جهش به محتوا
ورود کاربران
وبلاگوردپرسساخت حالت شب در وردپرس (دستورالعمل ویژه)
هر زمان نیاز به کمک داشتید، در کنار شما هستیم . با ما تماس بگیرید ( 031-3626 0000 ) یا درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت نمایید.

ساخت حالت شب در وردپرس (دستورالعمل ویژه)

وقتی که شما مدیریت یک سایت را بر عهده داشته باشید و یا بخواهید که یک سایت را از صفر راه اندازی کنید، اینکه ظاهر سایت طراحی شده به وسیله شما چه ویژگی هایی باید داشته باشد تا بتواند یک رابط کاربری خوب را که تضمین کننده تجربه کاربری ایده آل نیز باشد را فراهم کند، برای سایت خود ایجاد کنید. یکی از روش هایی که می توانید با استفاده از آن این کار را انجام دهید این است که در سایت های مختلف بگردید و ببینید که چه ویژگی های خوبی وجود دارد که شما خودتان به عنوان یک کاربر از آنها استفاده می کنید. ساخت حالت شب در وردپرس یکی از مواردی است که شما بعد از تحقیق در این رابطه قطعا به آن برخورد خواهید کرد و ی تواند جلوه خوبی را برای سایت شما داشته باشد.

ساخت حالت شب در وردپرس یکی از مواردی است که سایت وردپرسی شما با استفاده از آن می تواند به یک سایت خوب و حرفه ای تغییر کند که هم از نظر اعتبار طراحی و هم از نظر اهمیت به کاربران در یک سطح بالاتر قرار خواهد گرفت. در این مقاله قصد داریم که به صورت کامل به بررسی اینکه ساخت حالت شب در وردپرس چطور انجام می شود و چگونه می توان از آن استفاده کرد بپردازیم. قبل از این موضوع لازم است کمی در مورد این که در استفاده از این قابلیت دقیقا برای سایت ما چه اتفاقی می افتد صحبت خواهیم کرد و این موضوع را بررسی می کنیم.

 

حالت شب، یک ویژگی از قدیمی ترین دوران کامپیوتر ها

تصور عامه کاربرانی که از اینترنت استفاده می کنند این است که حالت شب که آن را با نام های تم تاریک، دارک مود و نایت مود هم می شناسند، یکی از ویژگی هایی است که سایت های جدیدی دارند و یک اختراع به روز به حساب می آید. اما باید گفت که این تم قبلا ساختار پایه سیستم های کامپیوتری بوده است و در واقع تمامی سیستم ها روزگاری به صورت پیشفرض حالت شب داشته اند.

وقتی که مانیتور ها ساخته شدند، با توجه به اینکه نیاز داشتند که نرخ رفرش شدن تصویر در آنها بیشتر از تلویزیون ها باشد، و تکنولوژی آنها محدود بود.، روش کار به این صورت دنبال می شد که تمامی متن هایی که روی صفحه نمایش در می آمد، به صورت نوشته هایی با رنگ های سفید، خاکستری و یا سبز روی صفحه یا سیاه نمایش داده می شد. اینجا اولین جایی بود که کم کم حالت شب ایجاد شد و در واقع باید گفت که متن رنگی روی زمینه سیاه و تیره از اولین تکنولوژی هایی بودند که کامپیوتر با آنها شروع به کار کردند. بعد از کمی پیشرفت و استفاده از مانیتور های CRT با تکنولوژی بالاتری نسبت به مانیتور های قبلی خود، و بهتر شدن کارت های گرافیک و امکان پردازش طیف رنگی بالاتر، طراحی به سمتی آمد که متن سیاه روی زمینه سفید، جایگاه خود را به متن های سفید روی زمینه های سیاه داد.

