌ها از منابع سرور نظارت و آماری در رابطه با تعداد بازدیدکنندگان آنها دریافت کنید.

Visitors: این بخش آمارهایی را در رابطه با بازدید‌های اخیر وب‌سایت شما در اختیارتان قرار می‌دهد.

Errors: این قسمت ۳۰۰ خطای اخیر وب‌سایت ‌شما را نمایش می‌دهد.

‌Bandwidth: با استفاده از این قسمت می‌توانید اطلاعاتی را در رابطه با جزئیات مصرف پهنای‌باند سرویس خود بدست آورید.

Raw Access: این ابزار در قالب فایل‌های متنی فشرده شده، گزارش‌هایی را در مورد بازدیدکنندگان وب‌‌سایت شما ارائه می‌دهد.

Awstats: بخش Awstats آمارهای دقیقی در مورد ترافیک وب‌سایت و نحوه دسترسی بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد.

Analog Stats: این قابلیت به شکلی خلاصه و ساده، آمارهایی را در رابطه با بازدیدکنندگان وب‌سایت شما نشان می‌دهد.

Webalizer: این قابلیت با استفاده از نرم‌افزار Webalizer، آمارهای دقیقی را در رابطه با ترافیک وب‌سایت شما ارائه می‌دهد.

Metrics Editor: این بخش به شما نشان می‌دهد که برای آمارگیری از وب‌سایت خود از چه ابزارهایی استفاده می‌کنید.

امنیت‌ (Security)

بخش امنیت سی‌پنل

امروزه مسئله امنیت یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های دارندگان وب‌سایت می‌باشد زیرا تعداد ویروس‌ها، بدافزارها، باج‌افزارها و سایر تهدیدهات امنیتی روزبه‌روز در حال افزایش هستند. ماژول Security دارای ابزارهای مختلفی می‌باشد که می‌توانند به شما در افرایش امنیت وب‌سایت خود و جلوگیری از نقش داده‌ها کمک زیادی بکنند.

SSH Access: قابلیت SSH Access این امکان را به کاربران می‌دهد تا به شکلی امن و از راه دور به وب‌سرور یا سیستم مورد نظر خود متصل شوند. این قابلیت مبتنی بر پروتکل SSH است که باعث افزایش امنیت ارتباطات اینترنتی می‌شود.

IP Blocker: کاربران با استفاده از این ابزار می‌توانند آدرس‌های IP مورد نظر خود را مسدود کنند.

SSL/TLS: کاربران با استفاده از این ابزار می‌توانند بر روی وب‌سایت خود گواهینامه‌‌ SSL نصب کرده و کلیدهای رمزنگاری شده‌‌ای را ایجاد کنند.

Manage API Tokens: این امکان را به شما می‌دهد تا توکن‌های API را ایجاد و آنها را مدیریت کنید.

Hotlink Protection: با کمک این ابزار می‌توانید مانع استفاده سایر وب‌سایت‌ها از محتوای (عکس‌ها، فایل‌ها و …) وب‌سایت خود شوید.

Leech Protection: این امکان را به شما می‌دهد تا فعالیت‌های غیرعادی که در دایرکتوری‌های محافظت شده با رمزعبور رخ می‌دهند را شناسایی کنید. شما با استفاده از Leech Protection همچنین می‌توانید برای تعداد تلاش‌ها برای ورود به چنین دایرکتوری‌هایی محدودیت ایجاد کنید (مثلا هر دو ساعت ۴ بار).

SSL/TLS Wizard: با استفاده از این رابط کاربری می‌توانید برای دامنه خود یک گواهینامه SSL خریداری و آن را نصب کنید.

ModSecurity: قابلیتی است که با فعال‌سازی آن می‌توان از حملات سایبری مانند بروت‌فورس جلوگیری کرد.

SSL/TLS Status: این بخش جزئیات گواهینامه‌ SSL دامنه‌ها را نشان می‌دهد.

ImunifyAV: نوعی قابلیت امنیتی است که با هدف شناسایی بدافزارها طراحی شده است.

نرم‌افزار (Software)

بخش نرم‌افزار سی‌پنل

این بخش اغلب به زبان‌های برنامه‌نویسی PHP، Ruby و Perl می‌پردازد و بنابراین بیشتر، کاربران پیشرفته از آن استفاده می‌کنند.

PHP PEAR Packages: بسته‌های PHP PEAR مولفه‌های نرم‌افزاری نوشته‌شده با زبان برنامه‌نویسی PHP‌ هستند که می‌توانید با استفاده از این ابزار آنها را به وب‌سایت خود اضافه کنید.

Perl Modules: ماژول‌های Perl مولفه‌های نرم‌افزاری نوشته شده با زبان Perl هستند. با استفاده از این بخش می‌توانید به جستجوی ماژول‌های Perl در مخزن CPAN بپردازید و در صورت نیاز آنها را به وب‌سایت خود اضافه کنید.

