کسب و کار های اینترنتی یکی از پر رونق ترین بازار ها در جهان هستند و باید گفت که نقطه قوت آنها این است که این نوع از کسب و کار کسب و کار ها فراتر از موقعیت جغرافیایی بوده و می توان گفت یک سایت اینترنتی در گوشه کنار کوچه های یک شهر کوچک می تواند از یکی از پر زرق و برق ترین فروشگاه های بزرگ در پرتردد ترین شهر های پایتخت هم مشتری های بیشتر و بازدید های بیشتری را داشته باشد. البته برای این منظور باید گفت که راه و رسم خاصی وجود دارد و این موضوع که شما چطور این ترافیک را برای سایت خود به جریان بیندازید از موضوعات مهم در این زمینه به شمار می رود که سئو و دیده شدن در گوگل برگترین روش موفقیت برای این کار است. در این مقاله قصد داریم با بررسی دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل به یکی از خطرناک ترین اتفاقاتی که ممکن است برای یک سایت افتاده باشد بپردازیم و ببینیم که در این مورد باید چه کار کنیم.
در صورتی که شما المان دیده شدن را که بخش اعظم آن از طریق گوگل اتفاق می افتد، برای کسب و کار اینترنتی خود از دست بدهید، اتفاقات خوبی برای شما نخواهد افتاد و باید گفت که دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل یکی از مهمترین مسائلی است که باید جلوی آن را بگیرید هر چه سریعتر برای آن اقدام کنید، زودتر سایت شما به چرخه سود خواهد افتاد و به کاربرانی که به دنبال محصول و سرویسی دقیقا مانند آنچه که شما ارائه می کنید می گردند نمایش داده خواهید شد. در ادامه قبل از اینکه به طور اختصاصی موارد مربوط به دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل را معرفی کنیم، لازم است که در ابتدا کمی در مورد اینکه اصلا عملیات ایندکس شدن در گوگل به چه صورتی می باشد و دقیقا منظور ما از ایندکس شدن در گوگل چیست صحبت کنیم تا بدانیم که کار به چه صورتی دنبال می شود.
فهرست عناوین
گوگل و ایندکس کردن سایت
وقتی که صحبت از تجارت الکترونیک در میان باشد همه ما دنیایی را متصور می شویم که با چند کلیک ساده می توان آنچه که نیاز داریم را در کل بازار پیدا کرده و قیمت ها را با هم مقایسه کنیم و به راحتی تمام آن را خریدار کنیم، اما چه چیزی به ما این امکان را می دهد که به این سرعت و راحتی بتوانیم آنچه که می خواهیم را پیدا کنیم. در صورتی که بخواهیم کلی به قضیه نگاه کنیم این اینترنت است که تمامی این امکانات را برای ما فراهم کرده است و ما از طریق آن می توانیم به سایت های اینترنتی دسترسی داشته باشیم.
اما این موضوع که ما بخواهیم یک سایت را با محصول و سرویسی خاص از دل میلیون ها سایت اینترنتی بیرون بکشیم و ببینیم که آیا می تواند نیاز ما را برآورده کند یا نه کاری است که باید به سراغ ابزار های تخصصی تری رفته و صرفا نمی توان گفت که اینترنت این کار را خودش با تمامی قواعدی که دارد انجام می دهد.
در واقع ما برای پیدا کردن سایت های مورد نظر خود و موضوعاتی که به دنبال آنها هستیم به یک ابزار واسط روی بستر اینترنت نیاز داریم که آنقدر از آنها استفاده کرده ایم که بعضا یادمان می رود که چنین ابزار هایی هم وجود دارند. وقتی که شما عبارت مورد نظر خود را در مرورگر وارد کرده و اینتر را می زنید، صفحه ای به شما نمایش داده خواهد شد که نتایج جست و جو برای این عبارت را در اختیار شما قرار می دهد. این نتایج توسط سایت هایی بزرگ به نام موتور های جست و جو ایجاد شده اند.