حالت شب، یک ویژگی از قدیمی ترین دوران کامپیوتر ها

این پیشرفت ها برای سیستم های کامپیوتری خوب و قابل قبول به نظر می رسیدند اما حقیقت ماجرا اینجاست که این مورد می تواند آسیب هایی را به چشم داشته باشد و برای همین موضوع پیشنهاد شد که دوباره از حالت شب هم در طراحی ها استفاده شود. در صورتی که بخواهیم بگوییم مشکل این طراحی با زمینه سفید از کجا بود باید گفت که وقتی که چشم شما روی خواندن متن های تیره تمرکز می کند، قطر عدسی چشم بخاطر ورود نور بیشتر از این نواحی تیره باز تر می شود. اما از آنجا که اطراف آن با نور سفیدی پوشیده شه است، میزان نوری که چشم جذب می کند بسیار بالاتر می باشد. این سطح از نور می تواند به مرور زمان چشم را خسته کرده و باعث تضعیف میزان بینایی شود.

دلیل اینکه کارکردن با مانیتور ها در یک زمان طولانی چشم را خسته می کند و پشت سیستم نشستن طولانی باعث ضعیف شدن چشم می گردد، همین موضوع است. اولین کسانی که به فکر این موضوع افتادند که سریعتر راه چاره یا برای این مساله استفاده کنند و اوضاع را تغییر دهند، برنامه نویسان بودند. خیلی از IDE ها و ابزار هایی که برنامه نویسان برای مدت طولانی با آن کار می کردند، برای اینکه از شر این نور مزاحم که خصوصا از LED هایی با سایز های بزرگ مستقیم به چشم وارد می شدند راحت شوند، در پس زمینه های خود از رنگ هایی که انعکاس نور کمتری دارند استفاده کردند.

عموم این رنگ ها رنگ هایی تیره با کمترین میزان نور لازم بودند و در طیف هایی مانند خاکستری تیره، دودی، سیاه، سرمه ای و یا قهوه ای تیره مختلف بودند. متن روی این روز ها نیز سفید خالص نبود و کمی از رنگ های دیگر مات در آن مخلوط شده بودند که باعث می شد تصویری که مشاهده می شود، یک تصویر نرم باشد و  در هیچ جایی رنگی که چشم را بزند وجود نداشت. استفاده از این تم رنگی می توانست نور وارده را به صورتی تنظیم کند که از چشم در مدت طولانی محافظت کند و کمترین آسیب را به همراه داشته باشد.

همین موضوع باعث شد که کم کم حالت شب و دارک مود ها وارد طراحی شده و خیلی از سایت ها با همین پایه به صورت خودکار وارد دنیای طراحی شوند و این موضوع به یکی از موارد مورد علاقه کاربران تبدیل شود. از آنجا که ساخت حالت شب در وردپرس و یا در هر سیستم دیرگی می تواند سایت را روشنتر جلوه داده و خستگی چشم را به حداقل برساند خیلی از کاربران ترجیح می دهند که از آن استفاده کنند و این موضوع خصوصا در نوشته های طولانی می تواند ماندن کاربر در سایت را بیشتر کند.

حالت شب، یک ویژگی قدیمی

در ادامه قبل از اینکه به آموزش ساخت حالت شب در وردپرس بپردازیم لازم ایت به صورت موردی و گذرا با اینکه چه دلایلی برای استفاده از این حالت نمایشی وجود دارد بپردازیم و این مساله را کمی جدی تر بررسی کنیم.

 

مزایای ساخت حالت شب در وردپرس

مطمئنا وقتی که شما در جست و جوی ساخت حالت شب در وردپرس هستید و می خواهید این قابلیت را روی سایت خود پیاده سازی کنید، در مورد اینکه چرا به این قابلیت احتیاج دارید، واقف هستید، اما باید گفت که این کار یکی از مواردی است که بهتر است یک بار قبل از اینکه وارد روند ساخت شوید در مورد آنکه با انجام آن چه چیزی را بدست خواهید آورد را هم بررسی کرده تا در مورد پیاده سازی آن مصمم تر باشید و یا در صورتی که کاری که شما فکر می کردید را برای شما انجام نمی دهد به سراغ راه حل های بعدی خود بروید.

در بخش قلبی با بررسی این موضوع که دلیل ایجاد شدن حالت شب و استفاده از آن در IDE ها و دراخیابی آن به سایت ها صحبت کردیم و می توان مهمترین مزیت آن را هم همین مورد عنوان گرد. اما باید گفت که به کار گیری این قابلیت در سایت شما می تواند موارد دیگری را نیز شامل شود که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.

