جهش به محتوا
ورود کاربران
وبلاگوردپرستغییر نام کاربری در وردپرس (آموزش کامل)
هر زمان نیاز به کمک داشتید، در کنار شما هستیم . با ما تماس بگیرید ( 031-3626 0000 ) یا درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت نمایید.

تغییر نام کاربری در وردپرس (آموزش کامل)

سیستم مدیریت محتوای وردپرس یکی از مهمترین و بهترین سیستم هایی است که می توان آن را به عنوان معروف ترین و محبوب ترین سیستمی که برای راه اندازی سایت های اینترنتی از آن استفاده می کنند معرفی کرد و در واقع نزدیک به نیمی از سایت هایی که در اینترنت وجود دارند با استفاده از این سیستم پیاده سازی شده اند. وقتی ما هم به سراغ این سیستم می رویم و سایتی را با آن راه اندازی می کنیم، یکی از مواردی که شاید سرسری از کنار آن بگذریم، نام کاربری ای است که انتخاب می کنیم. ساده انتخاب کردن نام کاربری یکی از موضوعاتی است که می تواند امنیت سایت ما را به خطر بیندازد و به همین منظور تغییر نام کاربری در وردپرس یکی از کارهایی خواهد بود که لازم است انجام شود و باید گفت که این تغییر در وردپرس داستان های خود را دارد.

هر چند که سیستم مدیریت محتوای وردپرس همه چیز را بدون دستکاری کدها و مواردی از این دست به شما واگذار می کند و مدیریت ساده دلیل اصلی شهرت آن است اما باید گفت که تغییر نام کاربری در وردپرس خصوصا نام کاربری مدیر کل سایت یکی از مواردی است که می تواند دردسر هایی را داشته باشد و شما نمی توانید از طریق تنظیمات وردپرس این کار را انجام دهید. در این مقاله به آموزش کامل تغییر نام کاربری در وردپرس خواهیم پرداخت اما قبل از آن بهتر است کمی بیشتر با بخش کاربران در وردپرس آشنا شویم.

 

کاربران و نکات مربوط به نام کاربری

وردپرس سیستمی است که طراحی سایت را چندین لول برای ما ساده کرده است و تقریبا می توان گفت که سبک منحصر به فرد این سیستم بود که باعث شد استفاده از سایت های اینترنتی در کسب و کارهای کوچک رشد داشته باشد و اینترنت تا این اندازه که اکنون در بین ما نفوذ پیدا کرده است و سرویس های مختلفی را به ما ارائه می کند گسترده شود.

در مورد اینکه این سیستم چیست، سر و کله اش از کجا پیدا شده است و چه کاری را انجام داده است، در مقاله وردپرس چیست به طور کامل صحبت کردیم. وردپرس یک سیستم ماژولار است که بخش های مختلف آن به روش های خاص خود مدیریت شده و یکی از مهمترین بخش هایی که می توان در وردپرس آن را به عنوان یک مورد کلیدی معرفی کرد بخش کاربران می باشد.

کاربران و نکات مربوط به نام کاربری

هر کسی که وارد سایت شما شود به نوعی یکی از کاربران شما به شمار می آید، فرقی نمی کند که نویسنده ای است که مقالات سایت شما را می نویسد، یک طراح UI است که صفحات مختلف سایت را دستکاری می کند، یک مشتری ساده است که فقط می خواهد محصولاتی را از این سایت بخرد، و یا خود شما هستید که مدیریت کل سایت را بر عهده دارید.

در صورتی که از طریق پیشخوان وردپرس خود روی گزینه کاربران کلیک کنید، می توانید فهرستی از کسانی که کاربران شما بوده و اطلاعات آنها در سایت شما وجود دارد را مشاهده کنید. در صورتی که نگاهی به  هر کدام از این کاربران بیندازید متوجه خواهید شد که صفات یا همان Attribute های زیادی برای هر کاربر در وردپرس وجود دارد. به عنوان مثال کاربران می توانند یک سایت برای خودشان در اینجا معرفی کنند، توضیحاتی را در مورد خود بنویسند و یا تم رنگی منوی پیشخوان خود را انتخاب کنند.

