Ruby on Rails چیست؟ – معرفی فریم ورک روبی آن ریلز

Ruby on Rails چیست
خرید هاست
میزبانی وب

در صورتی که نگاهی به اینترنت بیندازیم، متوجه این موضوع خواهیم شد که سایت‌های رنگارنگی که امروز اینترنت را برای ما ساخته‌اند، تا چه اندازه با چند سال پیش متفاوت بوده و اگر بخواهیم صادقانه به موضوع نگاه کنیم باید بگوییم که طراحی سایت در سال‌های گذشته پیشرفت‌های شگرفی داشته است. متضمن این پیشرفت، فریم‌ورک‌های طراحی برنامه‌های تحت وب، سیستم‌های مدیریت محتوا و دولوپمنت استک‌ها (پشته‌های برنامه‌نویسی) هستند که با گرد آوردن تکنولوژی‌های مختلف باعث می‌شوند تا امکانات موردنیاز برای ساخت این سایت‌ها ایجاد شود. سوال اصلی‌ای که ما در این مقاله به دنبال آن هستیم ما را به یکی از همین فریم‌ورک‌ها خواهد رساند. فریم‌ورکی که برخلاف سایر فریم‌ورک‌های استفاده‌کننده از زبان‌های متداول در وب مانند PHP ،JS و ASP از زبان برنامه‌نویسی Ruby برای کار خود استفاده می‌کند.

قبل از اینکه به بررسی فریم‌ورک Ruby on Rails بپردازیم بهتر است کمی در مورد زبان برنامه‌نویسی روبی صحبت کنیم و ببینیم که وقتی حرف از Ruby on Rails در میان باشد باید با استفاده از چه زبان برنامه‌نویسی‌ای، برنامه‌ی خود را تکمیل کنیم و آیا اصلا یادگیری این زبان برنامه‌نویسی می‌تواند به ما کمکی بکند.

زبان برنامه‌نویسی روبی چیست؟

زبان برنامه‌نویسی روبی را می‌توان یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی نسبتا قدیمی معرفی کرد که برای اولین بار در سال 1995 توسط یک برنامه‌نویس ژاپنی به نام یوکیهیرو ماتسوموتو که آن را با نام مستعار Matz در گیت هاب می‌شناسند و یکی از چهره‌های مطرح در علوم برنامه‌نویسی است، ارائه شد. روبی را می‌توانیم یکی از زبان‌های سطح بالا یا همان High-Level Programming Language معرفی کنیم که از توابع پیچیده و نزدیک به سطح کاربر برای برنامه‌نویسی استفاده می‌کند و از پیچیدگی‌های سطح ماشین در آن خبری نیست.

این زبان به‌صورت یک زبان General Purpose ارائه شده است و به این معناست که برای ساخت گستره‌ای وسیع از برنامه‌ها و نرم‌افزارها کاربرد دارد و به این صورت نخواهد بود که این زبان صرفا مربوط به زبان‌های سطح وب باشد. شما با استفاده از این زبان و یادگیری آن می‌توانید یک رنج وسیع از برنامه‌های سیستمی، برنامه‌های دسکتاپ برای پلتفرم‌های مختلف و برنامه‌های تحت وب را پیاده‌سازی کنید.

زبان برنامه نویسی روبی چیست

بیشترین شهرت این زبان مدیون برنامه‌هایی است که برای سیستم عامل مکینتاش نوشته است و این موضوع که مک پشتیبانی خوبی را از این زبان و از فریم‌ورک‌های وابسته به آن مانند Ruby on Rails ارائه می‌کند، غیرقابل انکار است.

یکی از نکاتی که در مورد نام زبان روبی وجود دارد، انتخاب نام آن است که کمی عجیب به نظر می‌رسد. روبی (Ruby) در اصل یک ماده‌ی معدنی است که همه‌ی ما آن را به نام یاقوت سرخ می‌شناسیم. انتخاب نام این سنگ گران‌بها برای این زبان برنامه‌نویسی در 26 سال پیش کمی نامتعارف به نظر می‌رسید، به قبل از طراحی این زبان توسط Matz و اینکه هیچ کدی در مورد آن نوشته شود، باز می‌گردد. به گفته‌‌ی این برنامه‌نویس در ابتدا دو نام Coral (مرجان) و Ruby (یاقوت) برای این زبان برنامه‌نویسی پیشنهاد شده بود که ارائه‌کننده‌ی این زبان یاقوت را انتخاب کرد. در مورد پیدا شدن چنین نامی نیز همین برنامه‌نویس گفته است که این نام از سنگ ماه تولد یکی از همکارانش گرفته شده است و هیچ راز بزرگی در پس آن نبوده است.

روبی از سال 1995 که ارائه شده است، تاکنون ورژن‌های مختلفی را ارائه کرده است ولی به صورت کلی سه نسخه‌ی اصلی از آن وجود داشته است که در زمان نگارش این مقاله یعنی در ماه جولای سال 2021 نسخه 3.0.1 به عنوان نسخه‌ی پایدار توسط ارائه‌کنندگان معرفی شده است.