مزایای ساخت حالت شب در وردپرس

 

اهمیت به کاربران خود

یکی از مهمترین موضوعاتی که می توان آن را نشانه ای از حرفه ای بودن یک وب مستر دانست این است که این مدیر سایت در هر حالتی به این موضوع فکر می کند که چطور باید سایت خود را به صورتی تغییر دهد که همیشه بهترین امکانات در اختیار کاربران قرار داشته باشد. قتی که این اتفاق بیفتد باید گفت که بازدهی شما بالاتر خواهد رفت و وقتی کاربران با سایت شما راحت باشند، امتیاز های ویژه یا برای شما خواهد داشت که می توان از مهمترین آنها به پایین آمدن نرخ پرش و بالا رفتن نرخ کلیک(در صورتی که به اطلاعات بیشتر در مورد نرخ کلیک نیاز دارید می توانید سری به مقاله نرخ کلیک چیست بزنید)، و همینطور ماندگاری کاربران در سایت و بهتر عمل کردن پلن های مارکتینگ شما، و از همه این موارد مهمتر وفاداری کاربران و مشتریانتان به شما اشاره کرد.

پس وقتی که شما به کاربران خود با استفاده از قابلیت های جدیدی روی سایت اهمیت بدهید آنها هم به شما اهمیت داده و تبدیل به یکی از سایت های خوب برای آنها خواهید شد که همیشه مرجع اول آنها باقی می ماند و ساخت حالت شب در وردپرس یکی از کارهایی است که می تواند از مصادیق اصلی این اهمیت دادن به کاربران باشد و تمامی آن موضوعاتی که در مورد سلامتی چشم بررسی کردیم، برای کاربرانی که مطالب سایت شما را می خوانند می تواند کاربردی و ارزشمند باشد.

 

شیک تر شدن سایت

در صورتی که بخواهیم روراست باشیم باید بگوییم که مخاطبان به ظواهر اهمیت زیادی می دهند و ظاهر شیک در سایت شما می تواند جاذب بسیار خوبی برای مخاطبان حدید باشد و در صورتی که ساخت حالت شب در وردپرس را برای سایت خود در اولویت قرار داده و یک سایت دو حالته که به می توانند از حالت شب آن به صورت متمایزی استفاده کنند را در اختیار کاربران خود قرار دهید، بازخورد خوبی دریافت می کنید.

عموما در طراحی ها ترکیب رنگ های مشکی و طلایی به عنوان رنگ های شیک ساخته می شود و در صورتی که شما حالت شب سایت خود را با استفاده از این تم های رنگی طراحی کنید، شما می توانید علاوه بر طراحی خاص و خوبی که انجام داده اید یک ورژن شیک و کلاسیک از سایت خود را هم ارائه کنید.

 

اعتبار سایت

یکی از مواردی که شاید در بین کاربران جا افتاده باشد این است که خیلی به سایت هایی که به صورت عادی و ساده هستند توجهی نداشته و عموما این سایت ها به صورت سایت های یک شبه شناخته می شود و وقتی که یک سایت قابلیت های تعاملی زیادی را به مشتری ارائه می کند، یک سایت بهتر و معتبر تر که برای آن زحمت بسیاری کشیده شده است و مدام در حال پشتیبانی است شناخته می شود. ساخت حالت شب در وردپرس هم یکی از همین موارد است که می تواند سایت شما را یک سایت بسیار معتبر جلوه دهد.

اعتبار سایت

هر چند که ساخت حالت شب در وردپرس زحمت زیادی ندارد و یک افزونه ساده می تواند این کار را برای ما انجام دهد، اما نتیجه کار و قرار دادن دکمه ای که کل سایت را به هم می ریزد و تم های اصلی رنگ سایت شما را تغییر می دهد می تواند جلوه یک سایت را به طور کلی عوض کرده و این سایت واقعا برای کاربران دست نیافتنی و مهم خواهد شد.

اکنون که می دانیم ساخت حالت شب در وردپرس چه مزایایی برای ما دارد نوبت به آن رسیده است که به سراغ آموزش آن برویم و ببینیم که اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم، چه گزینه هایی در اختیار ما قرار خواهد داشت و چه روش هایی برای ساخت حالت شب در این سایت ها برای ما وجود دارد.