در واقع موتور های جست و جو ارائه کننده های سرویسی هستنند که با استفاده از آن می توان به جای مراجعه مستقیم به یک سایت اینترنتی به سراغ آنها رفته و آنچه که می خواهیم را از آنها سوال کنیم. در پاسخ به این سوالات موتور های جست و جو بهترین های کل اینترنت که کاربران زیادی آنها را ترجیح داده اند و نسبت به سایت های دیگر برتری دارند، به شما نمایش خواهند داد. در این خصوص باید گفت که سایت هایی مانند گوگل و یاهو کل اینترنت و تمامی سایت هایی که روی آن وجود دارد را زیر و رو کرده و مطالبی که در این سایت ها وجود دارند را رتبه بندی می کنند. بعد از این رتبه بندی ها بر اساس جایگاهی که هر سایت برای کلماتی که کاربران آنها را جست و جو می کنند یا همان کلمات کلیدی بدست آورده است، لینک صفحات در نتایج در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.
در مورد اینکه این بررسی های اینترنتی چطور انجام می شود و گوگل چطور دسته بندی سایت ها و رتبه بندی ها را انجام می دهد باید گفت که این رتبه بندی ها با بررسی تگ تک سایت های اینترنتی که همان عملیات ایندکسینگ می باشد انجام می گیرد. گوگل برنامه های خدوگار و هوشمندی را راه اندازی کرده است که به نام روبات های گوگل یا همان خزنده ها معروف هستند. کاری که این خزنده ها انجام می دهند این است که به سراغ سایت های اینترنتی رفته و از طریق نقشه ای که سایت در اختیار آنها قرار می دهد کل سایت را بررسی می کنند. بعد از این بررسی با توجه به الگوریتم های رتبه بندی، صفحه مورد نظر ما یک امتیاز خواهد گرفت. این امتیاز می تواند تعیین کند که در چه جایگاهی از نتایج جست و جو نمای شداده شود.
در این مقاله مشکلی که قرار است با هم آن را بررسی کنیم این است که دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل چه می تواند باشد. در خیلی از مواقع ما صفحاتی را در سایت خود داریم که هر قدر هم صبر می کنیم نمی توانیم آنها را در گوگل پیدا کنیم و در بین نتایج جست و جو نمایش داده نخواهند شد. در این رابطه باید گفت که دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل متفاوت خواهد بود و خصوصا برای سایت هایی که تازه راه اندازی شده اند می توان طیف وسیعی از موارد مختلف را به عنوان این دلایل ارائه کرد اما اول باید مطمئن شد که یک صفحه واقعا ایندکس نشده است و شاید ما بیخود به دنبال این هستیم که دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل را برای سایت خود پیدا کنیم.
در ادامه قبل از اینکه به سراغ بررسی دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل برویم لازم است کمی در مورد اینکه اصلا از کجا بفهمیم سایت و یا برگه ما در گوگل ایندکس شده است یا خیر صحبت خواهیم کرد تا ببینیم اصلا نیاز هست به دنبال دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل و روش های رفع آنها برویم یا خیر.
بررسی ایندکس شدن یک صفحه
در خیلی از مواقع که بو مستر ها نمی توانند صفحات سایت خود را در نتایج جست و جو مشاهده کنند به این فکر می افتند که به دنبال دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل بروند و ببینند که اوضاع از چه قرار است. در این خصوص باید گفت که ممکن است که این صفحه از سایت شما به هر دلیلی توسط گوگل در شده باشد و یا برای کلمه کلیدی دیگری طبقه بندی شده باشد. عوامل زیادی در این خصوص وجود دارند که آنها را با هم بررسی می کنیم، اما از همه مهمتر این است که قبل از اینکه به سراغ بررسی دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل برویم ببینیم که آیا این سایت واقعا ایندکس شده است یا خیر و چه بلایی به سر آن آمده است.