برای استفاده از زبان برنامه‌نویسی روبی و قابلیت‌هایی که در اختیار کاربران و برنامه‌نویسان قرار می‌دهد روش‌های زیادی وجود دارد و می‌توان گفت که یکی از بهترین روش‌هایی که با استفاده از آن می‌توان این زبان را در وب به کار گرفت استفاده از فریم‌ورک خوب و قدرتمند Ruby on Rails است. در ادامه به‌صورت تخصصی به موضوع اصلی بحث، یعنی Ruby on Rails خواهیم پرداخت.

فریم‌ورک Ruby on Rails چیست؟

این فریم‌ورک در واقع یک ابزار برنامه‌نویسی بک‌اند برای وب‌سایت‌ها است که به‌صورت اوپن‌سورس و رایگان ارائه شده است و می‌تواند با استفاده از زبان برنامه‌نویسی روبی کار ساخت بخش سمت سرور سایت‌ها و برنامه‌های وب را به بهترین شکل ممکن پیاده‌سازی کند. Ruby on Rails که به‌صورت Rails یا RoR هم معرفی می‌شود، فریم‌ورکی است که 9 سال بعد از ارائه‌ی زبان روبی، یعنی در سال 2004 توسط دیوید هینمیر هانسن که یکی از شخصیت‌های عجیب در دنیای کامپیوتر به نظر می‌رسد و افتخارات عجیب‌وغریبی هم دارد که در بخش های بعدی در مورد آن بیشتر صحبت خواهیم کرد، ارائه شده است.

این فریم‌ورک با استفاده از معماری مدل–نما–کنترلر کار می‌کند و در واقع یک جداسازی بین بخش‌های مختلف آن وجود دارد. همین‌طور یکی از مزایای مهم Ruby on Rails این است که با استفاده از آن می‌توان از تمامی ساختارهای استاندارد ارائه شده برای وب مانند استفاده از فایل‌های JSON، به‌کارگیری ساختارهای XML، و استفاده از HTML ،CSS و زبان برنامه‌نویسی محبوب جاوااسکریپت که در مقاله‌ی جاوا اسکریپت چیست به‌صورت کامل به بررسی آن پرداختیم را برای ساخت و طراحی فرانت‌اند خود داشته باشید.

علاوه بر این موارد دو پارادایم و روش طراحی زبان برنامه‌نویسی در این فریم‌ورک به کار گرفته شده است که توانسته این فریم‌ورک را به‌عنوان یکی از فریم‌ورک‌های خوش ساخت مطرح کند. در ادامه در مورد اینکه این موارد مربوط به Ruby on Rails چیست با هم صحبت خواهیم کرد.

پارادایم‌های اصلی طراحی Ruby on Rails چیست؟

وقتی یک زبان برنامه‌نویسی و یا یک فریم‌ورک برنامه‌نویسی ارائه می‌شود، بسته به اینکه چه هدفی برای ایجاد آن وجود داشته باشد، پارادایم‌ها یا همان خط‌مشی‌هایی برای ایجاد و توسعه‌ی این زبان در نظر گرفته می‌شود. به‌عنوان مثال یک زبان برنامه‌نویسی مانند CSS که از آن برای نمایش گرافیک سایت استفاده می‌شود باید این خط‌مشی را داشته باشد که خود را درگیر بک‌اند و همین‌طور بخش‌های پردازشی نکند. یا زبانی مانند ++C که به‌عنوان یک زبان مادر معرفی می‌گردد و می‌تواند زیرساخت‌های پردازشی را به‌زیبایی هرچه تمام‌تر پیاده‌سازی کند، عموما کاری با گرافیک ندارد.

از آنجا که زبان روبی یک زبان با طیف گسترده‌ای از کاربرد است خود خیلی از این پارادایم‌ها ندارد اما وقتی که Ruby on Rails ارائه شد، ارائه‌دهنده‌ی آن یعنی همان دیوید هیمنیر، دو اصل اساسی را به عنوان پارادایم و خط‌مشی در Ruby on Rails در نظر گرفت. این دو پارادایم به این صورت می‌باشند:

DRY (Don’t Repeat Yourself)

این مورد را می‌توان یکی از خط‌مشی‌هایی که در خیلی از فریم‌ورک‌های دیگر مانند نود جی‌اس و جنگو (برای اطلاعات بیشتر در این باره می‌توانید به مقاله‌های Node JS چیست و جنگو چیست مراجعه کنید.) هم از موارد اصلی و مهم است معرفی کرد. در واقع DRY به این معنی است که خودت را تکرار نکن و برنامه‌نویس را به روش‌هایی از برنامه‌نویسی دعوت می‌کند که وقتی یک کامپوننت را نوشت، بتواند بارها از آن در برنامه استفاده کند و در جایی دیگر این کلاس را تکرار نکند.

در اینجا یک برنامه‌نویسی مولفه‌ای و مبتنی بر مولفه ارائه خواهد شد که با استفاده از شی‌گرایی و همین‌طور وراثت، کامپوننت‌های طراحی شده در کل برنامه به کار گرفته می‌شوند و می‌توان گفت که هر کد یک بار نوشته می‌شود و از کار تکراری جلوگیری خواهد شد.