 

روش های ساخت حالت شب در وردپرس

وقتی که صحبت از پیاده سازی یک قابلیت جدید در سایت وردپرسی باشد، بهترین راهی که می توان آن را پیاده سازی کرد استفاده از قابلیت افزونه ها در وردپرس است که آن را در مقاله نصب افزونه در وردپرس به صورت کامل معرفی کردیم و دیدیم که چه طور و با چه روش هایی می توان آنها را به کار گرفت. در مورد ساخت حالت شب در وردپرس هم باید گفت که ما قرار است با کمک افزونه ها این قابلیت را برای سایت خود پیاده سازی کنیم.

در مورد اینکه ساخت حالت شب در وردپرس چطور انجام می شود باید گفت که شما دو روش برای انجام این کار دارید که هر کدام از آنها به این صورت می باشند:

 

استفاده از ویژگی های صفحه ساز ها

یکی از مهمترین کارهایی که صفحه ساز ها برای شما انجام می دهند این است که ساخت حالت شب در وردپرس را به صورت کامل برای شما پیاده سازی می کنند. البته باید گفت که نسخه رایگان خیلی از این صفحه ساز ها توانایی پشتیبانی از این قابلیت ها را ندارد. در صورتی که از صفحه ساز هایی مانند المنتور و ویژوال کامپوزر استفاده کنید که در مقاله های المنتور چیست و ویژوال کامپوزر چیست آنها را به صورت کامل معرفی کردیم، می توانید با کمک افزونه های جانبی ای که برای این صفحه ساز ها وجود دارد، ساخت حالت شب در سایت خود را به صورت مالم پیاده سازی کنید.

با استفاده از این ویژگی شما یک افزونه کوچک را روی سایت خود اضافه کرده و تنظیمات آن را انجام می دهید و بعد از آن باید به سراغ صفحه سازهای خود رفته و دکمه تغییر به حالت شب را از طریق آنها روی صفحات سایت خود اضافه کنید. با استفاده از این ویژگی شما از همان صفحه ساز خود به صورت گسترده تر استفاده کرده اید و می توانید اینکه دکمه شما در کجا قرار بگیرد را به صورت کامل مدیریت کرد و دقیقا با این قابلیت هم مانند قابلیت های دیگری که ابزار های صفحه ساز به شما می دهند برخورد کنید.

روش های ساخت حالت شب در وردپرس

 

استفاده از افزونه های مستقل

افزونه هایی که به صورت مستقل کار ساخت حالت شب در وردپرس را برای شما انجام می دهند به نوعی از نظر سازوکار تفاوت هایی را با صفحه ساز ها دارند. شما این افزونه را رو سایت نصب کرده و تنظیمات حالت شب را روی آن پیاده سازی می کنید، وقتی که این کار انجام شد، دکمه به صورت خودکار به صفحات شما اضافه شده است و می توانید حالت شب را روی سایت خود مشاهده کنید.

در این رابطه باید گفت که وقتی از این تکنیک استفاده کنید، دو افزونه صفحه ساز و حالت شب به صورت همزمان استایل سایت شما را تحت تاثیر قرار می دهند که این موضوع می تواند کمی نیاز به منابع را بالاتر برده و کار شما را سخت تر کند.

در این مقاله ما با استفاده از یکی از افزونه های کامل که می تواند در سریعترین زمان ممکن کار ساخت حالت شب در وردپرس را برای شما انجام دهد، آموزش پیاده سازی این قابلیت روی سایت را با هم دنبال می کنیم.

 

آموزش ساخت حالت شب در وردپرس

همانطور که در بخش گفتیم روش های متعددی برای ساخت حالت شب در وردپرس وجود دارد. اما ساده ترین روشی که شما می توانید از آن استفاده کنید استفاده از افزونه WP Dark Mode است که یکی از بهترین گزینه ها برای این کار می باشد و می توان با استفاده از این افزونه براحتی و بدون نیاز به برنامه دیگری و یا کار خاصی حالت شب را روی سایت راه اندازی کرد.