کاربران در وردپرس

 

ساختار کاربران در وردپرس ساده بوده و وردپرس از یکی از جداول پایگاه داده خود به نام wp_users برای ذخیره سازی اطلاعات مربوط به کاربران خود استفاده می کند. در صورتی که شما یک کاربر جدید را برای سایت وردپرسی خود ایجاد کنید، حداقل اطلاعاتی که از شما سوال می شود نام کاربری، ایمیل و یک رمز عبور خواهد بود. به همین سادگی یک کاربر در وردپرس ایجاد خواهد شد، و با وجود همین سه فیلد در جدول wp_users کار ساخت کاربر جدید را به انجام می رساند.

نام کاربری ای که در اینجا انتخاب می شود، به عنوان اصلی ترین شناسه ای در نظر گرفته می شود که وردپرس برای یک کاربر می شناسد و به این سادگی ها قابل تغییر نخواهد بود. در واقع شما در تنظیمات کاربری در وردپرس امکان تغییر نام کاربری در وردپرس را نخواهید داشت.

یکی از اشتباهاتی که ما با آسان گرفتن این موضوع در وردپرس انجام می دهیم این است که از نام های کاربری ای مانند Admin برای نام کاربری مدیریت استفاده می کنیم که به نوعی یک نام قابل حدس می باشد. وقتی که بعدا به سراغ بررسی های امنیتی برای سایت خود برویم، قطعا با توصیه های زیادی به منظور تغییر این نام مواجه خواهیم بود ولی در صورتی که به سراغ ویرایش اطلاعات کاربری خود برویم با این تصویر مواجه خواهیم شد:

تنظیمات کاربری

 

 در واقع وردپرس این اجازه را که شناسه کاربری را تغییر دهیم را به ما نداده و از نظر این سیستم مدیریت محتوا شناسه کاربری غیر قابل تغییر است. با این وجود شما می توانید شناسه خود را به روش های مختلفی تغییر دهید که در این مقاله قصد داریم به بررسی روش های کاربردی ای که برای این کار وجود دارد بپردازیم. در ادامه این موضوع که برای تغییر نام کاربری در وردپرس باید چه کاری انجام دهیم و چه روش هایی در اختیار داریم را با هم بررسی خواهیم کرد.

 

روش های تغییر نام کاربری در وردپرس

همانطور که دیدیم وردپرس قرار است در مورد نام کاربری ما که در واقع شناسه اصلی یک کاربر می باشد سخت گیری کند و اجازه این کار را به ما ندهد. در این رابطه باید گفت که وردپرس یک سیستم اوپن سورس است و هر چقدر هم که برای این کار تلاش کند، اگر ما واقعا بخواهیم تغییر نام کاربری در وردپرس را انجام دهیم، نمی تواند جلوی ما را بگیرد و این تغییر را روی آن پیاده می کنیم اما نکته اساسی اینجاست که ما چه دسترسی هایی داریم، و این موضوع که شما صاحب سایت و یا مدیر اصلی سایت بوده و به تمام بخش های سایت دسترسی داشته باشید می تواند روی این موضوع که از چه روشی برای تغییر نام کاربری در وردپرس استفاده کنید تاثیر گذار باشد.

روش های تغییر نام کاربری در وردپرس

در کل می توان گفت که تغییر نام کاربری در وردپرس به یکی از روش های زیر انجام می شود:

  • از طریق دستکاری پایگاه داده
  • از طریق انتقال کاربر به کاربر جدید

در اولین روش شما با استفاده از سیستم مدیریت پایگاه داده خود یعنی همان phpMyAdmin می توانید این کار را انجام داده و به صورت مستقیم همان چیزی که در اول کار وارد کرده بودید را اصلاح کنید و با استفاده از روش دوم شما باید یک کاربر جدید با نام کاربری جدیدی که مایل هستید از آن استفاده کنید، ایجاد کرده و تمامی اطلاعات و نوشته های این کاربر را به کاربر جدید منتقل کرده و قبلی را حذف کنید. در ادامه آموزش هر یک از این موارد را با هم بررسی خواهیم کرد.

 

 تغییر نام کاربری در وردپرس از پایگاه داده

اصولی ترین کاری که برای تغییر نام کاربری در سایت می توانید انجام دهید این است که به سراغ پایگاه داده خود بروید. برای این کار باید از طریق کنترل پنل خود وارد بخش phpMyAdmin شوید و یا اینکه عبارت phpmyadmin را در انتهای آدرس سایت خود وارد کنید. با وارد کردن آدرس سایت خود به صورت yoursite.com/phpmyadmin شما به صفحه لاگین پایگاه داده خود هدایت خواهید شد و باید با یوزرنیم و پسورد پایگاه داده خود که در زمان نصب وردپرس آن را برای این پایگاه داده تعیین کرده اید وارد پایگاه داده خود شوید.