خط مشی Ruby on Rails چیست

CoC (Convention over Configuration)

اگر بخواهیم عبارت Convention over configuration را ترجمه کنیم می‌توانیم بگوییم که به معنی قرارداد روی پیکربندی است و در اصل به این مطلب اشاره دارد که پیکر‌بندی یک زبان برنامه‌نویسی به‌گونه‌ای باشد که تا جای امکان و با در نظر گرفتن انعطاف‌پذیری، انتخاب‌های یک برنامه‌نویس برای پیاده‌سازی یک قابلیت به حداقل برسد. این موضوع کمک می‌کند تا برنامه‌نویس با موارد مختلفی که اشتباهات ناخواسته را به دنبال دارند روبه‌رو نشود و این موضوع که برای هر کاری روش خاصی وجود دارد می‌تواند به برنامه‌نویس کمک کند که برنامه را راحت‌تر پیاده‌سازی کند.

وجود این قابلیت در Ruby on Rails نظرات مختلفی را برای خوب و یا بد بودن این امکان ارائه کرد و از آنجا که این پارادایم و فلسفه برای اولین بار توسط این برنامه‌نویس و در Ruby on Rails ارائه شده بود کمی اوضاع پیچیده شد. اصل CoC تقریبا مخالفت با تمامی ویژگی‌هایی است که خیلی از فریم‌ورک‌های زبان‌های سطح بالا و قدرتمند، آن را به‌عنوان یک مزیت خوب به نام انعطاف‌پذیری ارائه می‌کرده‌اند.

Ruby on Rails یکی از فریم‌ورک‌های استفاده‌کننده از طراحی MVC است که مانند خیلی از فریم‌ورک‌های تحت وب، بخش‌های بک‌اند و فرانت‌اند خود را به صورت کامل از هم جدا می‌کند.

معماری اصلی Ruby on Rails چیست؟

اگر بخواهیم بگوییم که معماری اصلی Ruby on Rails چیست جواب ما یک کلمه خواهد بود: «MVC». البته در مورد اینکه شرایط استفاده از MVC در Ruby on Rails چیست کمی باید بیشتر صحبت کنیم و ببینیم که این فریم‌ورک چگونه می‌تواند این معماری را پیاده‌سازی کند.

معماری اصلی Ruby on Rails چیست

معماری MVC یا همان مدل-نما-کنترلر در فریم‌ورک Ruby on Rails هم مانند تمامی فریم‌ورک‌های دیگر به جداسازی دو بخش فرانت‌اند و بک‌اند از هم منجر می‌شود که این امکان را به شما خواهد داد که مجموعه قابلیت‌های خوبی را برای ساخت فرانت‌اند و بخش‌هایی که با استفاده از Ruby on Rails نمی‌توان به بهترین صورت ممکن آنها را پیاده‌سازی کرد دسترسی داشته باشید.

در ادامه در مورد اینکه وضعیت ارائه سرویس به‌صورت MVC در Ruby on Rails چیست و چگونه هر کدام از اجزای آن کار می‌کنند صحبت خواهیم کرد.

M یا مدل

اولین بخش از معماری MVC همیشه مدل خواهد بود و می‌توان آن را به‌عنوان یکی از مهمترین اجزا در نظر گرفت. با استفاده از این معماری شما یک المان حساس به نام مدل را خواهید داشت. اینکه مدل در فریم‌ورک Ruby on Rails چیست باید گفت که یک فایل با زبان روبی است که به پایگاه داده متصل شده و کلیه‌ی آمدوشدهای داده‌ها را با استفاده از تنظیماتی که برای آن اعمال شده و کدنویسی‌ای که برای سایت انجام شده است معرفی می‌شود.

Ruby on Rails برای بخش مدل امکاناتی بسیار وسیع را معرفی می‌کند که دسترسی‌های زیادی را به برنامه‌نویس می‌دهد و در واقع می‌توانیم بگوییم که بیشتر کاری که این فریم‌ورک می‌کند روی همین بخش خواهد بود.

C یا کنترلر

در این بخش که تعیین ارتباط بین فرانت‌اند و بک‌اند می‌باشد، در واقع کلیه‌ی امکانات کنترلی برای اینکه اطلاعاتی که از فرانت می‌رسد جامعیت سیستم را به خطر نیندازد و همین‌طور اطلاعاتی که از بک‌اند به سمت فرانت می‌رود به‌صورت کامل و سالم به مقصد برسد پیاده‌سازی شده است.

به معنای ساده بخش کنترل این وظیفه را بر عهده دارد که بین فرانت و بک‌اند ایستاده و مانند یک راه ارتباطی کنترل شده اطلاعات را بین این دو سو ردوبدل کند. در مورد اینکه ساخت کنترلر در کدام بخش فرانت و بک‌اند قرار می‌گیرد باید گفت که عموما یک وضعیت دو طرفه دارد و بخشی از آن می‌تواند با استفاده از Ruby on Rails و بخش دیگر با استفاده از سایر فریم‌ورک‌هایی که برای ساخت فرانت‌اند مورد استفاده قرار می‌گیرد پیاده‌سازی شود.