در مورد افزونه WP Dark Mode باید گفت که این افزونه با بیش از ده هزار بار نصب فعال و ۴ و نیم ستاره در نظرسنجی ها یکی از افزونه های حرفه ای و خوب می باشد که می توان آن را به عنوان یکی از بهترین گزینه ها برای ساخت حالت شب در وردپرس معرفی کرد و در صورتی که با توجه به سادگی راه اندازی ای که دارد می تواند بهترین گزینه برای تازه کارها هم باشد.

ساخت حالت شب در وردپرس با استفاده از این افزونه چند مرحله دارد که در ادامه آنها را با هم بررسی خواهیم کرد:

 

مرحله اول نصب و راه اندازی افزونه

برای راه اندازی افزونه WP Dark Mode تنها کاری که باید انجام دهید این است که به سراغ مخزن افزونه های وردپرس رفته و نام آن را در آنجا جست و جو کنید.

نصب و راه اندازی افزونه wp dark mode

 

شما می توانید این افزونه را با یک آیکون چشمک زن شب و روز در اولین نتیجه جست و جو مشاهده کنید و با کلیک روی نصب و بعد از آن فعال سازی این افزونه برای شما فعال خواهد شد. بعد از این کار شما به صفحه تنظیمات این افزونه منتقل خواهید شد و می توانید به امکانات این افزونه دسترسی داشته باشید و ساخت حالت شب در وردپرس را به صورت کامل کنترل کنید.

در همین لحظه اگر شما به سراغ سایت خود بروید و آن را ببینید می توانید دکمه یا را در گوشه پایین و سمت پپ با تصویر یک هلال ماه مشاهده کنید که با کلیک روی آن حالت شب روی سایت شما نمایش داده می شود. در این رابطه باید گفت با همین نصب ساده کار ساخت حالت شب در وردپرس برای شما انجام شده است. اما این مورد هنوز نیاز به تنظیماتی دارد که می توان آن را برای شما تبدیل به سایتی که می خواهید بکند.

 

مرحله دوم تنظیمات عمومی

در اولین بخش از تنظیمات شما می توانید تنظیمات عمومی را برای ساخت حالت شب در وردپرس مشاهده کنید که سه گزینه اصلی به شما می دهد.

تنظیمات عمومی افزونه WP Dark Mode

 

کارهایی که این سه گزینه برای شما انجام می دهند به این صورت خواهد بود:

Enable Frontend Darkmode: اولین گزینه ای است که به شما ارائه خواهد شد و مربوط به فعالسازی همان حالت شبی است که در بخش قبل آن را معرفی کردیم.

Enable Backend Darkmode: در گزینه دوم شما می توانید حالت شب را برای منوی پیشخوان خود هم فعال کرده و از آن استفاده کنید. با این کار منوی مدیریتی وردرپس شما هم که بیشتر وقت خود را برای ادیت سایت در ان هستید با تم دارک نمایش داده خواهد شد و این مورد می تواند به شما در حفظ سلامت بینایی و همینطور حفظ باتری دیوایسی که از آن استفاده می کنید کمک کند.

Enable OS aware Dark Mode: این گزینه یک قابلیت خوب و اضافی را برای شما فراهم می کند که سایت شما به صورت پیشفرض برای کسانی که تم دارک و حالت شب را برای سیستم خود، چه موبایل و چه کامپیوتر فعال کرده اند، از ابتدا به صورت حالت شب نمایش داده خواهد شد.

وقتی که تنظیمات مورد نظر خود در مورد این گزینه ها را پیاده سازی کردید با فشردن دکمه Save Setting در پایین صفحه این موارد روی سایت شما تثبیت خواهد شد.

 

مرحله سوم تنظیمات 

در این مرحله شما به دو گزینه برای خودکار سازی فرایند فعال سازی حالت شب روی این افزونه دسترسی دارید. اولین گزینه که رایگان بوده و در اختیار شما قرار دارد، گزینه Make Dark Mode Default می باشد. با فعالسازی این گزینه سایت به صورت پیشفرض برای کاربران به صورت حالت شب نمایش داده خواهد شد.

