یکی از بزرگترین صنایعی که می توان گفت در بین کسب و کارهای آنلاین محبوبیت و رشد خوبی داشته است و خیلی از مشاغل بر اساس آن ایجاد شده و رشد داده شده اند، صنعت تبلیغات یا همان Advertising است که می توان آن را یکی از مهمترین و پیچیده ترین موضوعات دانست که قدرت جهت دهی به زندگی بشر را دارد. اگر نگاهی به خیلی از رسانه های جمعی بندازید، قطعا متوجه خواهید شد که آنچه که نیروی لازم برای سرپا ماندن خیلی از این رسانه ها را فراهم می کند تبلیغاتی است که این رسانه ها ارائه می کنند و نکته جالب اینجاست که خود این رسانه ها هم تبلیغات خود را دارند و در رسانه دیگر خود را تبلیغ می کنند. یکی از مهمترین بستر های تبلیغاتی اینترنت و وب سایت ها بوده و در این مورد می توان گفت که درج تبلیغات در جوملا یکی از مواردی است که این سیستم مدیریت محتوا قابلیت های خوبی را برای آن در نظر گرفته است.
وقتی پای طراحی وب در میان باشد و شما به سراغ یک سیستم مدیریت محتوا بروید یکی از اصلی ترین بخش هایی که یک سیستم مدیریت محتوا می تواند آن را به صورت مدیریت شده و خودکار پیاده سازی کند، موارد مربوط به ساخت و مدیریت بنر های تبلیغاتی سایت است که می تواند برای خیلی از مدیران یک مزیت کلیدی به شمار برود و در این مورد سیستم مدیریت محتوای جوملا یکی از بهترین ها خواهد بود. در ادامه قبل از اینکه به بررسی روش های درج تبلیغات در جوملا و چگونگی انجام این کار بپردازیم لازم است کمی در مورد اینکه اصلا چرا یک سایت باید خود را درگیر تبلیغات و بنر های تبلیغاتی کند صحبت کنیم و ببینیم که داستان از چه قرار است.
فهرست عناوین
درآمد یک سایت از کجاست
یک سایت خوب و زنده که آن را می شناسید را در نظر بگیرید. آیا تا به حال شده است که به این موضوع فکر کنید که تیم بزرگی که پشت این سایت هستند و هر روز برای شما چندین مطلب خوب آماده می کنند، از کجا درآمد دارند و اینکه این سایت ها چه سود دهی برای آنها خواهد داشت!؟ جواب این سوال ها در بسیاری از مواقع که سایت های فروشگاهی و یا خدماتی را در نظر داشته باشیم مثبت خواهد بود اما در خیلی از مواقع ما صرفا با یک وبلاگ یا یک انجمن ساده طرف هستیم که بسیار هم فعال تر از سایت ها فروشگاهی است و وقت بیشتری برای این کار می گذارد. در این مورد باید بگوییم که تبلیغات اصلی ترین گزینه ای است که می توان اینجا برای درآمد سایت مطرح کرد.
به طور کلی اگر بخواهیم بگوییم که درآمد یک سایت اینترنتی از کجا است می توانیم این گزینه ها را معرفی کنیم:
ارائه محصول و سرویس ها: هم اکنون که در حال خواندن این مقاله هستید با یکی از همین سایت ها سروکار دارید و اگر تا کنون از نام مارال هاست متوجه این موضوع که ما هاستینگ هستیم نشدید باید شما را دعوت کنیم تا سری به صفحات سرویس های ما مانند هاست ابری و هاست لینوکس بزنید تا گزینه های خوبی را برای میزبانی سایت جوملای خود مشاهده کنید. عموما بزرگترین سایت های تجاری سایت های فروش سرویس و یا محصولات دیگر هستند.
سایت های همکار و یا افیلیت: در این سایت ها محصولات دیگران به صورت همکاری در فروش و یا افیلیت به فروش می رسد که می توان گفت این گزینه هم بسیار مرسوم و محبوب است و شما می توانید سایت های زیادی را پیدا کنید که محصولات سایت های دیگری را در وبسایت خود می فروشند. در صورتی که تمایل دارید با این نوع از سایت آشنا شوید می توانید سری به مقاله های گرفتن نمایندگی دامنه و گرفتن نمایندگی هاست بزنید.