V یا همان نما

در این قسمت ما با کدهای HTML و CSS سایت و همین‌طور تمامی JSهای گرافیکی آن طرف هستیم و ظاهر سایت یا برنامه‌ی تحت وب ما را شامل می‌شود. در مورد اینکه Ruby on Rails می‌تواند این بخش را برای ما تکمیل کند باید بگوییم که خیر. مسیری که Ruby on Rails برای ما طی می‌کند تا اواسط مرحله‌ی قبل است و در واقع این سیستم یک Rest API را به ما ارائه کرده که با استفاده از آن می‌توان فرانت و نمای ساخته شده را به بک‌اند سایت متصل نمود.

ویو در Ruby on Rails چیست

بهترین فریم‌ورک‌ها برای فرانت‌اند Ruby on Rails چیست؟

وقتی که شما بک‌اند سایت خود را با استفاده از این فریم‌ورک پیاده‌سازی می‌کنید، یک سوال اساسی ایجاد خواهد شد که بهترین فرانت‌ساز برای Ruby on Rails چیست و باید به‌سراغ کدام یک از فریم‌ورک‌های فرانت‌اند برویم تا بهترین گزینه را در اختیار ما قرار دهد. برای این منظور می‌توان به این موضوع اشاره کرد که همان‌طور که در ابتدای مقاله هم گفتیم Ruby on Rails سازگاری خوبی را با JS ،HTML و CSS دارد. 

اگر بخواهیم بگوییم که بهترین فریم‌ورک فرانت‌ساز برای Ruby on Rails چیست می‌توان این موارد را نام برد:

Angular JS

وقتی صحبت از یک فریم‌ورک فرانت‌اند قدرتمند که با HTML و JS به‌صورت هم‌زمان و حرفه‌ای کار کند در میان باشد باید به‌سراغ فریم‌ورک فرانت‌اند گوگل برویم و انگولار جی‌اس یا حتی انگولار 2 می‌توانند گزینه‌های فوق‌العاده‌ای باشند که امکانات خوبی را برای طراحی در اختیار برنامه‌نویسان قرار داده و می‌توان با استفاده از آنها یک وبسایت حرفه‌ای و یا اپلیکیشن کاربردی ایده‌آل را طراحی نمود. در صورتی که به اطلاعات بیشتری در خصوص این فریم‌ورک نیاز دارید می‌توانید سری به مقاله‌ی Angular JS چیست بزنید.

Ember JS

Ember JS را می‌توان به‌عنوان یک فریم‌ورک فرانت‌اند مبتنی بر مولفه معرفی کرد که کاربردهای بسیار خوب و قوی‌ای را برای ساخت برنامه‌های SPA یا همان Single Page Applicationها در اختیار ما می‌گذارد. این برنامه‌های تحت وب که روی مرورگر اجرا می‌شوند بدون اینکه نیاز باشد صفحه را رفرش کنید اطلاعات جدید برای شما نمایش داده خواهد شد.

در مورد اینکه وضعیت سازگاری این فریم‌ورک با Ruby on Rails چیست می‌توانیم بگوییم که Ember یک گزینه خوب خواهد بود که با زبان روبی به‌خوبی ارتباط برقرار می‌کند و اگر قصد پیاده‌سازی برنامه‌های SPA را دارید، این گزینه می‌تواند خدمات خوبی به شما ارائه کند و کامپوننت‌های آماده‌ی زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

React Native

وقتی که صحبت از طراحی بخش فرانت‌اند برای پلتفرم‌ها و فریم‌ورک‌های کمتر شناخته‌شده باشد، ریکت گزینه‌ای است که می‌توانیم به آن اتکا کنیم. در مقاله‌ی ریکت چیست به‌صورت کامل در مورد اینکه کتابخانه‌ی بزرگ و کاربردی از جاوا اسکریپت می‌تواند چه کمک‌هایی را برای طراحی یک سایت اینترنتی، یک اپلیکیشن موبایل و یا یک برنامه‌ی تک صفحه‌ای به ما بکند را به‌صورت کامل بررسی کردیم.

در صورتی که قصد برنامه‌نویسی با استفاده از این فریم‌ورک را دارید و نگران این هستید که وضعیت فرانت Ruby on Rails چیست و آیا سیستم خوبی برای این کار وجود دارد؟ باید گفت که Ruby on Rails از نظر سازگاری و برقراری ارتباط با فرانت به‌خوبی تطبیق پیدا کرده است و می‌توانید روی آن حساب کنید.

کاربرد ریکت در Ruby on Rails چیست

اکنون نوبت به این موضوع رسیده است که در مورد مزایایی که استفاده از این فریم‌ورک جدید دارد صحبت کنیم.

مزایای استفاده از Ruby on Rails چیست؟

در صورتی که قصد دارید تا سایتی را که می‌خواهید طراحی کنید با استفاده از این فریم‌ورک باشد و این سوال برای شما پیش آمده است که مزایای Ruby on Rails چیست؟ می‌توانیم این لیست را به شما معرفی کنیم:

سادگی استفاده

یکی از مهمترین مواردی که می‌توان به‌عنوان اولین مورد و با قاطعیت تمام آن را اعلام کرد این است که این فریم‌ورک «ساده است». به این معنی که لازم نیست کارهای عجیب غریبی را انجام دهید و مراحل زیاد و پیچیده را طی کنید تا یک سایت از دل آن بیرون بکشید که تازه پر از ایراد است.