در صورتی که بخواهیم ایندکس شدن یا نشدن اوضاع یک سایت را کنترل کنیم، روش های مختلفی در اختیار شما خواهد بود. یکی از روش ها که جزئیات بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد این است که وضعیت سایت را از طریق گوگل سرچ کنسول دنبال کرده و در صورتی که سایت شما ایندکس نشده بود از آنجا درخواست ایندکس خود را ثبت کنید. در صورتی که هنوز سایت خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت نام نکرده و آن را برای ایندکس به گوگل معرفی نکرده اید بهتر است قبل از هر اقدام دیگری به سراغ مقاله ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول رفته و این کار را انجام دهید و چند روزی را برای ایندکس شدن سایت خود منتظر بمانید.
اما در صورتی که از طریق سرچ کنسول خیلی اطلاعاتی را دریافت نکردید می توانید با سرچ کردن نام سایت خود و یک دو نقطه ( : ) در مقابل آن به تمامی صفحات سایت شما که در نتایج جست و جو نمایش داده می شوند دسترسی داشته باشید. در صورتی که صفحه مورد نظر را از سایت خود مشاهده نکنید، به این معنی است که این صفحه ایندکس نشده است. در صورتی که مدت زیادی از فعالیت سایت گذشته باشد و صفحات زیادی داشته باشد در این لیست برگه های زیادی را مشاهده خواهید کرد که باید گفت پیدا کردن برگه مورد نظر در بین آنها دردسر های زیادی را دارد. به همین منظور هم باید از راه های دیگری استفاده کنیم.
برای بررسی یک برگه خاص شما دو روش دیگر را دارید که اطلاعات دقیق تری را به شما می دهند. در اولین روش لازم است که عنوان برگه را عینا در گوگل جست و جو کنید. دقت داشته باشید که فقط بخشی از آن را جست و جو نکنید و کل عنوان را به صورت یک جمله کامل با علامت سوال و ویرگول و هر چیزی که داشت در گوگل سرچ کنید. در صورتی که این مقاله ایندکس شده باشد آن را به شما نمایش خواهد داد. روش دیگری که از این روش هم بهتر عمل خواهد کرد و بهترین کاری که برای بررسی ایندکس است به شمار می رود این است که URL برگه را مستقیما در گوگل جست و جو کنید.
با جست و جوی پیوند یکتای برگه در گوگل به صورت مستقیم می توانید ببینید که برگه شما نمایش داده خواهد شد و چیزی از آن در گوگل هست و یا باید به فکر بررسی دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل باشید. در ادامه این موضوع که دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل کدامند و برای رفع آنها چه کاری لازم است انجام شود را با هم بررسی خواهیم کرد.
دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل کدامند؟
در مورد اینکه دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل چیست و چرا یک سایت برای گوگل ایندکس نمی شود گوگل به سراغ آن می آید می توانند متفاوت و مختلف باشد و موارد زیادی را باید برای آن بررسی کرد. در خیلی از سایت های تازه کار باید گفت که ایندکس شدن ممکن است که مدت طولانی تری به طول بینجامد و روبات ها و خزنده های گوگل چندان به این سایت ها تمایل نداشته باشند، به خصوص که یک سایت در ابتدای کار محتوای کمی دارد و برای گوگل زیاد جالب به نظر نمی رسد. اما در صورتی که نظم در درج محتوا را در پیش بگیرید اوضاع سئوی سایت شما رو به بهبود خواهد گذاشت.
در کل می توان برای دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل موارد بسیار زیادی را نام برد که اگر بخواهیم بگوییم شما باید به دنبال کدام یک از این موارد باشید می توانیم این فهرست را ارائه کنیم:
تنظیمات عدم ایندکس در زمان راه اندازی سایت
خیلی از سیستم های مدیریت محتوا و پلتفرم های راه اندازی سایت، اکانی را دارند که سایت را از دید موتور های جست و جو پنهان کنند. در صورتی که شما از سایتی شرکتی و یا شخصی که با هدفی خاص و برای کاربران خاص ایجاد شده است و قرار نیست کاربران خارجی از آن استفاده کنند، زدن تیک پنهان سازی از دید موتور های جست و جو در زمان ساخت می تواند جلوی ایندکس شدن سایت را گرفته و این سایت در اختیار روبات های گوگل قرار نمی گیرد. به تصویر زیر که در زمان نصب وردپرس به شما نمایش داده می شود دقت کنید:
در قسمت آخر گزینه ای به نام نمایش به موتور های جست و جو وجود دارد که در صورت فعال کردن آن سایت شما برای گوگل و سایر موتور های جست و جو قابل نمایش نخواهد بود و عبارت ترجمه شده « نمایش به موتور های جست و جو » ممکن است شما را به اشتباه انداخته باشد و این تیک را زده باشید. در اینجا است که سایت شما با مشکلات مختلف و زیادی مواجه خواهد شد و باید نسبت به رفع آنها روی سایت خود اقدام کنید.