سایت های تبلیغاتی: یکی از مهمترین روش های درآمد زایی در سایت ها که در مورد آن کم و بیش توضیح دادیم و خیلی از سایت ها که بنر های تبلیغاتی در آنها بیداد می کند، مهمترین روش های درآمدزایی خود را در تبلیغات دیده و در واقع به نوعی تمام تلاش آنها در این است که مخاطب را به سایت خود جذب کرده و با تبلیغاتی که در این سایت ها ارائه می کنند کسب درآمد کنند که این تبلیغات می تواند به صورت اجاره بنر باشد و یا به صورت کلیکی و فعلا ما با این موضوع کاری نداریم. اما همین موضوع را می توانیم یک نتیجه بزرگ بدانیم که خیلی از سایت ها درآمد و هدف تجاری خود را همین تبلیغات در نظر می گیرند.
اکنون که می دانیم این تبلیغات چه جایگاهی دارند و تا چه اندازه مهم می باشند، باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که استفاده از تبلیغات می تواند تا چه اندازه برای ما مفید بوده و علاوه بر آن باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که همین تبلیغات می تواند به نوعی سایت ما را زنده نمایش دهد و به کاربر این حس را بدهد که در جایی سرزنده و فعال قرار دارد و این موضوع می تواند باعث بهبود تجربه کاربری و همینطور افزایش بازدید شود.
با مشخص شدن جایگاه تبلیغات وقت آن رسیده است که کمی هم در مورد اینکه انواع تبلیغاتی که می توان با استفاده از درج تبلیغات در جوملا از آنها استفاده کرده را معرفی کنیم تا به صورت کامل با این موضوع که وقتی می خواهیم کار درج تبلیغات در جوملا را انجام دهیم می خواهیم چه چیزی را در سایت بگذاریم آشنا شویم.
انواع تبلیغات مورد استفاده برای سایت ها
اکنون که می دانیم تبلیغات اینترنتی چه سهم مهمی از درآمد یک سایت را تشکیل می دهد باید راجع به این موضوع هم صحبت کنیم که روش های استفاده از تبلیغات به چه صورتی است و چه چیزهایی را تبلیغات می نامیم.
انواع تبلیغاتی که می تواند در سایت قرار گیرد به دو دسته کلی تقسیم می شود که در ادامه به معرفی هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
بنر های تبلیغاتی
این نوع از تبلیغات را می توان یکی از گسترده ترین و مهمترین تبلیغات معرفی کنیم که در عین حال یکی از ساده ترین نوع تبلیغات هم هست. در این نوع از تبلیغات شما صرفا یک جایگاه از سایت خود را می فروشید و با این موضوع که آیا روی آن کلیک می شود یا خیر کاری ندارید. در اینجا شما صرفا از یک ماژول عکس استفاده می کنید که یک تصویر ثابت و یا یک گیف را به کاربران نمایش داده و یک لینک هم دارد که با کلیک روی آن تب جدیدی باز شده و شما به سایت هدف منتقل می شوید.
این نوع از تبلیغ را می توان یک تبلیغ بی دردسر و پر درآمد معرفی کرد که البته برای اینکه از این تبلیغات استفاده کنید، باید سایت خود را به بازدید بسیار بالایی برسانید و معمولا این جایگاه ها یا برای خیلی از سایت ها بدون درآمد بوده و خیلی ها به آن توجه نمی کنند و برای خیلی از سایت ها به قیمت هایی خیلی بالا اجاره داده می شوند. پس این موضوع که بتوانید بنر خود را به صورت ثابت به یک سایت اجاره دهید موضوعی است که بسیار حساس خواهد بود.
تبلیغات کلیکی
مورد دیگری که می توان آن را به عنوان ماژول اصلی تبلیغات که برای درج تبلیغات در جوملا معرفی کرد و ما هم برای درج تبلیغات در جوملا به صورت موردی پیاده سازی این نوع را دنبال می کنیم، ماژولی است که شما به ازای کلیکی که روی آن می شود پول می گیرید. در این نوع از تبلیغات ماژول تبلیغ شناسه ای دارد که شما می توانید تعداد کلیک هایی که گرفته است را در پنل سایت مبدا مشاهده کرده و با این روش متوجه شوید که چه میزان درآمد داشته اید.
استفاده از این نوع تبلیغ برای سایت هایی که هنوز جا افتاده نشده اند و نمی توانند از طریق اجاره بنر درآمد داشته باشند، یک مورد بسیار ایده آل خواهد بود که می توان به سادگی و با یک ثبت نام روی سایت های مختلف از این امکان بهره مند شد و با آنها کار کرد. این تبلیغات می توانند توسط سایت هایی که این امکان را برای خودشان قرار داده اند انجام گیرد و به صورت شخصی باشد، یا اینکه توسط شرکت های واسطه ای مانند پاپریکا یا یکتانت که کارشان این است و هر روز یک بنر و تبلیغ را بر اساس علاقه مندی های کاربری که در سایت شما می باشد، به وی نمایش می دهند، روی سایت شما قرار گیرد.