برخلاف خیلی از فریم‌ورک‌هایی که از زبان‌های غیر ملموس یا به عبارتی کمتر معروف و شناخته‌شده (نسبت به مواردی مانند php و JS) برای طراحی برنامه‌ها استفاده می‌کنند. Ruby on Rails یک فریم‌ورک ساده است که می‌تواند بدون پیچیدگی چندانی سایت را به شما تحویل دهد.

بالا بردن سرعت پروژه

یکی دیگر از مواردی که می‌توان به‌نوعی آن را دنباله روی مورد قبلی دانست بالا بردن سرعت پروژه است که در واقع به این صورت می‌باشد که وقتی کار شما به سادگی پیش برود قطعا مدت زمان کمتری را نسبت به سایر فریم‌ورک‌ها برای کار با Ruby on Rails نیاز خواهید داشت و این به معنای تکمیل شدن سریع‌تر پروژه می باشد. ظاهرا ارائه‌کننده این فریم ورک، دیوید هینمیر که یک راننده‌ی حرفه‌ای مسابقات فرمول 1 می‌باشد، علاقه‌ی خود به سرعت را در روش کاری فریم‌ورکی که ارائه داده است هم در نظر گرفته است.

در صورتی که به فکر ایجاد یک تیم توسعه‌ی قوی هستید می‌توانید برای بالاتر رفتن سرعت کار به فریم‌ورک Ruby on Rails هم نیم‌نگاهی داشته باشید.

بالابردن سطح کدنویسی و استانداردها

یکی دیگر از مواردی که می‌توان آن را در زمره‌ی پاسخ‌های ارائه شده به این سوال که مزایای Ruby on Rails چیست معرفی نمود، بالا بردن سطح کدنویسی و همین‌طور استانداردهایی معرفی کرد که Ruby on Rails با استفاده در پارادایم‌های خود، سعی در جا انداختن آنها دارد.

کدنویسی در Ruby on Rails با استفاده از زبان Ruby انجام می‌شود و  شما با یک زبان سطح بالا طرف هستید، پس می‌توان گفت که برنامه‌نویسی در آن به زبان محاوره نزدیک بوده و برنامه‌نویس با کدهایی سروکار دارد که روان بوده و دارای درک ساده‌ای هستند. ازین‌رو می‌توان گفت که Ruby on Rails فرایند برنامه‌نویسی را ارتقا می‌دهد و این موضوع می‌تواند در نتیجه‌ی نهایی پروژه تاثیر خوبی داشته باشد.

جامعه‌ی کاربری قوی و فعال

یکی دیگر از مواردی که در بین مزایای Ruby on Rails باید به آن اشاره کنیم جامعه‌ی کاربری قوی و فعالی است که این فریم‌ورک دارد و اگر این سوال برای شما ایجاد شده است که تاثیر این موضوع روی برنامه‌نویسی با Ruby on Rails چیست باید گفت که این جامعه می‌تواند تضمین کننده این باشد که اگر شما به مشکلی برخورد کردید که از پس آن بر نیامدید، محلی برای مطرح کردن سوالات و پیدا کردن پاسخ وجود دارد  شما می‌توانید با تبادل نظر با این برنامه‌نویسان قدرتمند کار خود را پیش ببرید.

وقتی که یک پلتفرم برنامه‌نویسی جامعه‌ی کاربری فعالی را داشته باشد، خودبه‌خود سرعت توسعه‌ی آن نیز بالا رفته و شما می‌توانید مطمئن باشید که این فریم‌ورک بدون امکانات نخواهند ماند و هر آنچه که نیاز دارید را برای شما فراهم خواهد کرد. همین‌طور این فریم‌ورک با علم روز پیش رفته و اگر تکنولوژی جدیدی ارائه شود این فریم‌ورک از آن جا نمی‌ماند. همین‌طور مهمتر از همه‌ی این موارد این است که اگر شما سوالی داشته باشید و به اروری برخورد کرده باشید، این سوال بدون جواب نخواهد ماند.

سازگاری خوب با سایر فریم‌ورک‌ها

آخرین موردی که می‌توان به آن اشاره کرد این است که این فریم‌ورک به شما امکانات خوبی را برای کار کردن با سایر فریم‌ورک‌ها می‌دهد و می‌توان گفت که یک فریم‌ورک سازگار است که خیلی برای متصل شدن به فریم‌ورک‌های دیگر دردسر درست نمی‌کند. ازاین‌رو شما می‌توانید با فریم‌ورک‌های بزرگ به خوبی کار کنید و همان‌طور که در بخش‌های قبلی هم گفته بودیم، با استفاده از این فریم‌ورک این امکان وجود دارد که شما فرانت‌اند خود را با فریم‌ورک‌های خوب و حرفه‌ای مانند ویو جی اس و یا انگولار جی اس که آنها را در مقاله های Vue JS چیست و انگولار جی اس چیست مورد بررسی قرار دادیم پیاده‌سازی کنید.

