جهش به محتوا
ورود کاربران
وبلاگکنترل پنلنصب دروپال در دایرکت ادمین (آموزش کامل)
هر زمان نیاز به کمک داشتید، در کنار شما هستیم . با ما تماس بگیرید ( 031-3626 0000 ) یا درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت نمایید.

نصب دروپال در دایرکت ادمین (آموزش کامل)

طراحی سایت یکی از حوزه های مهم در برنامه نویسی است که می توان گفت هم از نظر راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی و هم به خودی خود به عنوان یک شغل مطرح در حوزه کامپیوتر از اهمیت بالایی برخوردار است و طرفداران زیادی را دارد. شاید بتوان گفت که هیچ حوزه ای در کامپیوتر مانند طراحی سایت در چند سال گذشته دستخوش تغییرات نبوده است و یکی از مهترین و پایه ای ترین تغییراتی که در آن به وجود آمده است، متداول شدن استفاده از سیستم های مدیریت محتوا است که می توانند یک سایت اینترنتی را به صورت حرفه ای و البته ساده در اختیار شما قرار دهد و شما با استفاده از یک CMS می توانید ویژگی های بسیار ایده آلی را روی سایت خود پیاده کنید. دروپال یکی از این سیستم ها است که در این مقاله با ارائه آموزشی برای نصب دروپال در دایرکت ادمین با هم راه اندازی یک سایت را با دروپال را بررسی خواهیم کرد.

در واقع بعد از به اتمام رسیدن این آموزش شما یک سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوای دروپال دارید که می تواند با ویرایش کردن آن به سایتی که می خواهید دست پیدا کنید. دروپال همیشه به عنوان یکی از سیستم های مدیریت محتوای قدرتمند و حرفه ای شناخته می شده است و به نوعی یک سیستم بدون خطا، سریع و همینطور جامع و چند منظوره می باشد. اما باید گفت که استفاده از آن فراز و نشیب هایی هم دارد که بهتر است قبل از اقدام به نصب دروپال در دایرکت ادمین و استفاده از این سیستم برای پایه های سایت خود کمی در مورد این موضوع که با استفاده از این سیستم چه ویژگی هایی در اختیار ما خواهد بود و اصلا سیستم دروپال می خواهد به ما چه امکاناتی بدهد صحبت کنیم.

 

نصب دروپال چه امکاناتی در اختیار ما می گذارد

در مورد این که سیستم مدیریت محتوای دروپال چیست و چه امکاناتی به ما می دهد باید بگوییم که مانند تمامی سیستم های مدیریت محتوای دیگر دروپال هم یک سیستم طراحی شده بر مبنای زبان برنامه نویسی PHP است که می تواند با ارائه یک هسته قابل ویرایش در اختیار ما خیلی از حجم کاری ما را کم کرده و سایت آماده ای را به ما تحویل دهد که ویرایش ظاهر آن و اضافه کردن ماژول های مختلف در آن می تواند منجر به ایجاد سایت نهایی ما باشد. همین طور علاوه بر موارد ظاهری این سایت یک پنل قدرتمند در اختیار ما می گذارد که می توان سایت را مدیریت کرد و شما برای ویرایش محتوای سایت خود می توانید از آن استفاده کنید.

نصب دروپال چه امکاناتی در اختیار ما می گذارد

در واقع وقتی که از دروپال استفاده می کنید شما به یک سیستم کامل دسترسی دارید که امکانات مختلفی را در اختیار شما قرار می دهد و می توانید به راحتی با استفاده از آن محتوای سایت خود را ویرایش کرده و به آن صورتی که مایل هستید آن را در اختیار کاربران قرار دهید، دروپال برای ویرایش محتوای سایت یک ادیتور حرفه ای را در اختیار شما قرار خواهد داد. علاوه بر این موارد کنترل وضعیت گردش کار و انتشار محتوا در این سیستم به شیوه ای ایده آل و حرفه ای انجام می شود.