برای رفع این مورد از دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل باید ابتدا به سراغ پنل وردپرس خود رفته و از طریق پیشخوان به مسیر تنظیمات > خواندن رفته و در پایین صفحه می توانید این تیک را مجددا پیدا کنید:
در این بخش شما باید از بدون علامت بودن چک باکس مربوط به این گزینه مطمئن شوید. در صورتی که مدتی است کار سایت خود را شروع کرده اید و با وجود ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول باز هم کار ایندکس سایت شما انجام نمی شود می توان گفت که این مورد یکی از مهمترین دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل است که ممکن است سایت شما را درگیر کرده باشد.
این بخش از تنظیمات در واقع مربوط به یکی از فایل های سایت شما به نام Robot.txt است که در تمامی پلتفرم ها برای سئو و ایندکس کردن سایت به وسیله ربات های موتور های جست و جو از آن استفاده می شود. در صورتی که از پلتفرمی به غیر از وردپرس استفاده می کنید لازم است که سری به این سایت بزنید. در بخش بعدی این موضوع را با هم برری خواهیم کرد.
تنظیمات فایل Robots.txt و تگ های Robots
همانطور که گفتیم فایل Robots.txt را می توان یکی از فایل های مهم برای یک سایت اینترنتی دانست که در واقع به ربات هایی که به سراغ آن می آیند و می خواهند آن را بررسی کنند می گوید که داستان از چه قرار است. اگر این فایل ها به ربات ها بگویند که نمی توانند این سایت را بررسی کنند، و یا روبات ها منظور اطلاعات درج شده در این سایت را متوجه نشوند ممکن است که برای سایت شما دردسر های مختلفی ایجاد شود و حتی اگر ما درخواست ایندکس را به صورت دستی از گوگل سرچ کنسول برای این سایت وارد کنید روبات ها باز هم کار ایندکسینگ را انجام نمی دهند و سایت شما را ترک خواهند کرد.
در صورتی که قصد دارید از محتویات این فایل و این موضوع که چه مواردی مجاز به ایندکس شدن هستند و یا چه مواردی نیستند مطلع شوید، می توانید ابتدا آدرس سایت خود را وارد کرده و بعد از آن /robots.txt را وارد کنید. در این حالت شما می توانید ببینید که برخورد سایت شما با روبات های گوگل چیست. با این کار متنی مطابق با تصویر زیر به شما نمایش داده خواهد شد:
در این تصویر شما می توانید سه معیار اصلی را مشاهده کنید که معنی هر کدام از آنها به این صورت می باشد:
- User-Agent: نشان دهنده این است که چه ربات هایی می توانند به سایت ما وارد شوند و چه کار هایی را که در بخش های بعدی امده است انجام دهند. شاید شما بخواهید برای نوع خاصی از روبات ها سایت خود را مسدود کنید. در صورتی که مقدار این بخش * باشد به این معنی است که شرایطی که در بخش های بعد این ارائه شده است روی تمامی ربات ها کار خواهد کرد.
- Disallow: این قسمت نشان دهنده مسیر هایی است که روبات ها نمی توانند آن را ببینند و نباید ایندکس شوند. همانطور که در تصویر هم می بینید یکی از بخش هایی که برای این ربات ها ممنوع شده است بخش پیشخوان وردپرس می باشد.