RubyGems: ابزار مدیریت بسته‌های نرم‌افزاری است که به زبان برنامه‌نویسی Ruby نوشته شده‌اند.

Site Software: رابط Site Software این اجازه را به شما می‌دهد تا ادان‌های سی‌پنل (cpanel Addons) را به پیشخوان خود اضافه و آنها را مدیریت کنید.

Optimize Website: این رابط با فشرده‌سازی محتوای وب‌سایت‌ها قبل از ارسال به مرورگر، باعث بهبود عملکرد آن‌ها می‌شود.

MutiplePHP Manager: با استفاده از این ابزار می‌توانید تنظیمات PHP حساب کاربری خود را به آسانی مدیریت کنید و به عنوان مثال برای هر وب‌سایت یک نسخه خاصی از php را اختصاص بدهید.

MultiplePHP INI Editor: این امکان را به شما می‌دهد تا تنظیمات PHP خود را ویرایش کنید.

بخش پیشرفته (Advanced)

بخش پیشرفته سی‌پنل

همانطور که از نام آن پیداست، قابلیت‌های این بخش بیشتر مخصوص کاربران پیشرفته است. بخش Advanced این امکان را به شما می‌دهد تا با مدیریت سرور، نظارت بر اطلاعات شبکه و همچنین استفاده از ابزارهایی مانند Cron Jobs و Apache Handlers کنترل بیشتری بر وب‌سایت خود داشته باشید.

Terminal: ابزار ترمینال این امکان را به شما می‌دهد تا از طریق رابط خط فرمان به حساب خود در سرور دسترسی داشته باشید. توجه داشته باشید که تنها در صورت داشتن تجربه کار با رابط خط فرمان از این بخش استفاده کنید، زیرا تنها یک اشتباه ممکن است باعث ایجاد مشکل در حساب cPanel شما شود.

Cron Jobs: با استفاده از این قابلیت می‌توانید برخی دستورات، برنامه‌ها و یا اسکریپت‌های وب‌سایت خود را به صورت خودکار اجرا کنید.

Track DNS: با استفاده از Track DNS می‌توانید مشخصات DNS مرتبط با یک دامنه خاص را مشاهده کنید.

Indexes: با استفاده از Indexes می‌توانید مشخص کنید که سرور چگونه محتوای دایرکتوری‌ها را به بازدیدکنندگان نمایش دهد.

Error Pages: این امکان را به شما می‌دهد تا صفحات خطایی مانند خطای ۴۰۴ را برای وب‌سایت خود ایجاد کنید.

Apache Handlers: با استفاده از ابزار Apache Handlers می‌توانید مشخص کنید که وب‌سرور آپاچی وب‌سایت‌ شما چگونه فایل‌ها و برخی پسوند‌های خاص را مدیریت کند.

Mime Types: اطلاعاتی را در مورد نوع فایل‌ها و پسوندهای آنها در اختیار مرورگر قرار می‌دهد.

تنظیمات (Preferences)

بخش preferences سی‌پنل

با استفاده از این ماژول می‌توانید قسمت‌های مختلف پیشخوان cPanel خود مانند زبان و اطلاعات کاربری (مانند رمز عبور) را پیکربندی کنید.

Password & Security: ابزاری است که با استفاده از آن می‌توان رمز عبور حساب کاربری را تغییر داد.

Change Lanaguage: با استفاده از این قابلیت می‌توانید زبان پیش‌فرض رابط کاربری سی‌پنل را تغییر دهید.

Contact Information: این بخش برای مشاهده و تغییر تنظیمات حساب کاربری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

User Manager: این ابزار به شما کمک می‌کند تا حساب‌های کاربری سی‌پنل خود را مدیریت کنید.

DirectAdmin چیست؟

صفحه اصلی دایرکت ادمین

Directadmin یکی دیگر از کنترل‌پنل‌های هاستینگ وب محبوب در بازار‌ است که کار کردن با آن آسان بوده و دارای ویژگی‌ها و ابزارهای متعددی می‌باشد. این کنترل‌پنل قدرتمند و مدرن گزینه مناسبی برای محیط‌های میزبانی مانند هاست اشتراکی، سرور مجازی و سرور اختصاصی می‌باشد و با استفاده از آن می‌توانید کنترل کاملی بر سرور خود داشته باشید. DirectAdmin اولین‌بار در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و از ابتدا توسط شرکت JBMC Software توسعه داده می‌شود. دایرکت‌ادمین به مانند cPanel از سیستم‌عامل لینوکس و توزیع‌های مختلف آن (مانند CloudLinux، CentOS، Ubuntu، Debian و Red Hat) پشتیبانی می‌کند. یکی از معایب DirectAdmin این است که هیچ یک از نسخه‌های آن با سیستم‌عامل ویندوز سازگار نیستند. DirectAdmin نیز به کاربران خود این امکان را می‌دهد تا تمام بخش‌های ضروری حساب میزبانی خود مانند FTP، DNS ، SSL ، MySQL، دامنه‌ها ، ساب‌دامین‌ها و ایمیل‌ها را مدیریت کنید. از میان ویژگی‌های مهم دایرکت‌ادمین نیز می‌توان به آسانی استفاده، سرعت بسیار بالا، رابط گرافیکی کاربرپسند، پشتیبانی بی‌نظیر، پایداری بالا و مقرون‌به‌صرفه بودن آن اشاره کرد. Site Redirection ،Hotlink Protection ، تنظیمات PHP، MX Records، احراز هویت دو عاملی و phpMyAdmin از جمله ماژول‌های این کنترل‌پنل حرفه‌ای هستند.