وقتی که وارد پایگاه داده بشوید می توانید تصویری مانند تصویر زیر را مشاهده کنید. در سمت چپ صفحه شما یک منوی ناوبری دارید که یک پایگاه داده با نام سایت شما را ارائه می کند، در صورتی که شما روی هاست خود چند سایت داشته باشید، تعداد این پایگاه داده ها بیشتر بوده و لازم است که به سراغ نام پایگاه داده سایت مورد نظر خود بروید. اینجاست که نام گذاری پایگاه های داده بر اساس اصول درست که در مقاله نصب وردپرس روی دایرکت ادمین در مورد آنها صحبت کردیم، اهمیت خود را نشان می دهد.

پایگاه داده های phpmyadmin

 

بعد از اینکه روی نام پایگاه داده خود کلیک کنید فهرست طولانی ای از جداول برای شما باز خواهد شد. هر کدام از این جداول مربوط به کاری در وردپرس می باشند و البته باید گفت که بیشتر آنها برای قالب شما و افزونه هایی هستند که روی سایت شما فعال شده است. در واقع خود هسته وردپرس تنها با ۱۲ جدول کار می کند که ما باید به دنبال یکی از این جداول به نام wp_users باشید.

البته دقت داشته باشید ممکن است در صورتی که از قالب های شخصی سازی شده روی سایت خود استفاده کرده باشید کمی تغییرات در پیشوند نام جداول شما ایجاد کرده باشند، در این حالت شما می توانید از امکان سرچی که سیستم مدیریت پایگاه داده phpmyadmin در اختیار شما قرار می دهد استفاده کرده و users را سرچ کنید تا جدول مربوطه برای شما نمایش داده شود. در این جدول می توانید اطلاعات کاربران را مشاهده کنید:

جدول users

 

در سمت چپ هر یک از ردیف های این جدول گزینه هایی برای اعمال تغییرات روی آنها، کپی کردن اطلاعات آنها و همینطور حذف این ردیف ها وجود دارد. در اینجا شما می توانید با کلیک روی گزینه Edit به ویرایش اطلاعات مربوط به این ردیف از جدول دسترسی داشته باشید. وقتی که این کار را انجام دهید تصویر زیر به شما نمایش داده خواهد شد که می توانید همه چیز را ویرایش کنید:

ادیت ردیف های جدول

 

شما می توانید در قسمت user_login نام کاربری ای را که وارد کرده بودید را مشاهده کنید که در اینجا نام admin قابل مشاهده است. اکنون تنها کاری که برای تغییر نام کاربری در وردپرس لازم است انجام دهید، این است که آن را اصلاح کرده و ذخیره سازی را روی آن انجام دهید.

در مورد ذخیره سازی در phpmyadmin باید گفت که کمی کار پیچیده تر از موارد دیگری است که با آنها کار کرده اید. در واقع دستور ذخیره سازی در اینجا دو بخش دارد:

ذخیره سازی در phpmyadmin

 

در بخش اول شما انتخاب می کنید که چه اتفاقی برای اطلاعات فعلی که در فرم وجود دارد بیفتد، شما می توانید با این کار یک ردیف جدید در جدول ایجاد کنید، همین اطلاعات را ذخیره کنید، ردیف قدیمی را حذف کرده و ردیفی با یک کلید اصلی جدید ایجاد کنید، و همینطور در بخش دوم تعیین می کنید که بعد از انجام این کار چه اتفاقی برای ما بیفتد، آیا باز هم برای وارد کردن اطلاعات در همین صفحه بمانیم یا از آن خارج شویم. دقت داشته باشید که برای تغییر نام کاربری در وردپرس باید اولین بخش روی save باشد و بخش دوم هم روی go back to previous page قرار دهید و بعد از آن با کلیک روی دکمه Go اطلاعات شما ذخیره خواهد شد.