- Allowe: این قسمت هم مربوط به مواردی است که اجازه دارند آنها را کنترل کرده و در صورتی که بخشی به صورت خودکار این اجازه را به روبات ها ندهد با Allow کردن آن در اینجا این ویژگی که توسط ربات ها ایندکس شود به آن اضافه خواهد شد.
علاوه بر فایل Robots.txt تگ هایی هم به نام تگ Robots در کد های سایت وجود دارند که جزو تگ های بخش Head هستند و می توانند اوضاع ایندکس سایت و برگه را برای ربات ها مشخص کنند. در صورتی که روی برگه ای از سایت کلیک راست کرده و گزینه View Page Source را انتخاب کنید، با سرچ کردن Robots می توانید تگ مربوطه را برای برگه خود مشاهده کنید:
<meta name=’robots’ content=’noindex, nofollow’ />
تگی که در بالا می بینید وضعیت یک تگ مربوط به صفحه ای است که قرار است در گوگل ایندکس نشود. عبارت Noindex نشان دهنده این موضوع استفاده تنظیمات وردپرس از بخش خواندن که در بخش قبل در مورد آن صحبت کردیم و یا تنظیماتی که افزونه های سئو روی این بخش اعمال کرده اند باشد. توجه داشته باشید که برای بررسی دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل حتما این موضوع را بررسی کنید. اگر این اتفاق افتاده باشد به این معنی است که سایت شما به صورت عمدی در حال رد کردن درخواست ایندکس از طرف گوگل می باشد و این اصلا برای سایت شما خوب نخواهد بود.
مشکلات سمت سرور
یکی دیگر از مواردی که در زمره دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل قرار می گیرد و خود به چند بخش کوچکتر تقسیم می شود ارور هایی است که از سمت سرور دریافت می کند. در این خصوص باید گفت که سایت شما روی سرور میزبانی خاصی قرار گرفته است و این سرور باید اطلاعات را در اختیار روبات های گوگل بگذارد. در بعضی از موارد وقتی که روبات ها برای سرکشی به سراغ سایت شما بیایند نمی توانند این اطلاعات را استخراج کنند. اینجاست که شما یک ارور قرمز رنگ را هم در سرچ کنسول خود مشاهده می کنید که اصلا منظره خوبی راه ندارد.
اینجاست که شما باید موضوع را پیگیری کرده و ببینید که مشکل سرور در کجا است. در خیلی از موارد ارور هایی که به صورت لحظه ای پیش می آیند باعث این مشکلات می شوند. در صورتی که شما سایتی سنگین را داشته باشید که روی هاستی بدی کیفیت میزبانی شده باشد، می توان گفت که این مشکلات برای سایت شما زیاد خواهد بود. برای رفع این دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل لازم است که ابتدا به سراغ بخش URL inspection در سرچ کنسول خود بروید و ببینید گوگل با چه مشکلی مواجه شده است.
ارور های سمت سرور ۵۰۰، ارور های ۴۰۰ مربوط به دسترسی به سایت مانند ارور ۴۰۳ و همینطور ارور ها و تداخل هایی که DNS ها ایجاد کرده اند می تواند به عنوان شایع ترین موارد در این مورد از دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل باشند که هر کدام از آنها روش های رفع مختلفی را دارند. به شما پیشنهاد می کنیم در صورتی که میخواهید از بروز این خطا ها جلوگیری کنید سایت خود را به یکی از ربات های کنترل ارور های سرور و آپتایم متصل کنید. در مقاله تست آپتایم سایت می توانید به آموزش کامل استفاده از آنها دسترسی داشته باشید. با این کار در صورت بروز مشکل برای سایت شما به راحتی متوجه آن شده و می توانید آن را رفع کنید.
مشکلات Map سایت
یکی از مهمترین ابزار های یکه روبات های گوگل برای بررسی سایت شما از آن استفاده می کنند و به سراغ آن می روند تا بدانند چه صفحاتی و از کجا به سایت شما اضافه شده است سایت مپ یا همان نقشه سایت است که در مقاله سایت مپ چیست به بررسی کامل و معرفی جز به جز این ساختار XML درختی مهم پرداختیم. در صورتی که شما یک سایت ایده آل و خوب دارید که روال ایندکس شدن آن به صورت منظم انجام می شده است و به یکباره دچار مشکلات ایندکس شده است باید دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل را در این مورد جست و جو کنید!