WHM چیست؟

ابزار مدیریتی WHM

WHM یا WebHost Manager (مدیریت میزبانی وب) ابزاری مدیریتی است که این امکان را به شما می‌دهد تا در سطح دسترسی بالاتر از cPanel، کنترل کاملی بر سرور و کلیه وب‌سایت‌ها و کاربران خود داشته باشید.کاربران WHM معمولا صاحب سرور مجازی یا سرور اختصاصی هستند و از آن به عنوان پنلی برای فروش خدمات هاستینگ (Host Reselling) استفاده می‌کنند. با کمک WHM امکان مدیریت سمت بک‌اند cPanel‌ را داشته و می‌توانید تمام حساب‌های کاربری cPanel را مدیریت و محدودیت‌هایی را در سمت سرور وب‌سایت‌ها ایجاد کنید. علاوه‌براین، WHM دارای قابلیت‌های مختلفی بوده و از انعطاف‌پذیری بسیار خوبی برخوردار می‌باشد.

کاربردهای WHM:

  • ایجاد، حذف و تعلیق حساب‌های کاربری
  • نظارت بر تمام فعالیت‌های سرور
  • تقسیم منابع سرور میان کاربران
  • انتقال فایل‌ها به صورت از راه‌ دور
  • نمایندگی فروش خدمات هاستینگ
  • نمایش و مدیریت محصولات
  • مدیریت گواهی‌نامه‌های SSL
  • پشتیبان‌گیری و بازیابی فایل‌ها
  • کنترل میزان مصرف پهنای‌باند و فضای دیسک
  • مدیریت حساب‌های کاربری و پلن‌های میزبانی
  • امکان تغییر تنظیمات DNS Zone
  • افزودن دامنه‌های مختلف
  • پیکربندی سرور
  • نظارت بر سلامت سیستم
  • ریست کردن حساب‌های کاربری سی‌پنل
  • ایجاد محدودیت برای حساب‌های کاربری
  • و بسیاری از موارد دیگر

آیا cPanel رایگان است؟

تصویری از محیط سی‌پنل

cPanel یک کنترل‌پنل پولی و غیر رایگان است و با توجه به تحریم بودن کشور ایران، به صورت نرمال در هاست‌های داخل کشور قابل‌استفاده نیست. با این وجود شرکت مارال‌هاست امکان استفاده از این کنترل‌پنل حرفه‌ای را در کلیه پلن‌های هاستینگ داخل و خارج خود فراهم نموده است و به مشتریان خود ارائه می‌دهد.

چنانچه در خصوص cPanel سوال و یا ابهامی دارید حتما در بخش دیدگاه‌ها ارسال کنید. مشتاقانه منتظر پاسخگویی به شما هستیم.

سوالات متداول

بهترین جایگزین‌های cPanel کدامند؟

امروزه کنترل‌پنل‌های میزبانی وب مختلفی در بازار وجود دارد که برخی از آنها رایگان و برخی دیگر نیز پولی هستند. فراموش نکنید که قبل از انتخاب یک کنترل‌پنل میزبانی وب، حتما در مورد ویژگی‌ها، ابزارها و همچنین مزایا و معایب آن به خوبی تحقیق کنید. از میان بهترین جایگزین‌های cPanel می‌توان به webmin، ISPConfig، Plesk، DirectAdmin، Ajenti، VestaCP ، و Froxler اشاره کرد. اگر به دنبال گزینه‌های رایگان هستید، در این صورت می‌توانید مقاله ۸ کنترل‌پنل رایگان میزبانی وب را مطالعه کنید.


کنترل‌پنل میزبانی وب چیست؟

کنترل‌پنل میزبانی وب نرم‌افزار یا پلتفرمی است که با استفاده از آن می‌توانید وب‌سایت، حساب کاربری هاستینگ و در برخی موارد سرور خود را مدیریت کنید. با اینکه اکثر کنترل‌پنل‌ها دارای رابط گرافیکی هستند اما برای استفاده از آنها نیاز به یادگیری و تمرین دارید زیرا گاهی اوقات یک اشتباه کوچک ممکن است باعث از دسترس خارج شدن و یا خرابی کل وب‌سایت شما شود.


منابع: Hostinger، Themeisle و Kinsta

خرید سرور اختصاصی

اشتراک گذاری

برچسب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

خرید سرور مجازی

🔥 پربازدیدترین مطالب

دسته‌بندی

جدید‌ترین‌ها