مزایای Ruby on Rails چیست

به‌طور کلی می‌توان گفت که از نظر مزایا Ruby on Rails یک فریم‌ورک خوب و کاربردی است که می‌توان روی آن حساب کرد و امکانات خوبی را برای کاربران خود فراهم می‌کند. البته باید این موضوع را هم در نظر داشت که هر فریم‌ورک در کنار مزایایی که ارائه می‌کند معایبی هم دارد و این‌طور نیست که فریم‌ورک Ruby on Rails بدون عیب باشد. در ادامه در مورد معایب Ruby on Rails صحبت خواهیم کرد.

معایب استفاده از Ruby on Rails چیست؟

در مورد هر برنامه‌ی کامپیوتری می‌توان گفت که در کنار مزایا و ویژگی‌های خوب معایبی هم وجود خواهد داشت و هیچ سیستمی بدون عیب و نقص نیست.  Ruby on Rails یک فریم‌ورک خوش ساخت است که معایبی آن بیشتر به صورت گذرا می‌باشد و می‌توان از آن ارزیابی خوبی داشت.

در صورتی که بخواهیم بگوییم معایب فریم‌ورک Ruby on Rails چیست و چه ایراداتی دارد می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:

استفاده از زبان برنامه‌نویسی Ruby

یکی از مهمترین مواردی که می‌توان آن را در زمره‌ی معایب برنامه‌نویسی با فریم‌ورک Ruby on Rails معرفی کرد این است که فریم‌ورک Ruby on Rails از زبان روبی استفاده می‌کند. زبان روبی یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی خوش‌ساخت است که البته باید گفت کمی کمتر شناخته‌شده است و از همین رو می‌تواند در ابتدای راه کمی مشکل ساز باشد. در نظر داشته باشید وقتی که شما برای یک فریم‌ورک لازم است تا یک زبان برنامه‌نویسی جدید با قوانین و مقررات و همین‌طور سینتکسی جدید را یاد بگیرید، مطمئنا نسبت به یک فریم‌ورک که می‌توانید آن را با زبان محبوب و معروف جاوااسکریپت یاد گرفته و بک‌اند سایت خود را پیاده‌سازی کنید، کار خیلی بیشتر را در پیش روی خود خواهید داشت.

البته باید گفت که Ruby on Rails صرفا در زمان شروع این مشکلات را با روبی دارد و بعد از اینکه به این زبان مسلط شوید این ایراد دیگر برای شما یک ایراد محسوب نخواهد شد.

انعطاف‌پذیری پایین

یکی از مواردی که طراحان Ruby on Rails آن را وارد این فریم‌ورک کرده‌اند و باید بگوییم که به نوعی یک موضوع عمدی است. انعطاف‌پذیری پایین یکی از مواردی است که شاید در این فریم‌ورک برنامه‌نویسان را کمی اذیت کند. اگر بخواهیم بگوییم اوضاع انعطاف‌پذیری در فریم‌ورک Ruby on Rails چیست باید گفت که در این فریم‌ورک سعی شده است تا هر مساله‌ای یک جواب بیشتر نداشته باشد و اگر این روش جواب چیزی نباشد که برنامه‌نویس همیشه استفاده می‌کرده است، بدیهی است که در ابتدای کار با سردرد مواجه خواهد شد!!!

این مورد در ابتدای کار کاملا اعصاب‌خردکن خواهد بود اما هدف آن این است که همواره بهترین روش برای راه حل یک مساله انتخاب شود و با این کار هم از ایجاد جواب‌های از پیش تعیین نشده و خطاها و نتایج عجیب‌وغریب جلوگیری می‌شود و هم بعد از مدتی که برنامه‌نویس با این روش‌ها آشنا شود سرعت کار وی بالا خواهد رفت. هر چند این مورد هم مانند مورد قبلی به‌راحتی حل می‌شود، اما اگر می‌خواهید یک برنامه‌نویس Ruby on Rails شوید باید این مورد را در نظر داشته باشید که انعطاف‌پذیری شما کم خواهد شد.

Runtime و سرعت پایین

اگر بخواهیم بگوییم که بزرگترین ایراد وارده به برنامه‌های طراحی شده با فریم‌ورک Ruby on Rails چیست می‌توانیم به این موضوع اشاره کنیم که این برنامه‌ها ران‌تایم بالایی دارند و کمی کند هستند. در این مورد باید بگوییم که بخاطر معماری‌ای که این فریم‌ورک دارد و همین‌طور نکات مربوط به زبان برنامه‌نویسی روبی، سایت‌ها و برنامه‌هایی که با این فریم‌ورک ساخته می‌شوند کمی کند خواهند بود.

البته امکان ارتقای سرعت آنها با استفاده از بهینه‌سازی‌های مختلف و یا به کارگیری سرویس‌های میزبانی قدرتمند مانند هاست ابری و یا سرور مجازی وجود خواهد داشت و می‌توانیم از آنها استفاده کنیم. اما این موضوع که برنامه‌های ما کند و سنگین هستند کاملا واضح خواهد بود. پس در صورتی که لازم است تا یک برنامه‌ی با کیفیت و سرعتی بلادرنگ یا همان Realtime طراحی کنید بهتر است به‌سراغ سایر فریم‌ورک‌ها مانند نود جی اس بروید.