در این رابطه باید گفت که این نقشه هر از گاهی با مشکلات مختلفی مواجه می شود که نتیجه آن این است که بعضی از بخش های سایت به گوگل معرفی نمی شود. مکانیزم کاری این نقشه این است که به گوگل می گوید در چه مسیر های چه صفحاتی وجود دارند و صفحات تازه اضافه شده به سایت کدامند و روبات های گوگل هم با استفاده از راهنمایی های این نقشه می توانند صفحات تازه وارد را پیدا کرده و آنها را ایندکس کرده و رتبه دهی را برای این برگه ها انجام دهند. اما در صورتی که این موارد با مشکل مواجه شود و این ساختار نتواند بگوید که چه چیزی به سایت اضافه شده است، احتمال اینکه گوگل به سراغ آن برود و بتواند آن را از لینک های مختلف که به این برگه داده شده است آن را پیدا کند، بسیار کم خواهد بود.
وظیفه ساخت و راه اندازی سایت مپ را عموما افزونه های سئو بر عهده می گیرند و این کار را انجام می دهند. اما لازم است که شما هم سایت مپ خود را به صورت دوره ای کنترل کرده و ببینید که نوشته ها و برگه های جدید به آن اضافه شده اند یا خیر. در مورد این گزینه از دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل باید گفت که لازم است شما خودتان آدرس این سایت مپ را هم از طریق سرچ کنسول به گوگل ارائه کنید.
مشکلات محتوای سایت
یکی دیگر از مواردی که ممکن است سایت شما را با مشکلات زیادی در ایندکس شدن مواجه کند نوع محتوایی است که در سایت خود را ارائه می کنید. در مورد ربات های گوگل و امتیاز دهی های آنها باید گفت که اکنون در هوشمند ترین حالت خود قرار دارند و می توانند تشخیص دهند مقاله ای که شما آماده کرده اید در چه حوزه یا قرار دارد و عموم آنچه که مخاطب نیاز دارد چیست. در این حالت اگر شما یک مطلب ساده ۲۰۰ کلمه ای را که می تواند یک خبر بسیار داغ باشد در مورد یک کلمه کلیدی که سایر سایت ها مقالات آموزش طولانی ای برای آن نوشته اند، ارائه کنید، گوگل این مطلب را برای سئو با ارزش نمی داند و اصلا به آن توجهی نخواهد کرد. این در حالی است که ارگ همین مطلب در یک سایت خبری که روزانه چندین مورد از این محتوا ها در سایت خود منتظر می کند ارائه شود، می تواند در کمتر از یک سایت به صفحه اول راه پیدا کند.
این موضوع یکی از مواردی است که نه تنها در بین دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل باید آن را در نظر داشت، بلکه لازم است که برای بالا رفتن اوضاع رتبه های سئو و بهبود بازدهی سایت هم آن را مد نظر قرار داده و در نظر داشته باشید.
استفاده از تکنولوژی Ajax
شاید برای شما جالب باشد پیاده سازی سایت هایی کاملا تاملی هم در بعضی از موارد می تواند بسیار دردسر ساز ود و داستان های خاص خود را داشته باشد. در این خصوص باید گفت که یکی از دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل این است که سایت هایی که ما داریم از تکنولوژی Ajax استفاده کرده اند. در مورد این تکنولوژی باید گفت که Ajax یک قابلیت خاص است که در آن در صورتی که روی صفحه کلیکی انجام شود، محتوای سایت بدون اینکه رفرش شود می تواند تغییر کرده و در نمایش اطلاعاتی که به کاربر انجام می شود تغییراتی ایجاد شود.