تنظیمات پیشرفته افزونه WP Dark Mode

 

گزینه بعدی که در حالت رایگان اماکن استفاده از آن وجود ندارد این است که شما حالت شب را برای تایم خاصی از روز که می خواهید سایت شما به این صورت نمایش داده شود فعال کرده و یک رنج و بازه زمانی برای آن ایجاد می کنید. این موضوع می تواند برای سایت شما یک قابلیت خوب و کاربر پسند باشند که برای سایت های وبلاگی که کاربران برای مدت طولانی در آن می مانند گزینه ای خوب خواهد بود.

 

مرحله چهارم تنظیمات رنگ

در این قسمت شما دقیقا می توانید رنگ هایی که برای ساخت حالت شب در وردپرس روی سایت شما استفاده شده است را مشاهده کرده و آن را تغییر دهید. در حالت عادی شما می توانید مقدار آنها را دقیقا مانند وقتی که رنگ های مانیتور خود را تنظیم می کنید، تنظیم کنید و آنها را کم و زیاد کنید.

 

تنظیمات رنگ افزونه WP Dark Mode

اما در صورتی که شما گزینه Want to use color presets را انتخاب کنید، پیشنهاداتی برای انتخاب تم های رنگی مختلف برای شما نمایش داده خواهد شد که با استفاده از آنها می توانید به آنچه که لازم دارید دست پیدا کنید.

انتخاب تم در افزونه WP Dark Mode

 

همینطور در صورتی که از نسخه های پرمیوم برای این کار استفاده کنید امکان بهره مندی از تم های بیشتر و رنگ هایی که کد آنها را به صورت دستی وارد می کنید هم به شما داده خواهد شد.

 

مرحله پنجم تنظیمات دکمه حالت شب

در این مرحله شما می توانید این موضوع که تنظیمات دکمه حالت شما باید به چه صورتی باشد و با چه تصویر و در کجای صفحه شما نمایش داده شود را بررسی کنید. در اولین قسمت از این بخش می توانید آیکون های زیادی را برای کار کردن و تنظیمات مورد نظر خود برای دکمه ای که با کلیک روی آن حالت شب روی سایت شما فعال می شود، را مشاهده کنید.

انتخاب دکمه افزونه WP Dark Mode

 

در قسمت بعدی هم شما می توانید در بخش Floating Switch Position محل قرار گیری این دکمه و در بخش Attention Effect افکتی که می تواند برای جلب توجه کاربران داشته باشد را هم فعال کرده و از آنها روی سایت خود استفاده کنید.

جای دکمه افزونه WP Dark Mode

 

در کل می توان گفت که تا همینجا با استفاده از ویژگی های رایگانی که این افزونه در اختیار ما می گذارد می توان کار ساخت حالت شب در وردپرس را به صورت کامل انجام داده و آنچه که از یک حالت شب انتظار داریم را به صورتی کامل روی سایت خود پیاده سازی کنیم.

 

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی اینکه ساخت حالت شب در وردپرس چطور انجام می شود و برای این کار باید چه مراحلی را طی کنیم پرداختیم. در مورد حالت شب یا همان Dark Mode باید گفت که این ویژگی می تواند هم جنبه های روانی و هم جنبه های تجربه کاربری خوبی را روی سایت پیاده سازی کنید. عموما پیاده سازی این قابلیت می تواند سایت شما را یک سایت شیک تر و معتبر تر جلوه دهد و همینطور در صورتی که مطالب وبلاگی شما کمی طولانی باشد، با فعال کردن این ویژگی کاربران می توانند مدت بیشتری را بدون خستگی مطالب شما را مطالعه کنند و بازدهی سایت شما بالاتر می رود.

در مورد روش ساخت حالت شب در وردپرس باید گفت که افزونه های خوبی در این زمینه وجود دارند که از بین آن ها به آموزش افزونه WP Dark Mode پرداختیم. شما می توانید امکانات کامل این افزونه را با قیمتی مناسب از سایت های ارائه کننده افزونه تهیه کنید و در صورتی که به دنبال گزینه های دیگری برای این کار می کردید می توانید افزونه هایی مانند افزونه Droit Dark Mode، افزونه Night Mode For WordPress و همین طور افزونه Blackout: Dark Mode Widget را هم امتحان کنید که می توانند قابلیت های خوبی را برای این کار به شما بدهند.

 

این مقاله برای شما مفید بود؟
بلهخیر

دیدگاهتان را بنویسید

Solve : *
24 + 25 =