هزینه‌ی اشتباه در آن بالاست

یکی از موارد دیگری که می‌توان آن را در بین ایرادات Ruby on Rails معرفی نمود این است که هزینه‌ی اشتباه در این فریم‌ورک بالا می‌باشد و باید این موضوع را در نظر داشت که اگر شما یک اشتباه کوچک را در جایی از روند برنامه مرتکب شده و این اشتباه در کد باقی بماند بعدا می‌تواند کل عملکرد سیستم و حتی داده‌های حساس را به خطر بیندازد. این در حالی است که اگر شما همین اشتباه را در سیستم‌های دیگر طراحی وب، به‌عنوان مثال php انجام دهید، می‌توانید آن را به‌راحتی اصلاح کرده و مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد. اما این موضوع می‌تواند در Ruby on Rails بسیار گران تمام شود و کل سایت از پا درآید.

در مجموع اگر بخواهیم در مورد این که معایب Ruby on Rails چیست و یک ارزیابی ارائه کنیم، باید بگوییم که معایب این فریم‌ورک در رده‌ی پایین‌تری نسبت به مزایا و ویژگی‌هایی که ارائه می‌کند قرار گرفته‌اند و شاید دلیل اینکه خیلی از سایت‌های بزرگ مانند گیت هاب از این فریم‌ورک استفاده می‌کنند هم همین باشد.

بهترین هاست برای Ruby on Rails چیست؟

وقتی که شما یک سایت اینترنتی را با هزار زحمت و سختی و رد شدن از ارورهای ریزودرشت و ایجاد تغییرات در استراتژی و تمامی سختی‌هایی که باید برای از آب‌وگل درآوردن یک برنامه‌ی کامپیوتری به جان خرید، تکمیل کرده و کار نهایی را آماده می‌کنید، این موضوع که این سایت بتواند به بازدهی مورد نیاز برسد و درست کار کند، یکی از مهمترین موارد در تکمیل کار شما خواهد بود و در صورتی که این کار به درستی انجام نگیرد ممکن است کل زحمات شما زیر سوال برود و مشتری شما به‌صورت کامل از پروژه ناراضی بوده و در اینجاست که عموما تقصیرها به گردن دولوپر و برنامه‌نویس خواهد افتاد. پس در صورتی که می‌خواهید بی‌خودی زحمات شما را زیر سوال نبرند باید این موضوع که بهترین هاست برای Ruby on Rails چیست را به‌صورت کامل درک کرده و در نظر داشته باشید از آن استفاده کنید.

بهترین هاست برای Ruby on Rails چیست

در مورد سرویس‌هایی که برای میزبانی Ruby on Rails مورد استفاده قرار می‌گیرد باید گفت که شما می‌توانید این سیستم را هم روی هاست‌های لینوکس و هم ویندوز پیاده‌سازی کنید. اما موارد متعددی وجود دارد که باید به آنها توجه داشته باشید. زبان برنامه‌نویسی روبی یک زبان برنامه‌نویسی شی‌گرا، ساخت‌یافته و چند پارادایمه می‌باشد، از این رو پیشنهاد می‌شود که حتما از هاست‌هایی برای این کار استفاده کنید، که به شما امکانات خوبی در این رابطه می‌دهند.

بهترین گزینه‌ای که می‌تواند امکان تغییر این ماژول‌ها را به شما بدهد، کنترل پنل سی پنل می‌باشد که باید گفت در اختیار هاست‌های لینوکسی است و ما را به سمت استفاده از هاست لینوکس هدایت خواهد کرد. در واقع باید گفت روبی و لینوکس سازگاری نسبتا خوبی را با هم دارند و می‌توان این موضوع را در نظر داشت که استفاده از هاست لینوکس برای Ruby on Rails می‌تواند یک گزینه‌ی خوب باشد. در صورتی که سری به کنترل پنل سی پنل هاست خود بزنید می‌توانید در بخش Software گزینه‌ی Ruby on Rails را مشاهده کنید که امکانات خوبی را برای کار کردن با این زبان برنامه‌نویسی در اختیار شما می‌گذارد و می‌توانید پیش‌نیازهای خود را با استفاده از آن نصب کنید.

اما مورد دیگری که باید در مورد Ruby on Rails در نظر داشت این است که معمولا وقتی پای این زبان برنامه‌نویسی وسط می‌آید ما با یک سایت کوچک و عادی که خیلی معمولی بوده و هاست اشتراکی که بتواند نیازهای آن را برطرف کند روبه‌رو نیستیم. معمولا پروژه‌هایی که با زبان Ruby برنامه‌نویسی می‌شود پروژه‌هایی خاص بوده و قرار است که با داده‌های بزرگ و همین‌طور حجم‌های عظیمی از اطلاعات کار کنند که در این صورت دیگر هاست لینوکس اشتراکی برای این کار جواب نخواهد داد و باید به‌سراغ سرویس‌های بالاتری بروید.