علاوه بر این موارد شما در سیستم مدیریت محتوای دروپال می توانید یک مدیریت دسترسی خوب را روی کاربران خود داشته باشید و سطوح دسترسی مختلفی را برای خود تعریف کنید که کاربران در سایت شما می توانند داشته باشند و این موضوع مدیریت سایت را برای تالار های گفتگو و همینطور سایت هایی که تعامل و مشارکت کاربران در محتوای آنها بالا است، را ساده می کند و یک امتیاز عالی به حساب می آید. همینطور مورد دیگری که در مورد سیستم مدیریت محتوای دروپال باید به آن اشاره داشته باشیم این است که این سیستم در کار کردن با URL ها امکانات خوبی را به شما خواهد داد و به نوعی سفارشی سازی URL هایی که توسط این سیستم پیاده سازی می شود را در سیستم های دیگر نمی توان دید.

همان طور که قبلا هم به این موضوع اشاره کرده بودیم در مورد دروپال باید گفت که ما با یک سیستم چند منظوره طرف هستیم، به این معنی که در این سیستم ها شما می توانید سایت خود را به هر کاربردی که بخواهید تغییر داده و برای تمامی کاربرد ها امکانات مختلفی را به شما ارائه می کنند. شاید این مورد به عنوان تعریف پایه سیستم مدیریت محتوا معرفی شود، اما اگر این سیستم ها را با سیستم هایی مانند پرستاشاپ و اوپن کارت که در مقاله های پرستاشاپ چیست و OpenCart چیست آنها را بررسی کردیم و آموزش نصب و راه اندازی این سایت ها را هم در مقاله های نصب اوپن کارت روی دایرکت ادمین و نصب پرستاشاپ روی دایرکت ادمین به صورت کامل ارائه کردیم مقایسه کنیم، خواهیم دید که کاربرد هایی که خیلی از سیستم های مدیریت محتوا ارائه می کنند تک منظوره بوده است.

دروپال چه امکاناتی در اختیار ما می گذارد

به عنوان مثال سیستم هایی که معرفی کردیم صرفا برای ارائه فروشگاه ها کاربرد دارند، این در حالی است که شما می توانید با یک سیستم مانند دروپال، وردپرس و یا جوملا هر سایتی را از فروشگاهی و آموزشی گرفته تا وبلاگ های خبری و تالار های گفتگو و هر سایتی که فکرش را بکنید پیاده سازی کنید، قابلیت های خوب دیگری مانند پشتیبانی از زبان فارسی و وجود ماژول های پیشرفته و قالب محور بودن می تواند این سیستم را به یک سیستم ایده آل تبدیل کند. در صورتی که سری به مقالات جوملا چیست و دروپال چیست بزنید می توانید بهتر با این سیتسم های چند منظوره آشنا شوید و همینطور اطلاعات خوبی در خصوص مزایا و معایبی که دروپال دارد بدست خواهید آورد. 

البته باید گفت که بهتر است قبل از این که به سراغ نصب دروپال در دایرکت ادمین بروید بدانید که این سیستم معایبی هم دارد و اگر قصد دارید سایت خود را با آن راه اندازی کنید، لازم است که به آنها هم اشراف داشته باشید و بدانید که چه معایبی در این سیستم وجود دارند که بعدا ممکن است به عنوان مشکلات با آنها مواجه شوید. در ادامه این مورد را با هم بررسی خواهیم کرد.

 

آیا دروپال واقعا پاسخگوی نیاز ما خواهد بود!؟

در مورد این موضوع که آیا سیستم دروپال می تواند برای ما کاری که می خواهیم را انجام دهد باید بگوییم که قطعا بله! اما به چه قیمتی!؟

در واقع باید گفت که دروپال تمام مزایایی که برای آن گفته شده است را دارد اما در کنار این مزایای ایراداتی هم دارد که شرایط سایت هایی که ما می سازیم می تواند آن را به شدت تشدید کند. مشکل اینجا شروع می شود که عموم ما سیستم های مدیریت محتوا را مانند سیستم هایی مانند جوملا و وردپرس و به طور خاص و ویژه ای وردپرس می بینیم، سیستمی که برای هر مشکلی یک افزونه در آستین خود دارد و به راحتی می تواند آنها را رفع کرده و در مدت یک هفته به تنهایی می توانید بهترین سایتی را که می توانید داشته باشید برای خود از دل آن بیرون بکشید.