شاید این مراحل زیاد به نظر برسد، اما با طی کردن چند گام ساده شما می توانید این کار را انجام دهید و وقتی که برای یک بار این کار را انجام دهید، از دفعات بعدی می توانید زیر یک دقیقه تغییر نام کاربری در وردپرس را با این روش انجام داده و کار خود را راه بیندازید.اما در خیلی از مواقع برای این کار ممکن است که ما دسترسی به پایگاه داده نداشته باشیم و به هر دلیلی بخواهیم قبل از اینکه این تغییر نام را به مدیر مربوطه و صاحب سایت ارجاع دهیم، تغییر نام کاربری در وردپرس را خودمان انجام دهیم. در اینجاست که شما می توانید از روش های دیگری هم برای تغییر نام کاربری خود استفاده کنید.

 

تغییر نام کاربری در وردپرس بدون دسترسی به پایگاه داده

در واقع این روش یک ترفند ساده است که شما بدون استفاده از پایگاه داده می توانید نام کاربری ای که برای لاگین خود استفاده می کنید را تغییر دهید، برای استفاده از این روش شما باید وارد پیشخوان وردپرس شده و از بخش کاربران گزینه افزودن را انتخاب کنید تا به صفحه زیر هدایت شوید.

تغییر نام کاربری در وردپرس بدون دسترسی به پایگاه داده

 

کاری که در اینجا لازم است انجام دهید این است که یک کاربر جدید را با استفاده از نام کاربری جدیدی که می خواهید بسازید و تمامی مشخصات کاربر قبلی را هم در آن وارد کنید. در نظر داشته باشید که سطح دسترسی این کاربر را هم دقیقا مانند سطح دسترسی کاربر قبلی تعیین کرده و چیزی را از قلم نیندازید. وقتی که کار تکمیل شد، با کلیک روی افزودن کاربر تازه، یک کاربر جدید برای شما ایجاد می شود که اصلاح شده کاربر قبلی ای می باشد که می خواستند آن را تغییر دهید.

اما نکته ای که وجود دارد این است که خیلی از موارد مانند نوشته هایی که در سایت درج شده است به اکانت قدیمی تعلق دارند و شما باید آنها را هم به کاربر جدید انتقال دهید. برای این کار به بخش کاربران بازگشته و روی گزینه پاک کردن مربوط به کاربر قدیمی خود کلیک کرده تا به بخش حذف کاربران بروید.

انتقال کاربران

 

در این بخش شما می توانید تعیین کنید که تمامی نوشته هایی که با نام قبلی در سایت درج شده است به اکانت جدید انتقال پیدا کند. این روش می تواند یک ترفند مناسب برای امانت های مدیریتی باشد اما باید در نظر داشته باشید که برای اکانت مشتریان خود نمی توانید از این روش استفاده کنید و باید سراغ پایگاه داده خود بروید. وقتی که شما بخواهید یک اکانت مشتری را به این روش انتقال دهید، تمامی خرید هایی که انجام داده است و محصولات و اعتباری که در پنل خود دارد را از دست خواهد داد.

 

نتیجه گیری

تغییر نام کاربری در وردپرس یکی از مواردی است که عموما ما به آن نیاز پیدا می کنیم و می توان آن را هم به صورت دستکاری پایگاه داده و هم انتقال اکانت به یک اکانت جدید انجام داد که روش اول، روش استانداردی است که برای این کار پیشنهاد می شود. در رابطه با انتخاب نام کاربری جدید باید گفت که این نام یکی از مهمترین مواردی است که می توان امنیت سایت را با آن تامین کرد و بهتر است که در انتخاب آن دقت نظر لازم را داشته باشید و از انتخاب نام های ساده پرهیز کنید زیرا این نام برای وارد شدن به سایت مورد استفاده قرار می گیرد و در صورتی که شما نام ساده ای را انتخاب کرده باشید، احتمال اینکه حملات بروت فورس روی سایت شما موفقیت آمیز باشد وجود دارد.

همینطور بهتر است برای جلوگیری از این حملات آدرس صفحه ورود خود را هم تغییر دهید که این موضوع به کمک آموزش ارائه شده در مقاله تغییر آدرس ورود وردپرس امکان پذیر خواهد بود. همینطور در صورتی که میخواهید صفحه ورود خود را کمی رنگ و لعاب دهید و از این حالت ساده ای که هست خارج کنید می توانید به مقاله سفارشی سازی صفحه ورود در وردپرس هم سری بزنید.

 

این مقاله برای شما مفید بود؟
بلهخیر

دیدگاهتان را بنویسید

Solve : *
19 − 2 =