در حالتی که توسعه‌ی سایت شما به پایان رسیده است و شما یک نسخه‌ی منسجم از آن را در اختیار دارید می‌توانیم بگوییم که بهترین گزینه برای شما استفاده از هاست ابری می‌باشد. هاست‌های ابری هم ورژن‌های مختلفی دارند که هاست لینوکس ابری گزینه‌ی خوبی برای شما خواهد بود و می‌توانید به‌سراغ آن بروید.

این هاست می‌تواند با فراهم کردن ویژگی‌های ابری مانند استفاده از دسترسی‌های چندگانه به کاربران و برقراری ارتباط از نزدیک‌ترین سرور برای آنها یک بازدهی بسیار بالا را برای سایت شما فراهم کرده و همین‌طور بالاترین میزان آپتایم را در بین سایت‌های مختلف برای شما داشته باشد. از این نظر باید گفت که این گزینه برای Ruby on Rails یکی از بهترین انتخاب‌های موجود است.

اما در صورتی که سایت شما هنوز به‌صورت کامل تکمیل نشده است و در حال توسعه می‌باشد و لازم است که شما با بررسی و همین‌طور آزمایش آن تغییراتی را در این سایت ایجاد کنید، باید گفت که کنترل پنل‌ها به‌خوبی این امکان را به شما نمی‌دهند و آنچه که برای ویرایش در اختیار شما قرار دارد، به‌اندازه‌ای که بتواند به نیازهای یک توسعه‌دهنده پاسخ دهد و همه‌ی جوانب محصول خود را کنترل کند، مفید نخواهد بود. اینجاست که شما باید به سراغ سیستم‌هایی بروید که دست شما را باز گذاشته و می‌توانید مانند لوکال هاست خود با سایتی که می‌خواهید کار کنید سروکار داشته باشید.  سرور مجازی تمامی این امکانات را برای شما فراهم می‌کند و می‌توانید در این زمینه به آن اعتماد داشته باشید.

سرور مجازی یک سرویس قدرتمند وب است که در رده‌های بالای کیفیت می‌باشد و از نظر منابع نیز از هاست بالاتر خواهد بود. از آنجا که سرورهای مجازی برخلاف هاست که از یک سیستم عامل برای مدیریت چندین هاست استفاده می‌کنند، یک سیستم عامل را در اختیار یک سایت قرار می‌دهند، به‌طور کلی می‌توان گفت که این سیستم عامل تمامی امکانات لازم را برای کنترل و گسترش سایت در اختیار شما قرار می‌دهد. البته باید در نظر داشت که منابع این سیستم عامل محدود است و شما خیلی نمی‌توانید برای توسعه‌ی سایت روی آن حساب کرده و IDEهای خود را روی آن نصب کنید. ولی در مورد اینکه دست شما برای تغییر ماژول‌ها باز باشد، کاملا آزاد خواهید بود.

پس اگر بخواهیم یک جمع بندی را در این رابطه داشته باشیم، باید بگوییم برای سایت‌های عادی و روتین، هاست لینوکس، برای سایت‌ها و پروژه‌های بزرگی که با استفاده از فریم‌ورک Ruby on Rails برنامه‌نویسی می‌شوند هاست لینوکس ابری و همینطور برای سایت‌هایی که در حال توسعه و دولوپ می‌باشند و به آزمایش نیاز دارند یا به منابع بالایی برای اجرا احتیاج دارند سرور مجازی می‌تواند بهترین گزینه‌ی میزبانی و هاستینگ این فریم‌ورک باشد.

نتیجه‌گیری

در این مقاله به معرفی کامل این موضوع که فریم‌ورک Ruby on Rails چیست و چه کارهایی را می‌تواند برای ما انجام دهد پرداختیم و دیدیم که در این فریم‌ورک با یک سیستم مبتنی بر زبان برنامه‌نویسی روبی طرف هستیم که می‌تواند سمت بک‌اند سایت را با این زبان قدرتمند به‌خوبی از آب در بیاورد. ارائه‌کننده این فریم‌ورک دیوید هاینمیر یک برنامه‌نویس دانمارکی است که علاوه بر برنامه‌نویسی کارهای دیگری مانند عکاسی حرفه‌ای، نویسندگی، و رانندگی در مسابقات فرمول یک را نیز به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کند و در کار خود هم موفق بوده است.

به طور کلی اگر بخواهیم یک ارزیابی روی این موضوع که وضعیت کاری Ruby on Rails چیست داشته باشیم باید بگوییم که این فریم‌ورک یک فریم‌ورک ساده است که در استفاده، با سرعت بالای توسعه دارای استانداردهای بالا برای کدنویسی با دو ویژگی اصلی DRY و همین‌طور CoC است. که یک جامعه‌ی کاربری قوی و البته انگلیسی‌زبان دارد و کمی می‌تواند بخاطر انعطاف‌پذیری پایین نسبت به سایر فریم‌ورک‌ها و کم بودن سرعت اجرای برنامه یا همان Runtime پایین مورد انتقاد قرار بگیرد.

خرید سرور اختصاصی

اشتراک گذاری

برچسب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

خرید سرور مجازی

🔥 پربازدیدترین مطالب

دسته‌بندی

جدید‌ترین‌ها