آیا دروپال واقعا پاسخگوی نیاز ما خواهد بود!؟

اما در مورد دروپال باید گفت که اوضاع قرار نیست به این خوبی ها پیش برود و هر چند که دروپال سایت های بسیار برگ و حرفه ای را در کارنامه خود دارد اما وقتی که بخواهید با این سیستم کار طراحی سایت را انجام دهید مجبور هستید که آستین ها را بالا زده و به سراغ برنامه نویسی بروید. در واقع منابعی که برای سیستم هایی مانند وردپرس و جوملا وجود دارد در سیستم دروپال کمکی به شما نخواهند کرد و نمی توانید مانند آنها را پیدا کنید کمبود قالب های فارسی ماژول های سازگار با زبان فارسی و درگاه پرداخت های داخلی، و همینطور روش کاری پیچیده تر از وردپرس از جمله مواردی هستند که می توانند راه اندازی سایت با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا را زمینگیر کرده و ما را گرفتار کنند.

هر چند که شما می توانید سایت حرفه ای و خوبی را با استفاده از نصب دروپال در دایرکت ادمین بسازید اما باید گفت که این مورد می تواند زمانبر و حتی در مواردی هزینه بر باشد.

اکنون که می دانیم ممکن است استفاده از این سیستم مدیریت محتوا آن نتیجه ای که انتظار دارید را در اختیار شما قرار ندهد و با تمامی ویژگی های خوبی که دارد باز هم دردسر هایی را برای شما داشته باشد، می توانیم با خیال آسوده از این که شما را گمراه نکرده ایم و شما دقیقا می دانید به سراغ چه سیستمی می روید، به سراغ بررسی روش نصب دروپال در دایرکت ادمین برویم و ببینیم که این کار به چه صوتی انجام می شود.

امکانات دروپال

 

روش نصب دروپال در دایرکت ادمین چیست

در پاسخ به این سوال که برای نصب دروپال در دایرکت ادمین باید از چه روشی استفاده کرد می توان گفت که این سیستم مدیریت محتوا هم مانند سایر سیستم های مدیریت محتوا نصب شده و صرفا تفاوت آن با نصب سیستم هایی مانند وردپرس و یا جوملا در ریزه کاری های کوچکی است که باید رعایت شود. به طور کلی می توان گفت که نصب و راه اندازی تمامی سیستم های مدیریت محتوا یک روش پایه و چهار مرحله ای دارد که مراحل کلی آن به این صورت می باشد:

  1. دانلود کردن فایل مربوط به CMS مورد نظر
  2. آپلود کردن فایل روی هاست و ریختن فایل ها در پوشه Public_HTML
  3. ایجاد یک پایگاه داده برای سایت
  4. تنظیمات سیستم مدیریت محتوا و اتصال پایگاه داده و ساخت اکانت مدیریت

بعد از انجام این چهار مرحله می توان گفت که سیستم مدیریت محتوای ما آماده است و شما می توانید از این به بعد به جای این که به سراغ کنترل پنل خود بروید، سایت خود را از طریق پنل مدیریتی ای که این سیستم ها در اختیار شما می گذارند کنترل کنید و تغییر دهید.

در مورد روش نصب دروپال در دایرکت ادمین هم باید گفت که کار دقیقا به همین صورت انجام می شود و شما برای این که از این سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید لازم نیست کار چندان خاصی را انجام دهید. در ادامه مراحل نصب دروپال در دایرکت ادمین را به صورت کامل با هم دنبال خواهیم کرد.

 

آموزش نصب دروپال در دایرکت ادمین

همانطور که گفتیم برای نصب دروپال در دایرکت ادمین هم باید از همان دستورالعملی پیروی کرد که برای سایر سیستم های مدیریت محتوا استفاده می شود. در صورتی که بخواهیم این دستور العمل ها را برای سیستم دروپال تغییر دهی و مطابق با آن جلو برویم، به مجموعه ای از اقدامات می رسیم که در ادامه آنها را به صورت کامل به همراه جزئیات و ریزه کاری هایی که دارند بررسی می کنیم:

 

دانلود سیستم مدیریت محتوای دروپال

اولین کاری که باید برای نصب دروپال در دایرکت ادمین انجام دهید این است که به سراغ دانلود این سیستم مدیریت محتوا برویم، توجه داشته باشید که برای این که بتوانید این سیستم را برای خود دانلود کرده و از آن استفاده کنید لازم است که به سراغ دانلود این سیستم از سایت رسمی آن بروید. دقت داشته باشید که سیستم مدیریت محتوای دروپال یک سیستم کاملا رایگان بوده و می توانید آن را از سایت رسمی دروپال دانلود کنید و نیازی ندارید که در سایر سایت ها به دنبال آن بگردید.