در این تکنولوژی خبری از صبر کردن برای لود شدن صفحه نیست و سرعت سایت می تواند بالا برود. خیلی از فرم های ثبت نام و ارسال نظرات که در سایت های مختلف وجود دارند و با کلیک روی آنها یک پیام تایید بدون رفرش شدن صفحه برای شما نمایش داده می شود از این تکنولوژی استفاده می کنن. این فرمی ها و مواردی از این دست اصلا موضوع مهمی نیستند و گوگل با آنها کاری ندارد، کار ما وقتی بیخ پیدا می کند که شما بخواهید از این تکنولوژی برای نمایش اطلاعات و محتوای سایت خود هم استفاده کنید. خیلی از مدیران ترجیح می دهند سایت آنها مانند یک اپلیکیشن به نظر برسد و خیلی از لینک های مهم را تبدیل به لینک های Ajax می کنند که کلیک روی آنها قالب سایت را ثابت نگه داشته و اطلاعات را از پااه داده برای آنها استخراج می کند و در صفحه اصلی نمایش می دهد.
اتفاق بدی که در اینجا می افتد این است که وقتی روبات های گوگل و یا هر موتور جست و جویی به سراغ سایت شما می آیند تا آن را ایندکس کنند، این کار را فقط ا چک کردن لینک ها انجام داده و هیچ کلیکی روی سایت شما و دکمه هایی که دارد صورت نمی گیرد و ریکوئستی برای پایگاه داده شما ارسال نخواهد شد که داده ها روی صفحه اصلی شما نمایش داده شوند. در این خصوص باید گفت که این مورد از دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل باعث می شود که داده هایی که روی سایت شما قرار دارند توسط موتور های جست و حو دیده شده و سایت شما حتی به صورت کامل هم بررس نخواهد شد.
البته باید گفت که حرفه و حدیث زیادی در این رابطه وجود دارد و خود گوگل به صورت رسمی اعلام کرده است که از صفحات Ajax هم پشتیبانی می کند و این صفحات هم می توانند به راحتی سایر صفحات ایندکس شوند اما اگر از هر سئو کار حرفه ای که دستی بر آتش دارد بپرسید ه آیا استفاده از Ajax یک کار Seo Friendly است یا خیر قاطعیت به شما جواب منفی خواهد داد و به هیچ عنوان برای سئو توصیه نمی شود که محتوای اصلی خود را با Ajax پیاده سازی کنید و در اختیار کاربر قرار دهید.
نتیحه گیری
در این مقاله به بررسی مهمترین مواردی که می توان برای دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل از آنها یاد کرد پرداختیم دیدیم که چه اتفاقی ممکن است برای یک صفحه از سایت ما بیفتد که باعث می شود ما نتوانیم آنچه که می خواهیم را روی این سایت پیاده سازی کنیم. در این خصوص باید گفت که دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل به دو دسته کلی تقسیم خواهند شد، دسته اول مواردی هستنند که سایت ما به روبات های گوگل اجازه نمی دهد که سایت ما را بررسی کرده و ایندکسینگ انجام نخواهد شد. دسته دوم هم مواردی که گوگل نمی تواند اطلاعات سایت ما را به خوبی ببیند را شامل می شود. در مورد اول با بررسی ساختار کد ها و همینطور تگ Robots می توان از این موضوع برای یک صفحه اطلاع پیدا کرد. همینطور باید گفت که بررسی سایت مپ از اصلی ترین موارد در این زمینه می باشد.
برای دسته دوم نیز باید در نظر داشته باشید که سایت شما باید از نظر سئوی ساختاری بهینه سازی شده باشد. به این صورت که از یک ساختار HTML روان و ساده بر خوردار باشد. همینطور شما باید نوع محتوایی که سئو می کنید را هم در نظر داشته باشید و شرایط متعددی می توانند روی دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل و کم و کیف آنها در این بخش تاثیر بگذارند. به شما اکیدا توصیه می کنیم در صورتی که موفق به پیدا کردن دلیل عدم ایندکسینگ سایت خود نشدید هر چه سریعتر موضوع را با یک سئو کار حرفه ای در میان بگذارید و زمان را از دست ندهید.