از نظر اقتصادی می توان گفت که نوع اول یک درآمد ثابت را به شما می دهد اما رسیدن به آن کمی دشوار است، اما نوع دوم یک تبلیغ همیشگی است که می توانید برای سایت های کوچک هم از آن استفاده کرده اما درآمد آن می تواند متغیر باشد و ممکن است از انتظار شما خیلی پایین تر باشد.
با توجه به تعریف های گفته شده وقت آن رسیده است که در مورد اینکه روش به کار گرفتن این تبلیغات کدام است و درج تبلیغات در جوملا به چه صورتی انجام می شود صحبت کنیم.
آموزش درج تبلیغات در جوملا
جوملا را در مقاله جوملا چیست به صورت کامل مورد بررسی قرار دادیم و دیدیم که این سیستم مدیریت محتوای حرفه ای چه امکانات خوبی را برای ما فراهم کرده است. در صورتی که می خواهید کار درج تبلیغات در جوملا را بدون هیچ دردسری انجام دهید در ابتدا باید از منو تبلیغ یک تبلیغ را ایجاد کرده و بعد آن را با استفاده از ماژول ها در سایت خود درج کنید. به طور کلی باید بگوییم که درج تبلیغات در جوملا از این دو مرحله خارج نیست و در ادامه این موضوع را با هم دنبال می کنیم.
آماده سازی تبلیغ برای درج در جوملا
در این بخش کاری که برای درج تبلیغ در جوملا انجام می گیرد این است که یک تبلیغ جدید را برای وبسیات جوملایی خود آماده می کنیم. اولین کاری که باید در این مرحله انجام گیرد این است که با استفاده از آدرس yoursite.com/administrator به پنل مدیریت خود رفته و از آنجا ساخت تبلیغ جدید را انتخاب کنید.
برای شروع درج تبلیغ در جوملا باید از منوی بالایی سایت و بخش کامپوننت، نشانگر ماوس خود را روی تبلیغات نگه داشته و گزینه تبلیغات را انتخاب کنید.
بعد از کلیک روی این گزینه شما به بخش مدیریت تبلیغات منتقل شده و می توانید تبلیغ های موجود خود را مشاهده کنید و یا تبلیغ جدیدی را در این صفحه ایجاد نمایید. از این به بعد تبلیغاتی که برای درج تبلیغ در جوملا ایجاد کرده اید را می توانید در این قسمت ادیت کرده و آنها را تغییر دهید.
شما این امکان را دراید که تبلیغ مورد نظر خود را جست و جو کرده و یا لیستی که در اختیار دارید را مدیریت کنید. البته به خاطر استفاده از جوملای لوکال هاست که آموزش نصب آن را در مقاله نصب جوملا روی لوکال هاست با هم دنبال کردیم، فعلا لیستی که در تصویر مشاهده می کنید خالی می باشد.
در صورتی که روی دکمه جدید که در بالا و سمت راست تصویر می توانید آن را ببینید کلیک کند، صفحه زیر برای شما نمایش داده می شود:
در این فرم شما می توانید اطلاعات مربوط به تبلیغ خود را وارد کرده و یک کامپوننت تبلیغ ایجاد کنید که می توانید آن را در یک یا چند جای مختلف از سایت خود قرار دهید.
در اولین قسمت شما باید برای این تبلیغ یک نام انتخاب کنید. این نام می تواند به کاربران نمایش داده شود و یا در زمان تعیین ماژول می تواند نمایش داده نشود. در ادامه باید اطلاعات مربوط به تب جزئیات را تکمیل کنید که مهمترین آن نوع تبلیغ شما می باشد. شما می توانید از نوع تصویر و یا سفارشی برای این تبلیغ استفاده کنید.
وقتی که بخواهید یک تصویر ساده به شما نمایش داده شود، آن را انتخاب کرده و بعد از تعیین طول و عرض آن می توانید یک لینک را برای آن تعیین کنید. این نوع از تبلیغ را می توان یکی از گزینه های خوبی برای مواقعی دانست که برای کار خود از یک بنر ساده استفاده می کنیم. اما در صورتی که پای تبلیغات کلیکی در میان باشد که در مورد آنها به صورت کامل صحبت کردیم، باید از نوع سفارشی برای اینکار استفاده کنید که در این صورت تصویر زیر به شما نمایش داده خواهد شد:
در اینجا لازم است در بخش کد سفارشی کدی را وارد کنید که ارائه کننده تبلیغ از طریق پنل شما در اختیار شما قرار می دهد و این کد ساختاری دارد که می تواند تعداد کلیک ها و موارد ضروری را برای اینکه شما بتوانید پورسانت خود را دریافت کنید را در اختیار این سایت قرار دهد و از همه مهمتر اینکه خود این بنر را در سایت شما قرار داده و در واقع این بنر به صورت خودکار از طرف ارائه دهنده تعیین می شود.