در صورتی که شما دروپال و یا هر سیستم دیگری را از سایت های متفرقه و غیر از سایت رسمی آنها دانلود کنید، هم ورژنی که در اختیار شما قرار خواهد گرفت قدیمی تر از آنچه که بهترین ورژن این CMS ارائه می کند خواهد بود و هم این که احتمال این که شما یک فایل دستکاری شده را تحویل بگیرید بسیار بالا خواهد بود. این دستکاری ها می تواند یک تبلیغ ساده در پنل مدیریت شما باشد و یا این که یک بکدور(Backdoor) در سایت شما ایجاد شده باشد که بعدا از طریق آن بتوانند به سایت شما نفوذ کنند.

بهتر است در مورد این موضوع کاملا جدی با قضیه برخورد کنید زیرا احتمال این که شما یک فایل آلوده را دانلود کنید، در مورد سیستم هایی مانند دروپال که کمتر شناخته شده اند بسیار زیاد خواهد بود. برای دانلود ورژن اصلی سیستم مدیریت محتوای دروپال لازم است که به سراغ سایت رسمی آن به آدرس Drupal.org بروید:

سایت اصلی دروپال

 

بعد از ورود به این سایت لازم است که از منوی اصلی سایت و از منوی Try It روی Download کلیک کنید تا به صفحه دانلود هدایت شوید. در این بخش از سایت در پایین صفحه لینک دانلود در اختیار شما قرار داده خواهد شد و با کلیک روی دکمه آبی رنگ Download Drupal zip فایل زیپی که برای نصب دروپال در دایرکت ادمین از آن استفاده می شود روی سیستم شما دانلود خواهد شد:

دانلود سیستم مدیریت محتوای دروپال

 

بعد از دانلود سیستم مدیریت محتوای دروپال، کاری که باید انجام دهید این است که فایل های مربوطه را روی هاست خود ببرید که در ادامه آن را با هم بررسی خواهیم کرد.

 

آپلود فایل روی هاست

برای این که فایل های خود را عملیاتی کنید لازم است که ابتدا آنها را روی هاست آپلود کنید. در این رابطه شما می توانید از آپلود به صورت دستی و یا استفاده از اکانت FTP خود که آموزش کامل استفاده از آن را در مقاله اکانت FTP چیست ارائه کردیم، استفاده کنید. شما برای این کار هر روشی را که مورد استفاده قرار دهید در آخر باید تمامی فایل های داخل فایل زیپ در در پوشه اصلی ای که می خواهید سایت شما در آن نصب شود و می تواند پوشه public_html برای سایت اصلی و یا پوشه مربوط به زیر دامنه شما باشد قرار بگیرند.

در صورتی که بخواهیم بگوییم به روش دستی چه طور می توان این کار را انجام داد لازم است که شما با استفاده از گزینه File Manager در منوی System Info & Files می توانید به فایل های سایت خود دسترسی داشته باشید، کافی است برای آپلود به سراغ پوشه مورد نظر رفته و وقتی که در پوشه قرار دارید گزینه Upload File را از زیر منوی ناوبری انتخاب کرده و فایل خود را به هاست معرفی کنید، فرایند آپلود فایل در این حالت شروع شده و شما می توانید بعد از اتمام فایل خود را روی هاست مشاهده کنید:

آپلود فایل روی هاست

 

بعد از آپلود کردن فایل زیپ کاری که باید انجام دهید این است که آن را اکسترکت کنید. در صورتی که نشانگر ماوس خود را روی فایل زیپ نگه دارید گزینه هایی که می توانید برای این فایل داشته باشید را به شما ارائه خواهد کرد که یکی از آنها Extract می باشد. با انتخاب این گزینه محتوای این فایل برای شما باز خواهد شد و می توانید پوشه ای که حاوی فایل های دروپال است را در هاست خود مشاهده کنید.

اکسترکت کردن فایل

 

البته باید گفت که این پوشه به این صورت به درد شما نمی خورد و همانطور که قبلا هم به این موضوع اشاره کردیم لازم است که شما فایل های آن را به دایرکتوری اصلی بیاورید. برای این کار ابتدا فایل زیپ را از روی هاست حذف کرده و بعد به داخل پوشه ای که تازه ایجاد شده است می رویم و با زدن تیک کنار File Name تمامی فایل های این پوشه را انتخاب می کنیم. با انتخاب فایل ها یک نوار مشکی برای کار هایی که می توانیم انجام دهیم در بالای فهرست فایل ها نمایش داده خواهد شد:

انتقال فایل ها

 

گزینه Clipboard گزینه ای است که ما باید آن را انتخاب کنیم. بعد از انتخاب این گزینه به پوشه اصلی خود بازگشته و از پایین صفحه گزینه هایی که برای Clipboard در اختیار شما قرار دارد را باز کرده و Move Files را انتخاب کنید:

جابجا کردن با کلیپ برد

 

بعد از این کار فایل ها برای شما انتقال داده خواهد شد و کاری که باید انجام دهید این است که پوشه قدیمی را هم پاک کنید. البته باید در نظر داشته باشید که این فایل ها در Clipboard باقی خواهد ماند و لازم است که باز هم از گزینه های Clipboard گزینه Empty Clipboard را هم بزنید.

وقتی که شما فایل های دروپال را در پوشه مورد نظر داشتید برای این که سایت خود را راه اندازی کنید و کار نصب دروپال در دایرکت ادمین انجام شود لازم است که به سراغ ایجاد پایگاه داده بروید. در ادامه این مورد را با هم بررسی خواهیم کرد.

 

ساخت پایگاه داده برای دروپال

برای ساخت پایگاه داده لازم است که از منوی Account Manager گزینه MYSQL Management را انتخاب کنید:

ساخت پایگاه داده برای دروپال

 

با این کار شما به صفحه ای منتقل خواهید شد که می توانید پایگاه داده های سایت خود را مشاهده کنید. در بالای فهرست پایگاه داده های یک دکمه آبی رنگ با لیبل Create New Database وجود دارد که برای ساخت پایگاه داده جدید باید روی آن کلیک کنید:

ساخت پایگاه داده جدید

 

بعد از انجام این کار شما به صفحه ای منتقل خواهید شد که می توانید سه فیلد اصلی برای ساخت پایگاه داده را در آن مشاهده کنید و با پر کردن آنها این کار برای شما انجام خواهد شد و می توانید به سراغ ادامه مراحل نصب دروپال در دایرکت ادمین بروید:

نام پایگاه داده

 

در اولین فیلد شما باید یک نام برای دیتابیس جدید خود ایجاد کنید. دقت داشته باشید که بخش ابتدایی نام پایگاه داده شما نام اکانتی است که ایجاد کرده اید و شما بخش دوم آن را تعیین می کنید. در بخش دوم شما باید نام کاربری که مجاز به استفاده از پایگاه داده است را انتخاب کنید، با زدن تیکی که در انتهای این فیلد وجود دارد نام پایگاه داده و نام کاربری برای شما یکسان خواهد بود. اما در مواردی ممکن است که این یکسان بودن را از شما قبول نکند و شما مجبور به وارد کردن نام کاربری دیگری برای خود بشوید. این موارد در زمان هایی که شما از نام پایگاه داده های طولانی تر و با کاراکتر های بیشتری استفاده کنید، شایع تر خواهد بود. در آخرین مرحله شما باید یک رمز برای خود ایجاد کنید. فیلد رمز تا زمانی که نام پایگاه داده و نام کاربر را وارد نکنید برای شما نمایش داده نخواهد شد.