بعد از وارد کردن اطلاعات تبلیغ مورد نظر و تکمیل موارد مربوط به آن می توانید آن را با دکمه سبز رنگ بالای صفحه ذخیره کرده و این پیغام را از جوملا دریافت کنید:
در صورتی که به بخش مدیریت تبلیغات خود بروید می توانید تبلیغی که برای درج تبلیغ در جوملا ایجاد نموده اید را به این صورت در آنجا ببینید:
وقتی کامپوننت تبلیغ ایجاد شد وقت آن رسیده است تا به سراغ ماژول ها رفته و این ماژول را برای درج در سایت آماده کنیم که در ادامه با هم آن را دنبال خواهیم کرد.
ساخت ماژول درج تبلیغ در جوملا
تمامی المان هایی که در وبسایت های جوملا قرار می گیرند یک ماژول هستند و می توان گفت که ماژول ها اساسی ترین المان های صفحات در سیستم مدیریت محتوای حرفه ای جوملا هستند که برای نمایش یک المان در صفحه باید آنها را به کار گرفت و برای اینکه از این سرویس استفاده کنیم لازم است از پنل مدیریت، گزینه افزونه ها را انتخاب کرده و روی ماژول ها کلیک کنیم.
با کلیک روی ماژول ها به صفحه زیر منتقل خواهیم شد و با استفاده از امکانات این صفحه ما به این قابلیت دسترسی خواهیم داشت که به صفحه مدیریت ماژول ها رفته و از این بخش می توان ماژول هایی که می خواهیم در سایت نمایش دهیم را تعیین کنیم.
در صورتی که شما یک سایت فعال داشته باشید در این صفحه فهرست بلند بالایی از ماژول ها را مشاهده می کنید که می توانید آن ها را ادیت کنید. اما همانطور که می بینید تعداد ماژول ها به علت تازه بودن سایت کم است.
برای درج تبلیغ در جوملا و نمایش تبلیغی که آن را ساخته ایم باید آن را به یک ماژول جدید متصل کنیم. کلیک کردن روی دکمه سبز رنگ جدید که در بالای تصویر مشخص است این امکان را به ما خواهد داد و این بخش برای ما نمایش داده می شود:
در این صفحه از شما خواسته می شود تا یک ماژول جدید را انتخاب کنید که باید از بین ماژول های ارائه شده گزینه تبلیغات را انتخاب کرده تا بتوانیم درج تبلیغ در جوملا را انجام دهیم. بعد از این که روی هر ماژول جدیدی کلیک کردیم صفحه زیر نمایش داده خواهد شد.
در این تصویر شما باید موارد مربوط به تبلیغ خود را تنظیم کرده که از مهمترین آنها می توان به عنوان بنری که می خواهید آن را نمایش دهید. نوع باز شدن لینک تبلیغ که با عنوان مقصد در اختیار شما قرار دارد، و همینطور محل نمایش تصویر که آن را با استفاده از فیلد موقعیت نمایش ماژول در سمت چپ می توانید تنظیم کنید معرفی می شود.
در صورتی که روی ذخیره کلیک کنید و به سایت خود بروید می توانید ببینید که این کار انجام شده و ماژول شما با موفقیت ذخیره شده است.
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی درج تبلیغات در جوملا پرداختیم و دیدیم که این روش می تواند تا چه اندازه سود آوری داشته باشد و می توان این نوع از تبلیغات را جزو مهمترین روش ها درآمد زایی کسب و کار های اینترنتی دانست. در صورتی که می خواهید کار درج تبلیغات در جوملا را انجام دهید شما باید دو مرحله اصلی ساخت یک ماژول جدید و ارسال ماژول در سایت را انجام دهید که هر کدام از آنها ظریف کاری های خاص خود را دارد. در نظر داشته باشید درج تبلیغات در جوملا به صورت بی رویه و زیاد می تواند باعث شود که کاربر نسبت به سایت شما بدبین شده و نیامده از سایت بیرون برود.