بعد از تکمیل این موارد کلیک روی دکمه سبز رنگ Create Database می تواند پایگاه داده شما را برایتان ایجاد کرده و پیام تاییدی در این رابطه به شما نمایش داده خواهد شد. اطلاعاتی که روی این پیام تایید وجود دارد همان اطلاعاتی است که در ادامه فرایند نصب دروپال در دایرکت ادمین باید از آنها استفاده کنید:

تاییدیه ساخت

 

در اینجا کار کردن با کنترل پنل به صورت کلی به اتمام رسیده است و برای این که به سایر تنظیمات نصب دروپال در دایرکت ادمین دسترسی داشته باشید باید به سراغ خود سایت بروید.

 

تنظیمات نصب دروپال در دایرکت ادمین

اکنون وقت آن رسیده است که تنظیمات سایت را از خود سیستم مدیریت محتوای دروپال دنبال کنیم. برای این که به این تنظیمات دسترسی داشته باشیم، کافی است که آدرس سایت و یا زیر دامنه ای که دروپال را روی آن نصب کرده اید در مرورگر خود تایپ کرده و اینتر را بزنید. با این کار شما می توانید به صفحه اصلی تنظیمات دروپال دسترسی داشته باشید:

تنظیمات نصب دروپال در دایرکت ادمین

 

در اولین بخش از شما درخواست می شود که زبان سایت خود را انتخاب کرده و تعیین کنید که سایت شما با چه زبانی باید راه اندازی شود. در بین گزینه های منوی آبشاری می توانید به زبان فارسی هم دسترسی داشته باشید. بعد از انتخاب فارسی با کلیک روی Save and Continue به مرحله بعدی هدایت خواهید شد.

تغییر زبان

 

در این مرحله شما باید انتخاب کنید که چه نمایه ای را برای نصب در نظر دارید. در صورتی که نسخه های مینیمال و یا دمو را انتخاب کنید یک سایت کوچک با امکانات پایین برای شما ایجاد خواهد شد. برای این که بتوانید از تمام قدرتی که دروپال در اختیار ما می گذارد استفاده کنید، گزینه استاندارد را انتخاب می کنیم. بعد از این مرحله نیازمندی های سرور بررسی شده و شما می توانید به مرحله بعدی بروید.

اتصال به پایگاه داده

 

اتصال به پایگاه داده در اینجا صورت می گیرد و ما باید اطلاعات پایگاه داده ای که ساخته بودیم را در این فرم وارد کنیم. بعد از وارد کردن این اطلاعات و تایید آنها سیستم مدیریت محتوا شروع به نصب شدن می کند و شما تا مرحله پیکربندی سایت پیش خواهید رفت.

ساخت اکانت برای مدیریت

 

کاری که باید در این مرحله انجام گیرد این است که شما نام و ایمیل اصلی مدیریت سایت را وارد کرده و اکانت خود را بسازید. با انجام این کار ها می توان گفت که نصب دروپال در دایرکت ادمین انجام شده و می توانید از آن استفاده کنید.

 

نتیجه گیری

در این مقاله با هم آموزش کامل نصب دروپال در دایرکت ادمین را مشاهده کردیم و دیدیم برای این که یک سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوای دروپال راه اندازی شود باید چه مراحلی روی هاست دایرکت ادمین انجام گیرد و تنظیمات سایت به چه صورتی خواهد بود. سیستم مدیریت محتوای دروپال از آندست سیستم هایی است که به صورت حرفه ای می تواند برای ما کار کند و می توان آن را یکی از سیستم های حرفه ای با امکانات سطح بالا معرفی کرد.

توجه داشته باشید این موضوع که شما در فرایند نصب دروپال در دایرکت ادمین با ارور های مختلف روبرو شوید وجود دارد و باید گفت که دروپال در خیلی از موارد با ورژن پایگاه داده شما و همینطور ورژن PHP روی هاست به مشکلاتی بر می خورد. افزایش ورژن PHP از طریق بخش PHP Version Selector که در تنظیمات دامنه در Domain Setup وجود دارد ارتقا پیدا کند اما در صورتی که ورژن MYSQL Server از ارور های دروپال باشد باید به سراغ تنظیمات سرور بروید و با دستورات لینوکسی آن را ارتقا دهید.

این مقاله برای شما مفید بود؟
بلهخیر

دیدگاهتان را بنویسید

Solve : *
7 − 3 =